رهاسازی آب دریاچه ارومیه، به‌زودی

هانیه قنادزاده ـ رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، ضمن بیان اینکه بارش‌های سالانه در کشور ما به دلیل تغییرات اقلیمی از ۴۱۳ میلیارد مترمکعب به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب رسیده است که از این مقدار ۲۷۰ میلیارد مترمکعب تبخیر می‌شود، اظهار کرد: با کاهش یک‌درصدی تبخیر بارش، می‌توانیم به اندازه ۱۵ سد امیرکبیر کرج آب ذخیره کنیم. […]

هانیه قنادزاده ـ رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، ضمن بیان اینکه بارش‌های سالانه در کشور ما به دلیل تغییرات اقلیمی از ۴۱۳ میلیارد مترمکعب به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب رسیده است که از این مقدار ۲۷۰ میلیارد مترمکعب تبخیر می‌شود، اظهار کرد: با کاهش یک‌درصدی تبخیر بارش، می‌توانیم به اندازه ۱۵ سد امیرکبیر کرج آب ذخیره کنیم. به گزارش مناقصه‌مزایده، علی سلاجقه؛ در همایش سیزدهمین دوره جایزه ملی محیط‌زیست که با حضور انسیه خزعلی؛ معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده محیط‌زیست، در سازمان محیط‌زیست برگزار شد، در ادامه با اشاره به کاهش بارش‌‌ها در کشور، گفت: بارش‌های سالانه در کشور ما، به دلیل تغییرات اقلیمی از ۴۱۳ میلیارد مترمکعب به ۴۰۰ میلیارد مترمکعب رسیده که از این مقدار، ۲۷۰ میلیارد مترمکعب تبخیر می‌شود. سلاجقه؛ تأکید کرد: اگر وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و نیرو، با راهکارهای علمی درست بتوانند تنها یک‌درصد از تبخیر بارش را کاهش دهند، به اندازه ۱۵ سد امیرکبیر کرج آب ذخیره می‌کنیم.

تولید روزانه ۳٫۵ میلیون تُن زباله در جهان

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، معضل پسماند‌ها را یکی از تهدیدات محیط‌زیستی متوجه دنیا دانست و گفت: در جهان ۱٫۳ میلیارد تن زباله در سال به عبارتی روزانه ۳٫۵ میلیون تن زباله و در کشور ما نیز سالانه ۱۸ میلیون تن زباله تولید می‌شود که این آمار نگران‌کننده است. وی ادامه داد: از بین رفتن بیش از ۷۵ درصد از تالاب‌های جهان در ۵۰ سال اخیر، کاهش تنوع زیستی گیاهی و جانوری، هدررفت منابع آب و..‌. همگی مصداق‌هایی از شرایط ناگوار محیط‌زیست جهان هستند. سلاجقه؛ ادامه داد: گرمایش جهانی در کشور ما نیز به‌صورت افزایش متوسط ۱٫۵ درجه سانتیگرادی دما نمود پیدا کرده است که در برخی از نقاط مقدار آن به ۲٫۷ درجه سانتیگراد هم می‌رسد. علاوه بر این فجایع طبیعی، انسان نیز به‌عنوان یک شتاب‌دهنده به افزایش سرعت تأثیرگذاری این پدیده‌ها تبدیل شده است. وی در ادامه، با اشاره بر تأکید رئیس‌جمهوری بر اینکه هر توسعه‌ای فرع بر محیط‌زیست است و مسئله محیط‌زیست در دولت سیزدهم جدی‌تر از همیشه دنبال می‌شود، گفت: خوشبختانه با وجود دانش بومی بسیار قوی در ایران همچنین با رهبری و مدیریت انسان‌های آگاه، علی‌رغم تمام فراز و فرودهایی که متوجه محیط‌زیست است، توانسته‌ایم بر بسیاری از مشکلات پیروز شویم. سلاجقه؛ افزود: با توجه به اختلافی که در برخی مواقع میان اقتصاددان‌‌ها و اساتید محیط‌زیست به وجود می‌آید، به این نتیجه می‌رسیم که انسان هم به‌عنوان اشرف مخلوقات مسیر تکامل خود را طی کند و هم زیرساخت‌های حیات بتوانند به نفع مطلوب خدمت‌رسانی و ارتقاء پیدا کنند. بحث مشارکت و مردم‌پایه کردن محیط‌زیست که در اصل ۵۰ قانون اساسی نیز به این تکلیف اشاره شده است، به‌عنوان یک دستور کار اساسی در دولت دنبال می‌شود.

رهاسازی آب در دریاچه ارومیه

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، ادامه داد: گام‌های مناسبی در زمینه‌های مختلف مدیریت پسماند، پساب و مسائل آلاینده‌ها برداشته شده است. وی درباره رهاسازی آب دریاچه ارومیه، اظهار کرد: ما منتظریم که به‌زودی و شاید در همین هفته یا هفته آینده رهاسازی آب دریاچه ارومیه با حضور شخص رئیس‌جمهوری و یا معاون اول انجام شود. وی با اشاره به اهمیت دیپلماسی محیط‌زیست، تصریح کرد: در بحث دیپلماسی بین‌المللی، گفتمان جمهوری اسلامی ایران در همه سطوح بین‌المللی گفتمانی پیشرو و مبتنی بر علم، واقعیات و گره‌گشاست که بسیار مورد استقبال جوامع جهانی قرار است. امیدواریم بتوانیم در این زمینه از همه ظرفیت‌های جهانی استفاده کنیم و منطبق با توانی که کشور، نظام و اندیشه‌های پیشرو دینی دارد، گام‌های اساسی را ‌برداریم و کلیدواژه‌هایی را به جهان بدهیم که در مجامع بین‌المللی مورد استفاده قرار بگیرد.