مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت خبر داد جهش میدان نفتی «آذر» در تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکه ای مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت از تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکهای از میدان نفتی آذر تا پیش از پایان امسال خبر داد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از شرکت ملی نفت، میدان نفتی آذر در […]
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت خبر داد
جهش میدان نفتی «آذر» در تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکه ای
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت از تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکهای از میدان نفتی آذر تا پیش از پایان امسال خبر داد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از شرکت ملی نفت، میدان نفتی آذر در شرق شهرستان مهران استان ایلام قرار دارد. مخزن این میدان با میدان نفتی بدرای کشور عراق مشترک بوده و در امتداد شمال غربی میدان مستقل چنگوله واقع است.
میدان نفتی آذر از نظر زمین شناختی جزو پیچیدهترین میدانهای نفتی جهان به شمار میرود.
سیدنورالدینشهنازیزاده از تولید زودهنگام ۱۵ هزار بشکهای از میدان نفتی آذر تا پیش از پایان امسال خبر داد و گفت: مرحله دوم تولید زودهنگام از این میدان تا پایان اردیبهشتماه سال آینده و به میزان ٣٠ هزار بشکه در روز محقق میشود.
طرح توسعه میدان آذر با هدف تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت شامل تولید روزانه ۳۰هزار بشکه نفت در تولید زودهنگام و ۶۵ هزار بشکه نفت در مرحله تولید نهایی در دست انجام است.
شهنازی زاده حجم نفت در جای میدان آذر را ۲٫۵ میلیارد بشکه و حجم نفت قابل استحصال آن را حدود ۴۰۰ میلیون بشکه برآورد و پیشبینی کرده است، نفت خام سبک آن با درجه گرانروی (API) حدود ۳۲، در مدت ۲۵ سال از این میدان استحصال شود.
وی افزود: تاکنون بیش از ۴۰ بسته کاری کوچک و بزرگ برای توسعه این میدان مشترک تعریف و واگذار شده است. ۳ پیمانکار حفاری، ۸ دستگاه حفاری را در میدان آذر مستقر کردهاند. آغاز عملیات حفاری در شرایط حاضر و آن هم در میدانی همچون آذر، توان خاص و اراده بالایی میطلبد.
میدان نفتی آذر از نظر زمین شناختی جزو پیچیدهترین میدانهای نفتی جهان به شمار میرود، قدرتا…نیکخواه درباره عملیات زمینشناسی در این میدان پیچیده نفتی گفته بود: از لحاظ زمینشناسی این میدان به سبب قرار گرفتن در نزدیکی گسل اصلی زاگرس و گسل بالارود و دیگر گسلهای عظیم دارای پیچیدگی ساختاری فراوان است که موجب تغییرات شدید ضخامت و عمق قرارگیری سازندهای این میدان میشود.
وی افزوده بود: چندین گسل به صورت منطقهای در میدان آذر باعث جابهجایی سازندهای زمینشناسی شده و امکان تطابق و مقایسه چاههای نزدیک به هم را به دشواری امکانپذیر میسازد و به عبارتی هر چاه حفر شده در این میدان دارای یک داستان زمینشناسی اختصاصی است.
نیکخواه افزود: چاهها در این موقعیت با چاه نزدیک به خود که دارای کمترین فاصله عرضی هستند در برخی سازندها مانند گچساران و آسماری بهطور کامل متفاوت و گاه بیش از ۲۵۰ متر اختلاف ضخامت وجود دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.