با حضور جهانگیری ساخت کارخانههای فرآوری کنسانتره و سرباره تیتانیوم آغاز شد گروه معدن- عملیات ساخت دو کارخانه فرآوری کنسانتره و سرباره تیتانیوم با حضور معاون اول رییسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد. به گزارش مناقصهمزایده با حضور اسحاقجهانگیری و وزیر صنعت، معدن و تجارت عملیات ساخت دو کارخانه فرآوری کنسانتره و […]
با حضور جهانگیری
ساخت کارخانههای فرآوری کنسانتره و سرباره تیتانیوم آغاز شد
گروه معدن- عملیات ساخت دو کارخانه فرآوری کنسانتره و سرباره تیتانیوم با حضور معاون اول رییسجمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد.
به گزارش مناقصهمزایده با حضور اسحاقجهانگیری و وزیر صنعت، معدن و تجارت عملیات ساخت دو کارخانه فرآوری کنسانتره و سرباره تیتانیوم آغاز شد.
علاوه بر افتتاح این دو کارخانه نخستین واحد تحقیقات نیمه صنعتی تولید رنگدانه تیتانیوم کشور با سرمایهگذاری ٩ میلیارد تومانی هم فعالیت خود را آغاز میکند.
کرباسیان: مهمترین مشکل طرح تیتانیوم، فناوری بود
مهدی کرباسیان، رییس هیأت عامل ایمیدرو در حاشیه راهاندازی واحد نیمه صنعتی تولید پیگمنت گفت: مهمترین مشکل طرح تیتانیوم کهنوج، فناوری آن بود.
کرباسیان تصریح کرد: در دولت گذشته، این طرح دو بار به مناقصه رفته بود اما موضوع فناوری و تأمین منابع مالی آن، سبب راکد ماندن طرح شد.
وی ادامه داد: برای در اختیار گرفتن فناوری تولید پیگمنت، سال ۹۳ مشاور بینالمللی از کشور استرالیا انتخاب شد و این امر مقدمه شرایط احداث واحد نیمه صنعتی تولید پیگمنت را فراهم آورد.
کرباسیان افزود: در بخش اجرا نیز توانستیم با همکاری یک شرک ارمنستانی، فناوری جدید را برای تولید پیگمنت ایجاد کنیم که در دنیا منحصر به فرد است.
وی این اقدام را نمادی از اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: تبدیل خاک معدن تیتانیوم پیگمنت، سبب فرآوری و ارزش افزوده بالای مواد معدنی میشود.
رییس هیأت عامل ایمیدرو یاد آور شد: همه این اقدامات در دوره برجام صورت گرفت و اکنون زمینه ایجاد تولید صنعتی پیگمنت در کشور فراهم شده است.
وی در عین حال معدن تیتانیومکهنوج با ذخیره ۴۰۰ میلیون تنی را منحصر بهفرد خواند و گفت: کمتر کشوری همچون ایران میتواند با استفاده از ماده معدنی به تولید تیتانیوم بپردازد.
مراد علی مظفری توکلی مجری طرح تیتانیوم کهنوج در ادامه این مراسم با بیان اینکه فاز اول این کارخانه (کانهآرایی) با ظرفیت تولید ۱۳۰ هزار تن در سال و عیار ۴۵ درصد دیاکسیدتیتانیوم فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: فاز دوم کارخانه (ذوب یا سرباره سازی) با ظرفیت تولید ۷۰ هزار تن و عیار سرباره ۷۰ درصد دیاکسیدتیتانیوم خواهد بود.
مجری طرح تیتانیوم کهنوج اضافه کرد: کل سرمایهگذاری انجام شده در این دو فاز ۵ هزار و ۹۱۸ میلیارد ریال و اشتغالزایی این طرحها ۸۸۲ نفر است.
با اجرای کارخانههای فوق از واردات ۵۰ هزار تن پیگمنت مورد نیاز کشور با ارزش حدود ۱۵۰ میلیون دلار در سال جلوگیری میشود.
مظفریتوکلی با بیان اینکه در کارخانه کنسانتره با استرالیاییها و در کارخانه سرباره با جمهوری چک اقدام به همکاری کردهایم، گفت: در این دو کارخانه در مجموع ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است.
گفتنی است که این واحد (پایلوت) با بهرهگیری از فناوری منحصر به فرد، پیگمنت را در مقیاس نیمهصنعتی تولید میکند. در دنیا دو روش متداول «سولفات» و «کلراید» برای تولید پیگمنت وجود دارد اما ایران توانست به عنوان فعالیتی دانشبنیان، با همکاری شرکتی از ارمنستان، فناوری سوم و جدیدی را برای تولید این محصول در دنیا ایجاد کند.
پایلوت پیگمنت که در مجاورت معدن تیتانیوم کهنوج واقع شده، مقدمهای برای ساخت کارخانه اصلی به منظور تولید این ماده ارزشمند محسوب میشود.
طرحهای تیتانیوم کهنوج نیز از جمله پروژههای راکد ایمیدرو در سالهای اخیر محسوب میشد که در دولت یازدهم و توسط مدیریت ایمیدرو به بهرهبرداری رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.