موافق حذف مجازات اعدام قاچاقچیان هستم معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده میگوید: در برخی کشورها خطوط تلفنی ویژه خانواده دارند. ما هم سامانه پیامکی ۱۰۱ داریم اما آن لاین پاسخگو نیستیم با این حال اورژانس خانواده نیاز است. شهیندخت مولاوردی، سومین بانوی کابینه تدبیر و امید ۵۰ ساله و اهل شهر خوی […]
موافق حذف مجازات اعدام قاچاقچیان هستم
معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده میگوید: در برخی کشورها خطوط تلفنی ویژه خانواده دارند. ما هم سامانه پیامکی ۱۰۱ داریم اما آن لاین پاسخگو نیستیم با این حال اورژانس خانواده نیاز است.
شهیندخت مولاوردی، سومین بانوی کابینه تدبیر و امید ۵۰ ساله و اهل شهر خوی از توابع استان آذربایجان غربی است که نامش بهعنوان دبیرکل تشکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان هم ثبت شده است اما به دلیل پست دولتی که دارد فعلاً این جمعیت غیرفعال است. در ادامه مصاحبه وی با مهر را میخوانید.
فکر کنم سال گذشته همین روزها بود که شما با پاپ فرانسیس در واتیکان دیدار داشتید؟
بله در ایام دهه فجر و ایام بهمن ماه بود.
این دیدار را چه نهادی ترتیب داده بود؟
این دعوت توسط شورای پاپی امور خانواده واتیکان انجام شد که ماهها قبل پیگیر بودند. برای همین در این سفر با رهبرکاتولیکهای جهان و نخست وزیر واتیکان دیدار کردم.
این سفرها تشریفاتی است یا تأثیری هم دارد؟
قطعاً مؤثر است. مهمتر از خود سفرها حاشیهها و برنامههای جانبی آن است. از ملاقات و دیدارهای دو جانبه تا انعقاد تفاهمنامهها که بسیار اهمیت دارد.
ابتکار، امینزاده، مولاوردی؛ تعامل و رفاقت این ۳ زن در کابینه چگونه است؟
دوست و همکار هستیم.
این دوستی و صمیمیت براساس دیدگاهها و خط فکری مشترکتان است؟
خانم امینزاده که همکلاسی و هم دورهای من از زمان دانشگاه هستند که از سال ۶۳ دوستی ما آغاز شده است. البته بعدش برای تحصیلات به خارج از کشور رفتند و بعد هم نماینده مجلس شدند اما در این سالها باز از هم بیخبر نبودیم. دوستی با خانم ابتکار هم که سالهاست به قول شما به واسطه دیدگاه و خط فکری مشترک شکل گرفته و ریشهدار شده است.
این داستان و ماجرا و قصه مرخصی زایمان زنان قرار نیست کامل اجرایی شود؟
در خیلی نهادها مانند آموزش و پرورش این قانون در حال اجراست اما سازمان تأمین اجتماعی میگوید بودجه اجرای این قانون را تأمین کنید تا اقدام کنم. حالا با توجه به وضعیت بودجه دولت و برآوردهای بالای مالی تأمین اجتماعی اجرای این قانون در برخی سازمانها با سختی روبهرو شده است. آخرین راهکاری که معاونت ارایه داده تأمین اعتبار آن از محل اعتبارات مربوط به سیاستهای جمعیتی است که در اختیار وزارت بهداشت است.
اگر قرار باشد وضعیت تغییر کند آیا میپذیرید وظیفه حمایت از خانواده زندانیان را بهعنوان معاون مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برعهده بگیرید؟
نه؛ همان سیاستگذاری و هماهنگی مأموریت اصلی ما است چون وظایف دستگاهها در این خصوص تعریف شده است.
مدعی هستید که وظیفه هماهنگی و سیاستگذاری و پیگیری امور مرتبط با زنان به ویژه خانوادههای زندانی را برعهده دارید؛ آیا این هماهنگی با سازمان زندانها و کمیته امداد انجام شده؟ یعنی دور یک میز نشستهاید؟
با کمیته امداد در مورد خانوادههای زندانها جلسهای نداشتیم اما با سازمان زندانها گفتوگو کردیم. با این حال این همکاری شبکهای در کشور وجود ندارد و همه باید داشتههای خود را با هم به اشتراک بگذارند تا همافزایی و اثربخشی لازم را شاهد باشیم.
در برنامه چهارم توسعه موضوع حمایت از خانواده اعدامیان ذکر شده بود اما اجرایی نشد و حالا شما این موضوع را در برنامه ششم توسعه پیشنهاد دادید؛ این برنامه چه هدفی دارد؟
معاونت در این برنامه موضوع حمایت خانواده زندانیان و اعدامیها را مطرح کرده که هنوز تصویب نشده است. این خانوادهها به ویژه زنان و کودکانشان، قربانی شرایط ناخواستهای هستند که غالباً خود نقشی در ایجاد آن نداشتهاند. رها کردن آنها به حال خود و بیاعتنایی به شرایط زندگی آنها، بیتردید آسیبهای جدی را متوجه جامعه و سایر خانوادهها خواهد کرد و هزینههایی سنگین را به کشور تحمیل خواهد کرد.
اجازه دهید از بحث حمایت از خانواده اعدامیها وارد موضوع مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر شویم. در هر حال بیشتر اعدامیان کشور بعد از احکام قصاص، مواد مخدر هستند و حالا طرحی متولد شده مبنی بر اینکه مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر از قوانین حذف شود. هر چند موافق و مخالفهایی دارد اما نظر شما بهعنوان متولی حمایت از خانواده و یک حقوقدان هم قابل تأمل خواهد بود؟
به نظر میرسد بعد از سالها سیستم قضایی و حقوقدانان و برخی نمایندگان مجلس به این نتیجه رسیدهاند که این مجازات بازدارندگی لازم را نداشته و این طرح مطرح است. البته ناگفته نماند که غیر از بازتابهای بینالمللی و این مجازاتها قطعاً تأثیر منفی بر خانواده اعدامیها گذاشته که متأسفانه عواقب و تبعات آثار آن دیده نشده است. این یک طرح است و هنوز در حال بررسی و کارشناسی است.
عملکرد مدیران سابق مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را چگونه ارزیابی میکنید؟
دست آنها از نظر اجرای طرح یا بودجههای فراوان بسیار باز بوده است. بهتر است عملکردها را با شرایط زمانی خود بسنجیم. اصلاً هم نباید دولتها را مقایسه کرد چون رویکرد دولتها متفاوت است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.