محمد قرهداغلی – رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، با اشاره به افزایش ۱۰ برابری قیمت مسکن در پنج سال اخیر، اقدامات دولت برای کاهش ناترازی عرضه و تقاضا در بازار مسکن را مثبت ارزیابی کرد. به گزارش مناقصهمزایده، بابک نگاهداری؛ در اجلاس سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمان ایران، با یادآوری اینکه قیمت مسکن و اجارهبها در […]
محمد قرهداغلی – رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، با اشاره به افزایش ۱۰ برابری قیمت مسکن در پنج سال اخیر، اقدامات دولت برای کاهش ناترازی عرضه و تقاضا در بازار مسکن را مثبت ارزیابی کرد. به گزارش مناقصهمزایده، بابک نگاهداری؛ در اجلاس سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمان ایران، با یادآوری اینکه قیمت مسکن و اجارهبها در بازهزمانی پنج ساله یعنی از سال ۹۷ تا سال ۱۴۰۲، ۱۰ برابر شده، اظهار کرد: در سبد خانوارهای ایرانی، اصلیترین هزینه مسکن است و اگر نتوانیم تورم مسکن را کنترل کنیم، تلاشهای دولت برای مهار تورم در سایر حوزهها خیلی در زندگی مردم ملموس نخواهد بود. وی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با هیئت دولت بر موضوع مسکن و جدیتر گرفتن آن تأکید کردند. این مسئله نشان میدهد باید تمرکز زیادی روی این موضوع داشته باشیم. رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ناترازی عرضه و تقاضا در بازار مسکن، تصریح کرد: این ناترازی مربوط به کاهش تولید مستمر در دهه ۹۰ است. نگاهداری؛ اضافه کرد: قانون جهش تولید و به تبع آن، نهضت ملی مسکن، برای کاهش ناترازی و بهبود وضعیت مسکن توسط دولت در حال پیگیری است. حدود دو سال از اجرای قانون میگذرد که شاهد نقاط مثبتی در اجرای آن هستیم. وی یکی از اثرات مثبت را تغییر نگاه دولت از نظارهگر به کنشگر دانست و افزود: دولت مسکن را از اولویتهای اجرایی خود قرار داده و جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده است. شخص رئیسجمهور نیز برای آن وقت میگذارد و فعالیتها برای تأمین گسترده مسکن در حال اجراست. رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، بیان کرد: باید از تجارب گذشته در اجرای نهضت ملی مسکن استفاده کنیم ضمن اینکه باید برای سوداگری و اثربخشی در بازار مسکن برنامهریزی دقیقی داشته باشیم.
اجارهنشینی ۳۷ درصد از جمعیت شهری کشور
در ادامه، جمشید برزگر؛ رئیس کانون سراسری انبوهسازان، با بیان اینکه برای ساخت و ساز مسکن در ابتدا باید بدانیم با چه رویکردی میخواهیم مردم را صاحب خانه کنیم، اظهار کرد: متولدین دهه ۴۰ بهخاطر دارند ابتدای انقلاب زمینهای ۲۰۰ و بعضاً ۴۰۰ متری بدون کار کارشناسی به مردم واگذار شد. وی با طرح این ادعا که این واگذاری منجر به ایجاد شهرکهای غیراستاندارد و غیرمقاوم با ساختوساز سنتی شد، ادامه داد: واحدهای ساخته شده در این زمینها بعد از ۲۰ سال کلنگی شده و به ساختمانهای بلندمرتبه تبدیل شدند. برزگر؛ یادآور شد: در دهه ۶۰، مسکن استیجاری مطرح و گامهایی برای خانهدار کردن اقشار کمدرآمد برداشته شد. در دهه ۷۰ نیز طرح اسکان ۷۷ مطرح شد و در دولت نهم و دهم به مسکن مهر رسیدیم. رئیس کانون سراسری انبوهسازان، با بیان اینکه در دولت یازدهم و دوازدهم هم طرح اقدام ملی مسکن اجرا شد، گفت: امروز به قانون جهش تولید و طرح نهضت ملی مسکن با ساخت سالانه یک میلیون مسکن رسیدهایم. وی با بیان اینکه شعار تولید یک میلیون مسکن خوب و حسابشده بود، تصریح کرد: طی دو سال اخیر خیلی در اجرای این طرح موفق نبودهایم چرا که با انبوهسازان بهعنوان بخشخصوصی بهدرستی مشورت نشد تا آنها تجربیات خود را در اختیار این طرح بگذارند. برزگر؛ افزود: طی دو سال دولت سیزدهم دو جلسه با دو وزیر داشتهایم؛ جلساتی که بیش از سه ساعت طول کشید و در آن پیشنهادات ما به کارشناسان ارجاع شد این یعنی هیچ نتیجهای از جلسات نمیتوان گرفت. ما تنها زمانی موفق میشویم که به فعالان حوزه ساخت و ساز مسکن یعنی انبوهسازان اعتماد کنیم. رئیس کانون سراسری انبوهسازان، تأکید کرد: تنها راهحل اجرا و دستیابی به اهداف ریاست جمهوری برای ساخت یک میلیون مسکن توافق و امضای تفاهمنامه با انبوهسازان است. در این صورت شعارهای دولت سیزدهم در حوزه مسکن به سرانجام میرسد. وی با یادآوری اینکه ۳۷ درصد جمعیت شهری کشور مستأجر هستند، افزود: حدود ۷۰۰ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که ۲۲ میلیون نفر در این بافتها ساکن هستند. معتقدم در این حوزه نیز باید به بخشخصوصی اعتماد کنیم و گوش شنوایی برای شنیدن حرف ما وجود داشته باشد. برزگر؛ با بیان اینکه پرداخت تسهیلات در بخش مسکن هیچ اثر تورمی در اقتصاد ندارد، گفت: یکی از مشکلات ما عدم توجه به قوانین و مقررات است. بهعنوان نمونه مصوبه هیئت وزیران سال ۱۳۷۵ برای انجمنهای استانی انبوهسازی هنوز اجرا نشده است. رئیس کانون سراسری انبوهسازان، با اشاره به اینکه برای ساخت هر متر مربع مسکن دو میلیون تومان عوارض پرداخت میشود، یکی از مشکلات انبوهسازان را سازمان نظام مهندسی ساختمان اعلام کرد و افزود: در دهه ۸۰ به این سو با سازمان نظام مهندس درگیر هستیم و تا الان نتوانستهایم معضل این بخش را حل کنیم.
دیدگاه بسته شده است.