حذف «فلزات سنگین» از پساب شهری به کمک باکتری‌ها

دستاورد علمی محققین ایرانی حذف «فلزات سنگین» از پساب شهری به کمک باکتری‌ها تصفیه پساب‌های شهری و زدودن فلزات سنگین از آن‌ها، یکی از مهم‌ترین گام‌‌ها در راستای ارتقای سلامت عمومی و حفاظت از محیط‌زیست است. پژوهشگرانی از کشورمان، این مهم را با بهره‌گیری از باکتری‌های خاص به انجام رسانده‌اند. به گزارش سینا پرس فلزات […]

دستاورد علمی محققین ایرانی

حذف «فلزات سنگین» از پساب شهری به کمک باکتری‌ها

تصفیه پساب‌های شهری و زدودن فلزات سنگین از آن‌ها، یکی از مهم‌ترین گام‌‌ها در راستای ارتقای سلامت عمومی و حفاظت از محیط‌زیست است. پژوهشگرانی از کشورمان، این مهم را با بهره‌گیری از باکتری‌های خاص به انجام رسانده‌اند.

به گزارش سینا پرس فلزات سنگین در بیش‌تر نقاط دنیا در فرم‌های فیزیکی و شیمیایی گوناگون و در غلظت‌های متفاوت به‌عنوان آلاینده محیط‌زیست، از طریق تخلیه پساب‌های متعدد ازجمله پساب‌های شهری و صنعتی، وارد محیط می‌شوند. امروزه استفاده از روش‌های بیولوژیکی در تصفیه و حذف فلزات سنگین از پساب‌‌ها مورد توجه زیادی قرار گرفته است.

به این منظور محققینی از دانشگاه شهید چمران اهواز در مطالعه‌ای، باکتری‌هایی با مقاومت نسبی به فلزات سنگین کادمیم و سرب از پساب شهری جدا و خالص‌سازی نموده و مورد بررسی قرارداده‌اند.

امروزه استفاده از روش‌های بیولوژیکی در تصفیه و حذف فلزات سنگین از پساب‌‌ها مورد توجه زیادی قرار گرفته است.

در این پژوهش، باکتری‌های خالص‌سازی شده با استفاده از آزمون‌های بیوشیمیایی شناسایی و میزان حداقل غلظت بازدارنده آن‌‌ها تعیین شد.

 

این نتایج که در آخرین شماره فصلنامه علمی پژوهشی «آب و فاضلاب» منتشر گردیده است، نشان از آن دارد که این باکتری‌ها قادرند برای حذف فلزات سنگین سرب و کادمیوم از پساب‌های شهری مورد بررسی‌های بیش‌تر و حتی استفاده عملی قرار گیرند.