مهندسی زیستی، اصلی مهم برای زندگی در مریخ مطالعهای که توسط پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا به انجام رسیده نشان میدهد بهرهگیری از مهندسی زیستی برای تأمین نیازهای مختلف انسان، یکی از مهمترین پیش نیازها برای اسکان بشر بر روی سیاره سرخ خواهد بود. به گزارش سینا پرس، میکروبهای به دست آمده با استفاده از مهندسی ژنتیک […]
مهندسی زیستی، اصلی مهم برای زندگی در مریخ
مطالعهای که توسط پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا به انجام رسیده نشان میدهد بهرهگیری از مهندسی زیستی برای تأمین نیازهای مختلف انسان، یکی از مهمترین پیش نیازها برای اسکان بشر بر روی سیاره سرخ خواهد بود.
به گزارش سینا پرس، میکروبهای به دست آمده با استفاده از مهندسی ژنتیک میتوانند از مواد اولیه موجود در سطح مریخ و یا ماه برای تولید آب، اکسیژن، غذا و حتی سوخت راکت استفاده کنند. این امر در نهایت به کاهش بار مورد نیازی که باید با استفاده از فضاپیماها از زمین به مریخ و یا ماه فرستاد را کاهش میدهد.
در چند سال اخیر، بحث گردشگری فضایی و حتی اسکان بشر در مریخ بهطور جدی مطرح شده است. یکی از مهمترین مواردی که شرکتهای فضایی دولتی و نیز خصوصی مد نظر قرار میدهند، باری است که باید توسط فضاپیماها به فضا برده شود. یک قاعده کلی در این میان وجود دارد و آن هم اینکه به ازای هر یک کیلوگرم باری که به فضا ارسال میشود، باید ۹۹ کیلوگرم تجهیزات، سوخت و سایر مواد به همراه آن به عنوان پشتیبانی به فضا پرتاب شود. این بار اضافی نه تنها موجب افزایش هزینههای سفر میشود، بلکه حتی خطر مأموریتهای فضایی را برای فضانوردان افزایش میدهد، زیرا موتور موشک باید از توان بیشتری برخوردار باشد تا بتواند از جو زمین خارج شود.
در این میان، بهرهگیری از میکروبهای مختلف برای تولید برخی از این مواد میتوان حجم بار مورد نیاز برای پرتاب به فضا را بین ۲۶ تا ۸۵ درصد کاهش دهد.
یکی از باکتریهایی که از دیرباز میشناسیم، Methanobacterium thermoautotrophicum نام دارد. این باکتری میتواند متان و اکسیژن مورد نیاز برای سوخت فضاپیماها و یا ساکنان احتمالی مریخ در آینده را تأمین کند. مواد و تجهیزات مورد نیاز برای تولید متان و اکسیژن با استفاده از این باکتری در یک مأموریت ۹۱۶ روزه، وزنی ۵۶ درصد کمتر از خود سوخت دارند. این کار همچنین موجب کاهش ۳۸ درصدی وزن غذای مورد نیاز برای فضانوردان هم میشود. با استفاده از یک پرینتر ۳ بعدی میتواند محل اقامت ۶ مسافر فضایی بر روی سیاره مریخ را با استفاده از مواد اولیه ایجاد کرد. حجم این پرینتر و برخی مواد اولیه آن، ۸۵ درصد کمتر از مواد اولیه برای ساخت بنا بر روی زمین است. این کاهش حجم و وزن بار مورد نیاز در نهایت به کاهش هزینه مسافرت به مریخ میانجامد. گفتنی است این سفر تا ۲۱۰ روز به درازا میانجامد.
این پژوهش در نشریه Journal of the Royal Society Interface منتشر شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.