معاون ایمیدرو اعلام کرد

تدوین سند ورود صنایع‌معدنی به نسل چهارم فناوری

محمد قره‌داغلی –معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران (ایمیدرو)، با تأکید بر اینکه زیرساخت‌های دیجیتال برای تحول در صنایع فولادی باید تأمین شود، از تدوین سند ورود صنایع‌معدنی به نسل چهارم فناوری خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده، سمیه خلوصی؛ در نخستین همایش بین‌المللی «تحول دیجیتال در صنعت فولاد، معدن […]

محمد قره‌داغلی –معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران (ایمیدرو)، با تأکید بر اینکه زیرساخت‌های دیجیتال برای تحول در صنایع فولادی باید تأمین شود، از تدوین سند ورود صنایع‌معدنی به نسل چهارم فناوری خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده، سمیه خلوصی؛ در نخستین همایش بین‌المللی «تحول دیجیتال در صنعت فولاد، معدن و صنایع‌معدنی»، اظهار داشت: هم‌افزایی ملی در توسعه فناوری‌‌ها مورد نیاز است. این همایش شروعی برای هم‌افزایی و همکاری بین وزارت صمت، ارتباطات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌منظور امکان انتقال فناوری به کشورمان برای جهش در اقتصاد دیجیتال است. وی گفت: بخش معدن و صنایع‌معدنی به‌عنوان یکی از بخش‌های پیشران اقتصادی کشور است که در حال‌حاضر از ۱۰۵ میلیون تن استخراج سنگ‌آهن تا ۲۲ میلیون تن محصولات فولادی که کل زنجیره ارزش این صنعت است در کشور تولید می‌شود. معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه تجارت و نوسازی صنایع ایران (ایمیدرو)، افزود: ایران دهمین کشور تولیدکننده فولاد است که ظرفیت نصب شده فولاد در کشور در حدود ۴۷ میلیون تن بوده و برنامه توسعه این صنعت در حدود ۵۵ تا ۶۰ میلیون تن در نظر گرفته شده است، لذا صنعت فولاد کشور صنعت توسعه یافته‌ای است که به سمت تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر سوق پیدا کرده است. خلوصی؛ اظهار کرد: همچنین در صنعت مس، ایران پنجمین کشور دارای ذخیره مس در دنیاست و چهاردهمین کشور تولیدکننده کاتد مس به شمار می‌رویم. در زمینه سرب نیز از نظر ذخایر کشور ششمین کشور دنیا به شمار می‌رویم و نزدیک به ۳۰۰ هزار تن شمش روی و ۱۱ تن شمش طلا در کشور تولید می‌شود. وی افزود: ذخایر شناسایی شده کشور در حوزه فلزات اساسی قابل‌توجه است به همین دلیل در سیاست‌های کلی کشور در برنامه‌های توسعه‌ای کشور بخش معدن و صنایع‌معدنی به‌عنوان پیشران اقتصادی و به‌عنوان بخشی که می‌تواند تحول اقتصادی ایجاد کن مدنظر است، اما ایجاد تحول اقتصادی استفاده از فناوری مخصوصاً فناوری‌های جدیدی که در دنیا مورد توجه است، امکان‌پذیر نیست. بنابراین سازمان توسعه و نوسازی صنایع ایران با همکاری تمام شرکت‌های حوزه معدن و صنایع‌معدنی به دنبال این است که در جهت ارتقای سطح دانش و آگاهی صنعت‌کاران و معدنکاران دوره‌های آموزشی متنوع و همایش‌هایی را برگزار کند و از این فناوری‌‌ها بتواند استفاده کند تا به‌کارگیری آن‌ها را در بخش معدن و صنایع‌معدنی تسهیل کند. وی تأکید کرد: تحول در اقتصاد بدون ورود فناوری‌‌ها امکان‌پذیر نیست و باید در سیاست‌های کلان به این موضوع توجه شود. ذخایر ما قابل‌توجه است و در برنامه‌های توسعه‌ای به‌عنوان بخش تحول‌آفرین هستیم. خلوصی؛ از تدوین سند ورود صنایع به نسل چهارم خبر داد و گفت: ایمیدرو با همکاری شرکت‌های معدنی در جهت ارتقای سطح دانش صنعتگران تلاش می‌کند و به این منظور برگزاری همایش‌‌ها و دوره‌های آموزشی برنامه‌ریزی شده است.

صنایع فولادی و معدنی به اقتصاد دیجیتال ورود کنند

همچنین در این مراسم سیدمهدی حاتمیان؛ مدیرکل دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: صنایع‌معدنی و فولادی باید با هماهنگی و همکاری‌های بین‌المللی در اقتصاد دیجیتال ورود کنند و تجارب و فناوری‌های جهانی در این عرصه بهره مند شوند. حاتمیان؛ اظهار داشت: ورود به اقتصاد دیجیتال تحول‌آفرین است که نیاز است بخش‌های اقتصادی کشور در این عرصه حضور پیدا کنند. مدیرکل دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: نگاه زیست بومی هوشمند در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در برنامه هفتم وجود دارد. وی با اشاره به اینکه در اقتصاد دیجیتال باید به سهم ۱۰درصدی دست یابیم، گفت: نیاز است تا به بخش هوشمندسازی در اقتصاد دیجیتال تا افق ۱۴۱۰ دست یابیم تا محصولات بومی تولید شود. حاتمیان؛ ادامه داد: مدل رشد بخش معدن نسبت به سایر بخش‌ها با رشد ۱۳ درصدی در برنامه هفتم مطرح شده است این امر با ظهور فناوری‌های نو و دیجیتال‌سازی اقتصاد محقق خواهد شد. مدیرکل دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در ادامه نقش زیست‌بومی و راهبردی ارتباطات و فناوری ارتباطات در بخش‌های اقتصادی کشور را با تأکید بر تحول دیجیتال تبیین کرد و گفت: رشد فراگیر اقتصاد دیجیتال نوعی از رشد اقتصادی است که منجر به افزایش سطح رفاه، ایمنی بر خط و توسعه فناورهای در اقتصاد کشور می‌شود. حاتمیان؛ خاطر نشان کرد: در بخش‌های مختلف اقتصادی در سطح جهانی به موضوع دیجیتالی اقتصادی پرداخته و با تأمین زیرساخت‌های فناوری، افزایش ارزش‌افزوده و کاهش هزینه‌ها رقم خورده است.