محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، یک زبان الکترونیکی مجهز به هوشمصنوعی ابداع کردهاند که قادر است بین طعمهای مختلف غذا تمایز ایجاد کند. به گزارش مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، «سوبیر گوش» یکی از مؤلفان این پژوهش میگوید: این دستگاه هنگام ردیابی نمک میتواند یونهای سدیم را حس کند. این بدان معناست که ابزار قادر […]
محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، یک زبان الکترونیکی مجهز به هوشمصنوعی ابداع کردهاند که قادر است بین طعمهای مختلف غذا تمایز ایجاد کند. به گزارش مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، «سوبیر گوش» یکی از مؤلفان این پژوهش میگوید: این دستگاه هنگام ردیابی نمک میتواند یونهای سدیم را حس کند. این بدان معناست که ابزار قادر به چشیدن نمک است. اسپاتارشی داس؛ یکی دیگر از مؤلفان پژوهش میگوید: اگر فرد بتواند از بین تمام غذاها یک گزینه را انتخاب کند، احتمالاً به سراغ غذاهای مورد پسندش میرود. فرد غذایی که خیلی تلخ باشد را نمیخورد، بلکه احتمالاً غذایی شیرینتر را انتخاب میکند. این محققان با الهام از شیوه چشیدن غذا در انسانها، یک مدار چشایی ابداع کردند که رفتارهای غذا خوردن در انسان را تقلید میکند. آنها برای تقلید چشایی انسان، یک نسخه ساده بیومتریک از این فرآیند را ابداع کردند که شامل یک زبان و یک غشای چشایی الکترونیک است که با مواد دوبعدی ساخته شده بودند. پرزهای چشایی نیز شامل حسگرهای الکترونیکی کوچک و گرافنی قادر به ردیابی گاز یا مولکولهای شیمیایی هستند. ابزار مذکور با کمک آنچه گفته شد نمک یا شکر را ردیابی کرد. بخش دیگر مدار از نوعی ترانزیستورهایی استفاده میکند که سیگنالهای پیشین را با کمک دیسولفید مولبیدیم به یاد دارد و «ممترانزیستور» (memtransistor) نام دارد. این روند به محققان اجازه میدهد تا یک غشای چشایی الکترونیک طراحی کنند که عصبهای گرسنگی مبتنی بر فیزیولوژی را با اعصاب اشتها مبتنی بر روانشناسی و یک مدار تغذیه بهم متصل کند. در این تحقیق آمده است: فیزیولوژی و روانشناسی هر دو نقشهای مهمی در رفتار انسانی، تصمیم گیری در مغز و فرآوری اطلاعات حسگر دارند. این امر نشان میدهد یک ارتباط فیزیکی بین فیزیولوژی و روانشناسی وجود دارد. عوامل انگیزش این فعالیتهای عصبی در ذهن ما شکل فیزیکی یا فیزیولوژی دارند، حال آنکه وضعیت روانی فرد نقش تنظیمکننده را دارد. داس؛ در این باره میگوید: تمرکز اصلی فعالیت ما انتقال بخش احساسی هوشیاری به هوشمصنوعی بود. احساس حوزهای وسیع برای محققان حوزه روانشناسی است. اما مدلهای ریاضی و مجموعههای مختلف داده برای مهندسان رایانه برای مقاصد طراحی اهمیت دارند. رفتار انسان را به راحتی میتوان رصد کرد اما اندازهگیری آن کاری مشکل است و به همین دلیل تقلید آن در یک ربات و هوشمندسازی آن از لحاظ احساسی کاری بسیار دشوار به حساب میآید. هیچ راه واقعی برای انجام این کار وجود ندارد. محققان امیدوارند کانسپت هوش هیجانی چشایی که آنها سعی کردند در تحقیقات خود معرفی کنند به توسعه سیستمهای هوش هیجانی دیداری، صوتی، لمسی و بویایی برای کمک به هوشمصنوعی آینده به کار روند.
مطالعه انقلابهای فناورانه نشان میدهد در عصر هوشمصنوعی بیش از آنکه اشخاص در خطر بیکاری باشند، کسبوکارها در خطر حذفند. اما این اثر را چطور میتوان توضیح داد؟ به گزارش فارس، عصر هوشمصنوعی، علاوه بر اختراعات مهیج، نگرانیهایی هم از بابت از دست دادن برخی مشاغل به وجود آورده است. برخی نگرانند که نکند ورود […]
رتبه ایران در فناوری شبکههای عصبی رتبه ششم جهانی، در فناوریهای هوشمصنوعی ۱۶، رایانش بصری و پردازش زبان طبیعی ۲۵، یادگیری ماشینی ۱۷، فناوری رباتیک ۲۷ و فناوری سیستمهای چندعاملی ۱۲ است. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، سیداحمد فاضلزاده؛ رئیس مؤسسه ISC گفت: هوشمصنوعی بهعنوان […]
وزارت بازرگانی آمریکا، با هدف جلوگیری از دسترسی کشورهای ایران، روسیه، چین و کرهشمالی به مدلهای پیشرفته هوشمصنوعی ساخت آمریکا به دنبال اعمال محدودیت بر صادرات مدلهای هوشمصنوعی اختصاصی یا با کد منبع بسته به این کشورهاست. به گزارش سیتنا، خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی به نقل از منابع خود از برنامهریزی وزارت بازرگانی ایالات […]
تدوین و تصویب سند هوشمصنوعی از یک سال گذشته با همکاری دستگاههای گوناگون آغاز شد، اکنون تدوین آن براساس آخرین اظهارات دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، پایان یافته و در آینده نزدیک مصوب میشود. به گزارش ایسنا، هوشمصنوعی بهعنوان یکی از پرشتابترین فناوریهای در حال تکوین، پتانسیل ایجاد تحولهای انقلابی زیادی در جنبههای مختلف زندگی بشر […]
دیدگاه بسته شده است.