موج‌سواری قاچاقچیان کالا در فضای مجازی

موج‌سواری قاچاقچیان کالا در فضای مجازی پس از برخوردهای قاطعانه مسؤولان با مراکز عمده‌فروشی کالاهای قاچاق، هم‌اکنون فروش آن به گروه‌ها و صفحات انبوه در شبکه‌های مجازی کوچ کرده که باید پیش از گسترش با آن مقابله قاطع شود. به گزارش خانه ملت، در شرایط فعلی که در راستای اجرایی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و […]

موج‌سواری قاچاقچیان کالا در فضای مجازی

پس از برخوردهای قاطعانه مسؤولان با مراکز عمده‌فروشی کالاهای قاچاق، هم‌اکنون فروش آن به گروه‌ها و صفحات انبوه در شبکه‌های مجازی کوچ کرده که باید پیش از گسترش با آن مقابله قاطع شود.

به گزارش خانه ملت، در شرایط فعلی که در راستای اجرایی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی، طرح جمع‌آوری کالای قاچاق و برخورد با قاچاقچیان کالا درحال اجراست، شاهد تبلیغات و معرفی پررنگ کالاهای لوکس خارجی و قاچاق در فضای مجازی هستیم.

پس از برخوردهای قاطعانه مسؤولان در مراکز عمده‌فروشی کالا‌ها اکنون تلاش‌های قابل توجهی در فضای مجازی به خصوص شبکه‌های اجتماعی برای عرضه این‌گونه کالا‌ها شکل گرفته است و گروه‌ها و صفحات انبوهی که در شبکه‌های مجازی به ویژه «تلگرام» و «اینستاگرام» و…. به تبلیغ و بازاریابی فروش کالاهای قاچاق خارجی می‌پردازند.

این افراد از طریق فضای مجازی و کانال بدون پرداخت هرگونه مالیات و عوارض و با فروش کالای قاچاق ضربه سنگینی به اقتصاد کشور وارد کرده و سود کلانی کسب می‌کنند و متأسفانه با افزایش برخورد در یک کانال به کانال‌های دیگر کوچ کرده و شبکه‌های دیگر را آلوده می‌کند.

البته در تفاهمنامه منعقد شده میان ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور و شرکت پست جمهوری اسلامی ایران، فروش کالاهای قاچاق در شبکه‌های مجازی و ارسال از طریق پست تا حدودی کنترل می‌شود.

اما برای کنترل دقیق و جامع دستگاه‌های نظارتی و مسؤول در مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید به صورت پیوسته و مستمری باید قاچاق کالا در فضای مجازی را رصد کنند و تمامی نهاد‌ها همچون وزارت صنعت، معدن و تجارت، پلیس فتا و وزارت اطلاعات باید در این زمینه به پلیس فتا کمک کنند، در همین راستا خبرگزاری خانه ملت، در گفت‌وگو با نمایندگان مردم در مجلس گستره انتقال کالاهای قاچاق به شبکه‌های مجازی و چگونگی برخورد با آن را جویا شده است، که به شرح زیر است:

سودهای کلان فروش کالای قاچاق در فضای مجازی

سیدفرید موسوی با اشاره به فروش کالاهای قاچاق در شبکه‌های اجتماعی، گفت: قاچاق پدیده‌ای اقتصادی بوده که به صورت امنیتی و پلیسی نمی‌توان مبارزه کرد و باید با ابزارهای اقتصادی همچون تغییر در سیاست‌های مالی و پولی و نظام تعرفه‌گذاری با آن مقابله کرد.

مقابله با روند قاچاق کالا بیش از هر چیز دیگری نیازمند یک عزم ملی است

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با تأکید بر ضرورت فرهنگ‌سازی در بین آحاد جامعه برای عدم خرید کالاهای قاچاق در شبکه‌های مجازی، افزود: مردم اگر بدانند که استفاده از کالای قاچاق چه تبعات منفی برای کشور و جوانان این مرز و بوم دارد و تا چه حد بحث اشتغال را بحرانی می‌کند، از کالای قاچاق استفاده نمی‌کنند و به قاچاقچیان اجازه فعالیت در شبکه‌های مجازی نمی‌دهند.

کشور را باید قدم به قدم از معضلات اقتصادی و اجتماعی قاچاق مصون نگه داشت

موسوی با بیان این‌که رسانه‌ها نقش مهمی در فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی تبعات منفی کالاهای قاچاق برعهده دارند، ادامه داد: باید یک مدل ذهنی در میان مسؤولان اجرایی کشور به‌ویژه مجریان امر قانون در زمینه مبارزه با قاچاق شکل گیرد و همراه با پیروی از این الگو باید کشور را قدم به قدم از معضلات اقتصادی و اجتماعی به‌ ویژه مسأله مذموم قاچاق، ‌مصون نگه داشت.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر«مبارزه با قاچاق‌های سازمان‌یافته بزرگ که ده‌ها کانتینر یا صد‌ها کانتینر اجناس گوناگون قاچاق وارد کشور می‌شود،» یادآورشد: مقابله با روند قاچاق کالا بیش از هر موضوع دیگری نیازمند یک عزم ملی است، عزم ملی به این معنا که واردکنندگان اجناس و کالاهای قاچاق در کشور باید بدانند که چه ضربه‌ای را به‌ منافع ملی وارد می‌کنند و برخورد جدی با آن‌ها صورت خواهد گرفت.

