آمادگی خارجی‌‌ها برای توسعه طلای زرشوران

مدیرعامل ایمیدرو خبر داد آمادگی خارجی‌‌ها برای توسعه طلای زرشوران  بانک DHFآلمان به ایران می‌آید مدیرعامل ایمیدرو با بیان این‌که شرکت‌های خارجی در حوزه‌های تیتانیوم و روی وارد عمل شده‌اند، گفت: در معادن طلای زرشوران برای افزایش تولید از دو تن به ۵ تن شرکت‌های معتبر بین‌المللی آمده‌اند. مهدی کرباسیان، مدیرعامل ایمیدرو در گفت‌وگو با […]

مدیرعامل ایمیدرو خبر داد

آمادگی خارجی‌‌ها برای توسعه طلای زرشوران

 بانک DHFآلمان به ایران می‌آید

مدیرعامل ایمیدرو با بیان این‌که شرکت‌های خارجی در حوزه‌های تیتانیوم و روی وارد عمل شده‌اند، گفت: در معادن طلای زرشوران برای افزایش تولید از دو تن به ۵ تن شرکت‌های معتبر بین‌المللی آمده‌اند.

مهدی کرباسیان، مدیرعامل ایمیدرو در گفت‌وگو با فارس در باره تأثیر افزایش قیمت سنگ‌آهن بر صادرات سنگ‌آهن و رونق صنایع فلزی، گفت: یکی از محورهایی که رهبرمعظم‌انقلاب بر آن تأکید کردند بحث اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از خام‌فروشی است. جلوگیری از خام‌فروشی ابعاد مختلفی دارد و اولین بعد آن این است که ارزش‌افزوده بالاتری برای کشور ایجاد می‌شود و خود این موجب می‌شود اشتغال ایجاد شده و توسعه برای کشور ممکن شود. این مسأله فقط در حوزه سنگ‌آهن نیست بلکه در کل حوزه‌ها این حرف رهبری یک بحث راهبردی و اساسی است.

وی افزود: در حقیقت ظرفیت‌های خوبی که کشور ما در حوزه معدن و حوزه سنگ‌آهن وجود دارد، وقتی ممزوج با گاز شود، می‌توانیم بگوییم که یکی از محوری‌‌ترین تولیدکننده‌های فولاد در دنیا خواهیم شد و فولاد نیز یکی از زمینه‌های توسعه‌ای هر کشور است.

مدیرعامل ایمیدرو ادامه داد: وقتی جلوگیری از خام‌فروشی می‌شود به این معنا است که تولیدکننده‌های ما می‌توانند بهره‌برداری بهتر و ارزش‌افزوده بهتر داشته باشند اما زمانی که ما نتوانیم بازار داخلی داشته باشیم مجبور هستیم صادر کنیم و صادرکنندگان ما بعضاً برای سرمایه‌گذاری نیاز دارند که در مدت زمان کوتاهی مواد معدنی را به صورت خام صادر کنند تا بتوانند منابع مالی را برای سرمایه‌گذاری به دست بیاورند؛ در واقع چون منابع مالی ما محدود است ما مجبور به این کار هستیم.

وی افزود: شرکت‌های بزرگی مانند گل‌گهر و چادرملو سال‌ها سنگ‌آهن صادر می‌کردند و این موجب شد بتوانند کارخانه‌های کنسانتره و گندله و حتی کارخانه‌های فولادی احداث کنند. البته صادرات مواد معدنی خام نباید ادامه‌دار داشته باشد که خوشبختانه الان پروژه‌های نیمه‌تمام کنسانتره و گندله به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین کارخانه آهن‌اسفنجی که تا روزهای آینده افتتاح خواهد شد و این موجب می‌شود که دیگر برای صادرکننده صادرات مواد خام عقلایی نباشد؛ ولی زمان محدود است و دولت باید دقت کند که تولیدکنندگان کوچک و متوسط سنگ‌آهن دچار مشکل نشوند.

کرباسیان درباره راهکارهایی که دولت باید به‌کار ببندد تا تولیدکننندگان کوچک با مشکل مواجه نشوند، گفت: اولین توصیه این است که اصرار داریم خودشان کنسرسیوم شوند و هزینه‌های قیمت تمام‌شده خودشان را کاهش بدهند به خاطر این‌که هزینه‌های ثابتشان بالا است و تولیدکنندگان بزرگ سنگ‌آهن و حتی کارخانه‌های کنسانتره باید قراردادهای بلند مدت ببندند و به آنها تضمین بدهند که جنس آنها را می‌خرند و در کنار این، دولت هم باید کمک کند که معدن کاران کوچک و متوسط منافعشان تأمین بشود.

ورود شرکت‌های خارجی به معادن تیتانیوم و روی ایران

مدیرعامل ایمیدرو در رابطه با سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه معدن و صنایع معدنی در پسابرجام، گفت: در ۳ حوزه معدن و صنایع معدنی استقبال خوبی از سوی خارجی‌‌ها داشتیم.

وی با بیان این‌که اولین حوزه که مهم‌ترین حوزه هم به شمار می‌آید حوزه فناوری است، گفت: ما یک عقب ماندگی تاریخی در حوزه معدنی داریم که به خصوص به فناوری و تکنولوژی مربوط می‌شود و خوشبختانه شرکت‌های معتبر بین‌المللی شروع به مشارکت با ایران در این زمینه کرده‌اند.

