واردات برنج آزاد شد!

دبیر انجمن برنج‌ واردات برنج آزاد شد! دبیر انجمن برنج ایران گفت: واردات رسمی و غیر‌رسمی برنج اصولاً متوقف نشده بود که امروز آزاد شود. جمیل‌علیزاده‌شایق در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری صداوسیما‌ با بیا این‌که همه ساله برای حمایت از تولید داخلی واردات برنج در ۵ ماه از سال ممنوع است، گفت‌: با این وجود […]

دبیر انجمن برنج‌

واردات برنج آزاد شد!

دبیر انجمن برنج ایران گفت: واردات رسمی و غیر‌رسمی برنج اصولاً متوقف نشده بود که امروز آزاد شود.

جمیل‌علیزاده‌شایق در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری صداوسیما‌ با بیا این‌که همه ساله برای حمایت از تولید داخلی واردات برنج در ۵ ماه از سال ممنوع است، گفت‌: با این وجود در این ایام هیچ مانع جدی برای جلوگیری از واردات و قاچاق در این مدت وجود ندارد.

وی با اشاره به این‌که هم اکنون واردات برنج آزاد است، افزود: این قانون نمی‌تواند از واردات و قاچاق برنج جلوگیری کند به این علت که مگر می‌شود گفت محموله برنج وارداتی که در زمان مجاز خریداری و بارگیری شده است، دقیقاً پیش از پایان زمان مجاز به بنادر کشور می‌رسد.

وی گفت: جدول ممنوعیت و آزاد شدن زمان واردات برنج باید اصلاح و بازنگری و دوباره تنظیم شود.

دبیر انجمن برنج ایران افزود: نیاز کشور به برنج وارداتی ۸۰۰ هزار تن است و می‌تواند در طول سال وارد شود، اما برای جلوگیری از دلسرد شدن کشاورز این واردات رسانه‌ای و علنی نشود.

علیزاده‌شایق تصریح‌ کرد: خوشبختانه به تازگی به گمرک و دیگر سازمان‌ها گفته شده است تا واردات برنج را اعلام نکنند و از انتشار اخبار نیز جلوگیری کنند.

وی گفت: آنچه مسلم است این‌که بیش از یک میلیون تن برنج وارد می‌شود در حالی که نیاز کشور فقط ۸۰۰ هزار تن است.

دبیر انجمن برنج ایران بالا بودن هزینه تولید برنج را در ایران علت افزایش قیمت این محصول در بازار دانست و افزود: از سال ۲۰۱۵ براساس جدول سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد «فائو» قیمت برنج صادراتی در کشورهای تولید‌کننده کاهش یافته است در حالی که در ایران شاهد روند افزایش قابل توجه قیمت هستیم.

علیزاده‌شایق گفت: به‌طور مثال قیمت برنج باسماتی پاکستان از ۸۳۶ دلار در سال ۲۰۱۵ به ۸۲۵ دلار در سال جاری میلادی رسیده و در تایلند نیز قیمت هر تن برنج از ۷۷۰ دلار به ۷۳۹ دلار کاهش یافته است.

وی علت کاهش قیمت جهانی برنج را توسعه مکانیزاسیون، یکپارچه‌سازی اراضی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی دانست و تصریح‌کرد: از سال ۱۳۴۲ طرح یکپارچه‌سازی اراضی را مطرح کردیم اما تا امروز شاهد افزایش خرد شدن و تغییر کاربری اراضی بوده‌ایم.

 

رییس انجمن برنج ایران از دولتمردان خواست با حمایت از کشاورزان و اجرای طرح‌های توسعه به کاهش هزینه تمام شده تولید کمک کنند.