کوچ قاچاقچیان به فضای مجازی

موسوی افزود: فروشندگانی که در فضای مجازی مشغول فعالیت هستند؛ سودهای زیادی را هم به دست می‌آورند، زیرا علاوه بر این‌که کالای قاچاق را می‌فروشند، نه مالیاتی می‌دهند و نه هزینه سرباری متوجه آن‌ها است، اما این قاچاقچیان فکر نکنند که با کوچ به فضای مجازی به راحتی می‌توانند اجناس خود را به فروش برسانند، چرا که دستگاه‌های نظارتی اجازه فعالیت به آن‌ها را نخواهند داد.

عضو هیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تصریح‌کرد: روش مبارزه پلیسی و امنیتی با قاچاق جوابگو نیست، چرا که کالای قاچاق در کانال‌های دیگر قرار می‌گیرد و شبکه‌های دیگر را آلوده می‌کند.

مقدسی: ضرورت صدور کد شناسه برای شناسایی دقیق کالاهای قاچاق/وزارت صنعت برای ساماندهی فروشگاه‌های مجازی سازوکاری بیندیشد

سیدمهدی‌مقدسی با اشاره به فروش کالاهای قاچاق در شبکه‌های اجتماعی، گفت: گسترش استفاده از فضای مجازی در تجارت، واقعیتی همه‌گیر است که در سراسر جهان اتفاق افتاده و در ایران هم به مرور رو به افزایش است، اما وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ساماندهی فروشگاه‌های مجازی باید سازوکاری بیندیشد، تا با اعطای نماد اعتماد الکترونیک به این شبکه‌های مجازی، فعالیت آن‌ها رصد شود و از فروش کالای قاچاق در آن‌ها جلوگیری شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به قوانین موجود برای مقابله با قاچاق کالا در فضای مجازی، افزود: اکنون قوانین متعددی در این زمینه وجود دارد، ولی از آنجا که هنوز ساختار منسجمی برای نظارت و اجرای آن از سوی یک نهاد دیده نشده، باید فرایندی واحد برای مقابله با این معضل اقتصادی در میان مجازی تنظیم شود.

پلیس فتا می‌تواند از فروش کالای قاچاق در فضای مجازی جلوگیری کند

سید ناصر موسوی لارگانی با اشاره به کوچ قاچاق به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی گفت: اگر عده‌ای بخواهند از طریق شبکه‌های اجتماعی اقدام به فروش کالای قاچاق کنند، پلیس فتا به راحتی می‌تواند آن‌ها را شناسایی کند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی کسانی که از طریق فضای مجازی اقدام به فروش کالا می‌کنند باید مجوز قانونی لازم را داشته باشند، خاطرنشان‌کرد: متأسفانه کسانی که مجوز فروش کالا از طریق فضای مجازی را ندارند برای این‌که دفتری نداشته باشند که بخواهند مالیات و عوارض پرداخت کنند، به این روش رو می‌آورند و کالای قاچاق خود را به فروش می‌رسانند که ضربه سنگینی به اقتصاد کشور است.

وی ادامه داد: با توجه به نظر مقام‌معظم‌رهبری در رابطه با کالای قاچاق که فرمودند «هرجا کالای قاچاق دیده شد، معدوم بشود» ضرورت دارد که نیروی انتظامی به ویژه پلیس فتا با شناسایی عوامل فروش کالای قاچاق در فضای مجازی هر چه سریع‌تر از انجام این کار جلوگیری کند.

برخورد جزیره‌ای با قاچاق کالا نتیجه بخش نیست

محمدرضا منصوری در خصوص فروش کالاهای قاچاق در شبکه‌های اجتماعی گفت: هر زمانی که کالای قاچاق چه در شبکه‌های مجازی و چه در عالم واقع شناسایی شوند، باید اجناس توقیف و فرد خاطی روانه مراجع قضایی می‌شود.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که اگر عده‌ای بخواهند از طریق شبکه‌های اجتماعی اقدام به فروش کالای قاچاق کنند، پلیس فتا به راحتی می‌تواند آن‌ها را شناسایی کند، افزود: متأسفانه کسانی که مجوز فروش کالا از طریق فضای مجازی را ندارند؛ برای این‌که دفتری نداشته باشند که بخواهند مالیات و عوارض پرداخت کنند، به این روش رومی‌آورند و با فروش کالای قاچاق ضربه سنگینی به اقتصاد کشور است.

تمام آحاد جامعه باید در راستای رونق اقتصادی و مبارزه با کالاهای قاچاق در کشور فعالیت کنند

منصوری با اشاره به تأکید مقام‌معظم‌رهبری در رابطه با کالای قاچاق مبنی بر این‌که«هرجا کالای قاچاق دیده شد، معدوم بشود»، ادامه داد: برای رفع رکود و رونق تولید در اقتصاد کشور باید با فروش کالای قاچاق در فضای مجازی نیز هرچه سریع‌تر مقابله شود تا مشکل مبارزه با قاچاق کالا که در حال اجرا و پیگیری است، برطرف شود و دیگر کالایی با عنوان قاچاق در کشور وجود نداشته باشد.

 

وی با تأکید بر این‌که تمام افراد جامعه باید در راستای رونق اقتصادی و گسترش کالاهای قاچاق در کشور فعالیت کنند، یادآورشد: جامعه در ابعاد مختلف نیازمند مشارکت آحاد مردم است، بنابراین مردم باید فارغ از مرزبندی و ارزش‌گذاری بر امور به تولید ملی کمک کنند و با استفاده از اقتصاد درون‌زا کشور را اداره کنند.