مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن خانههای اجارهای دولتی در راه است مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن از برنامه مشترک وزارت راه و شهرسازی با سازمان برنامه و بودجه برای ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سال برای اقشار کم درآمد با هدف رفع عارضههای فقر، بزهکاری و جداییگزینی در شهرها خبر داد. […]
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن
خانههای اجارهای دولتی در راه است
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن از برنامه مشترک وزارت راه و شهرسازی با سازمان برنامه و بودجه برای ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سال برای اقشار کم درآمد با هدف رفع عارضههای فقر، بزهکاری و جداییگزینی در شهرها خبر داد.
به گزارش ایلنا، علیچگنی درباره آخرین وضعیت برنامهریزی و اجرای طرح مسکن اجتماعی و مسکن اقشار کمدرآمد در دولت یازدهم و مجموعه وزارت راه و شهرسازی گفت: بخشی از برنامههایی که در دولت یازدهم در معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و در سطحی کلانتر در وزارت راه و شهرسازی تدوین شد به یک نحوی هدفگیری آنها به سمت گروههای متوسط و متوسط به پایین جامعه بوده و هست که از جمله آنها میتوان به مجموعه برنامهها و سیاستهایی که در بافتفرسوده برای گروههای کمدرآمد ایجاد شد، اشاره کرد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مجموعه اقدامات وزارت راه و شهرسازی برای گروههای کمدرآمد جامعه در دل خود مسکن اجتماعی را نیز نهفته داشت، تدوین دو برنامه کلان در دولت یازدهم با موضوع تأمین مسکن اقشار کمدرآمد را تشریح کرد و گفت: توافق وزارت راه و شهرسازی با وزارت رفاه برای اجرای مسکن اجتماعی که به رغم کمبود منابع، فعلاً منتظر دریافت منابع، پایان و تحویل مسکن مهر به تمامی متقضیانش هستیم و همچنین برنامههایی که به صورت محدود با توافق وزارت راه و شهرسازی توسط بنیاد مستضعفان، سازمان ملی زمین و مسکن و خیرین آغاز شده است بخشی از اقدامات ما در زمینه اجرای طرح مسکن اجتماعی است.
چگنی تصریحکرد: در حال حاضر ۱۲ هزار واحد برای گروههای کم درآمد و خانوادههای دارای معلولِ تحت پوشش نهادها در دست ساخت است.
به گفته وی، وزارت راه و شهرسازی با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی، برنامهای در حوزه مسکن اجتماعی در دست تهیه دارد که در کمیسیون زیربنایی دولت چندین جلسه درباره آن تشکیل جلسه داده و در شُرف نهایی شدن و تصویب قرار دارد.
چگنی گفت: براساس برنامه مشترک وزارت راه و شهرسازی و سازمان مدیریت و برنامهریزی، ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد به شرط تملیک، اجارهای و تولید بسته کامل مسکن اجتماعی است که به زودی نهایی و مصوب خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، برنامههای وزارت راه و شهرسازی در طول دولت یازدهم توجه به بازسازی محلات در بافتهای فرسوده است. بهطوریکه وزارت راه و شهرسازی از ابتدای کار خود بازسازی و بازآفرینی ۲۷۰ محله را در دستور کار خود قرارداد. بدینمنظور نیز در برنامه ششم توسعه، توجه به بافتهای فرسوده شهری و بازسازی محلات به عنوان یکی از احکام برنامه ششم ارایه شد. در واقع یکی از اولویتهای اول در حوزه مسکن توجه به بافت است.
چگنی افزود: خاصیت بافت این است که در درون شهر قرار دارد و همچنین زیرساختهایی همچون آب، برق، گاز، فاضلاب و تمامی امکانات شهری را داراست و در واقع اقدام نوسازی و بازآفرینی شهری در بافتهای فرسوده درون شهرها موجب میشود شهرها بهروز شوند، خطرات از جمله خطرات اجتماعی و خطرات فیزیکی که در اثر حوادث ممکن است در شهرها رخ دهند از شهرها دور شوند، بنابراین توجه به مسأله بافت میتواند بسیاری از مسایل اجتماعی و مسایل زیستمحیطی را در حوزه مسکن حل و فصل کند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه مسکن اجتماعی یک عنوان است، گفت: اجرای مسکن اجتماعی بدینمعنا نیست که اجراکنندگان و سازندگان در جاهایی مشخص مسکن بسازند زیرا با اینکار اساساً به جداییگزینی اقشار پردرآمد از کمدرآمدها دامن میزنیم بلکه هدف اختلاط همه اقشار جامعه در کنار یکدیگر است.
چگنی ادامهداد: ممکن است در آینده وزارت راه و شهرسازی بخواهد یکسری واحدهای مسکونی را ارزان قیمت اجاره دهد و بدین منظور مثلاً در مجتمعهای مسکونی، تعدادی واحد مسکونی را به صورت تصادفی خریداری کند و در اختیار اقشار کمدرآمد با اجارههای پایین قرار دهد بدون آنکه برچسب قشرکم درآمد در اذهان عمومی برای برخی از خانوارها ایجاد شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.