کرباسیان ادامه داد: به‌طور مثال اخیراً بزرگ‌ترین شرکت‌های مشاوره‌ای خارجی آماده همکاری با شرکت‌های ایرانی با مشاورهای ایرانی هستند و تکنولوژی را آورده‌اند؛ مثلاً شرکت‌های خارجی در حوزه تیتانیوم و حوزه روی وارد عمل شده‌اند و در حوزه‌های طلا و مس دارند وارد می‌شوند و همه این‌ها موجب خواهد شد که ما بتوانیم بهره‌وری را افزایش بدهیم، تکنولوژی روز را بیاوریم و انتقال و تبادل اطلاعات کنیم.

شرکت‌های خارجی برای افزایش تولید طلای زرشوران آماده‌اند

وی با بیان این‌که مهم‌ترین نکته‌ در این رابطه تأمین مالی پروژه‌ها است، گفت: در پروژه‌های بزرگ که خوشبختانه اخیراً شروع کرده‌اند در بندر پارسیان یا طلای زرشوران و امثال آنها شرکت‌های معتبر بین‌المللی آمده‌اند چنان که در حوزه پارسیان ۱۰ شرکت معتبر بین‌المللی اسناد فاینانس و EPCF و در زرشوران هم اسناد BOT خریده‌اند.

وی گفت: در معادن طلای زرشوران برای افزایش تولید از دو تن به ۵ تن از شرکت‌های معتبر بین‌المللی آمده‌اند.

بانک آلمانی-فرانسوی DHF، خواستار همکاری بلند مدت با بخش معدن و صنایع معدنی ایران شد.

کرباسیان ادامه داد: در هفته آینده یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های آلمانی به نام DHF بعد از گذشت ۱۲ سال که رابطه‌اش را با ایران قطع کرده بود به ایران می‌آیند و اظهار علاقه کرده‌اند که با آنها ملاقات داشته باشیم.

به ۳۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حوزه معادن و صنایع معدنی نیاز داریم

معاون وزیر صنعت در پاسخ به پرسشی درباره میزان سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه معدن، گفت: ما پیش‌بینی کرده‌ایم که تا پایان برنامه ششم بایستی ۳۰ میلیارد دلار در حوزه معدن و صنایع معدنی سرمایه‌گذاری صورت پذیرد و انتظار می‌رود که حجم زیادی از این میزان سرمایه‌گذاری توسط سرمایه‌گذاران خارجی تأمین شود.

کرباسیان گفت: الان در حوزه فولاد برای رسیدن به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد با شرکت‌هایی از کشورهای ایتالیا، آلمان، کره و ژاپن در حال مذاکره هستیم.

مدیرعامل ایمیدرو در پاسخ به این‌که شرکت‌های سرمایه‌گذاری خارجی قرار است تکنولوژی را به ما بفروشند و یا مستقیماً خودشان وارد عمل شوند، گفت: در بعضی قسمت‌ها به تکنولوژی نیاز نداریم. مثلاً در حوزه آهن اسفنجی ما کاملاً خوداتکا هستیم و همچنین در حوزه فولادی تنها بعضی از ماشین‌آلات را نیاز داریم که وارد کنیم.

وی تصریح کرد: در بعضی از حوزه‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری داریم و این نکته را نباید فراموش کنیم که سرمایه‌گذاری خارجی و سپس بازار برای ما دارای اهمیت است چون اگر ما تولید کنیم و نتوانیم صادرات انجام بدهیم بازار داخلی قفل می‌شود لذا سرمایه‌گذاری خارجی برای تداوم صنعت معدنی و آهنی لازم است چون زمانی که تولید انجام می‌دهد در تلاش است تا زمینه‌های صادراتی آن را فراهم آورد.

زمان می‌برد تا بازارهای دنیا پس از پیروزی ترامپ به تعادل برسند

کرباسیان در مورد انتخابات آمریکا و پیروزی ترامپ و این‌که این مسأله چقدر بر بازارهای آهن و صنایع معدنی داشته باشد، اظهار داشت: به نظر می‌رسد که حضور ترامپ به عنوان رییس‌جمهور یک شوک در تمام بازارهای اقتصادی دنیا ایجاد کرد و ریزشی که در بازارهای بورس لندن، نیویورک، ژاپن، هنگ‌کنگ و امثال آن اتفاق افتاد، نشان می‌دهد این پیروزی به بازار شوک وارد کرده است و اگر دقیقاً بخواهیم بیان کنیم، این است که بازار‌ها زمان می‌برد تا تعادل خود را دوباره پیدا کند.

وی ادامه داد: برای این‌که این تعادل شکل بگیرد باید رییس‌جمهور آمریکا مستقر شده و سیاست‌های اقتصادی و بین‌المللی خود را اعلام کند.

مدیرعامل ایمیدرو تأکید کرد: نکته‌ای که خیلی‌‌ها دقت نمی‌کنند، این است که در آمریکا فرد حاکم نبوده و سیستم حاکم است و نقش رییس‌جمهور در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد بر سیاست‌های آمریکا تأثیرگذار است، لذا به نظر می‌رسد از آنجایی که امیدواریم آمریکا به عظمت جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران پی برده باشد، بحث برجام که در دولت دموکرات اوباما امضا شده در دولت جمهوریخواه ترامپ هم پایدار بماند.

 

وی گفت: جمهوری‌خواهان اگر براساس عقلانیت تصمیم بگیرند، دقت می‌کنند که منافع ملی آمریکا در همراهی و همکاری با ایران که قدرت منطقه‌ای و حتی بین‌المللی به حساب می‌آید، خواهد بود.