وزیر راه و شهرسازی پیمانکاران چینی فقط یکی از سرمایهگذاران اجرای طرحهای حمل و نقلی ایران است وزیر راه و شهرسازی گفت که ایران در حوزه زیرساختها و ترابری و همچنین نوسازی ناوگانهای هوایی، دریایی و زمینی خود طرحهای گوناگونی را به سرمایهگذاران کشورهای مختلف ارایه داده که چین نیز یکی از علاقهمندان به سرمایهگذاری […]
وزیر راه و شهرسازی
پیمانکاران چینی فقط یکی از سرمایهگذاران اجرای طرحهای حمل و نقلی ایران است
وزیر راه و شهرسازی گفت که ایران در حوزه زیرساختها و ترابری و همچنین نوسازی ناوگانهای هوایی، دریایی و زمینی خود طرحهای گوناگونی را به سرمایهگذاران کشورهای مختلف ارایه داده که چین نیز یکی از علاقهمندان به سرمایهگذاری در این طرحها است.
به گزارش فارس، عباسآخوندی اعلام کرد: سرمایهگذاران همه کشورها از جمله پیمانکاران چین میتوانند در بخشهای مختلف صنعت حمل و نقلی کشور سرمایهگذاری کنند اما شرطی که ما برای همه این شرکتها از جمله شرکتهای چینی گذاشتهایم، تعریف و ارایه مدلهای مالی مناسب و مشخص توسط آنان است.
وی یادآور شد که در همایش فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای حمل و نقلی ایران در پکن، به همه مدیران، مسؤولان و نمایندگان شرکتها و بخشهای خصوصی این موضوع تأکید و روشهای مالی مورد نظر ما کهBOT و BT است، برای آنان تشریح شد.
آخوندی تصریح کرد: از آنجایی که روش تأمین مالی اجرای طرحها عمدتا بر اساس تعهدات دولت و براساس مناسبات دو کشور بوده است، از شرکتهای فعال و معتبر کشور چین خواسته شد تا ضمن حضور و مشارکت فعالتر در طرحها و پروژههای زیر ساختی کشور، در تأمین مالی پروژهها نیز بکوشند که این پیشنهاد استقبال آنان را در پی داشت.
وی ادامه داد: برای آنکه شرکتهای چینی بتوانند در تأمین مالی و حتی تقبل قسطهای اعتبارات فعالتر شوند، دیدارهایی نیز با رؤسای شرکتهای بزرگ چینی که در دنیا مجری طرحهای مختلفی هستند، داشتیم و گفتوگوهایی در این باره انجام دادهایم.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد که در این ارتباط شرکتهایی هم اعلام آمادگی کردهاند و آنها نیز در تلاش هستند تا ریسک سرمایهگذاری را پذیرفته و تعهداتی فراتر از آنچه دولتها مطرح میکنند، متقبل شوند.
آخوندی همچنین گفت که در این سفر دو بحث عمده که شامل مذاکره با «بنگاههای فعال اقتصادی» و «دولت چین» برای مشارکت در حوزه زیر ساختی کشور و همچنین همکاری جدی تر در راستای توسعه شهری بود، مورد بررسی مناسب قرار گرفت.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان یادآور شد: انجام گفتوگوها و نشستهای مختلف باعث شد تا خوشبختانه امکان بسیار خوبی برای ارتباط و همکاری هم در سطح دولت و هم در سطح بانک زیر ساخت آسیا و همچنین بنگاههای اقتصادی و شرکتهای فعال چینی برقرار شود.
وی در این رابطه به ملاقات خود با «جینلیچون» رییس بانک سرمایهگذاری زیر ساخت آسیا (AIIB) و مسؤولان و مدیران این بانک اشاره کرد و گفت: در دیدار با مسؤولان این بانک که ایران نیز از اعضای هیأت مؤسس آن است، از آنها خواستهایم هیأتی را برای ارزیابی طرحهای اولویت دار ایران به تهران اعزام کنند تا مشخص شود از این بانک و کمکهای آن چطور میتوان برای طرحهای مذکور استفاده کرد.
وی یادآور شد که در دیدار با «چنزنگگائو» (CHEN ZHENGGAO) وزیر مسکن و توسعه مناطق شهری و روستایی چین نیز بحثهای مفیدی در خصوص استفاده از تجربیات دو کشور در حوزه ساخت و تأمین مسکن در سطح ملی صورت گرفته است.
آخوندی افزود: مقرر شده پروژههای اولویتدار در بخشهای مختلف به طرف چینی ارسال شود و آنها نیز با اعلام آن به بخشهای ذیربط و در صورت تمایل آنان، زمینههای حضور این شرکتها را در ایران برای شروع همکاریها در بخشهای مورد علاقه فراهم کنند.
«متمرکز شدن بر روی پروژههای خاص» از دیگر محورهایی بود که وزیر راه و شهرسازی کشورمان به آن اشاره کرد و گفت: در این ارتباط با طرفهای چینی مذاکرات خوبی صورت گرفته و نسبت به تسریع در اجرای این پروژهها نیز تأکید شده است.
آخوندی و هیأت همراه، ۲۴ آبان ماه جاری با هدف گسترش مناسبات همکاری در بخشهای شهرسازی و حمل و نقلی در رأس هیأتی وارد پکن، پایتخت چین شد.
وی و هیأت همراه راهی شهر بندری شانگهای شد تا از مراکز و شرکتهای مهم زیرساختی این شهر که در زمینههای شهرسازی و حمل و نقل جادهای فعال هستند، بازدید داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.