قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه دیگر نمیتوان با رصدخانه مهاجرت نخبگان شریف همکاری کرد، گفت: پیشنهاد راهاندازی رصدخانه جدید مهاجرت نخبگان به معاون اول رئیسجمهور داده شده است. به گزارش مهر، سیدسلمان سیدافقهی؛ در نشست خبری از تشکیل رصدخانه جدید مهاجرت خبر داد و گفت: سال گذشته راهاندازی این رصدخانه به تصویب […]
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه دیگر نمیتوان با رصدخانه مهاجرت نخبگان شریف همکاری کرد، گفت: پیشنهاد راهاندازی رصدخانه جدید مهاجرت نخبگان به معاون اول رئیسجمهور داده شده است. به گزارش مهر، سیدسلمان سیدافقهی؛ در نشست خبری از تشکیل رصدخانه جدید مهاجرت خبر داد و گفت: سال گذشته راهاندازی این رصدخانه به تصویب هیئت امنای بنیاد رسید و ما پیشنهادی به معاون اول رئیسجمهور دادیم و گفتیم دبیرخانه آن در بنیاد ملی نخبگان قرار بگیرد، همچنین پیشنهاد دادیم این رصدخانه نیاز به یک شورای راهبردی و فرابخشی دارد و میتوان از نهادهایی که آمار اشتغال و مهاجرت و تحصیل نخبگان را دارند کمک گرفت و دادهها یک جا جمعآوری شود. شاید حتی لازم باشد نهادهای امنیتی و اطلاعاتی هم در این شورا عضو شوند. قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، ادامه داد: بهطور مثال سازمان امور دانشجویان که ترجمه مدارک دانشجویانی که مهاجرت یا مهاجرت معکوس میکنند را در اختیار دارد و یا پلیس گذرنامه و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی که دادههای خاص خود را دارند میتوانند ارائه دهند. همچنین براساس پیشنهاد بنیاد، گفتهایم رئیس شورا معاون اول رئیسجمهور و معاون علمی رئیسجمهور ناظر بر شورا باشد.
پیشنهاد ایجاد دبیرخانه رصدخانه مهاجرت در بنیاد ملی نخبگان
وی با اشاره به اینکه دبیرخانه این رصدخانه نیز میتواند در بنیاد ملی نخبگان مستقر شود و وظیفه آن بررسی آمار و تولید گزارش برای مسئولان بالادستی و مرتبط باشد، خاطرنشان کرد: طبیعتاً بخشی از این آمار محرمانه خواهد بود اما بخش قابلتوجهی از آن براساس تشخیص نهادهای مرتبط منتشر میشود. این خلأ قبلاً وجود داشت و از جنس کارهای حکمرانی است.
بنیاد بعد از ۱۸ سال ساختار مصوبی در سازمان اداری استخدامی ندارد
وی ضمن بیان این مطلب که بنیاد هنوز بعد از ۱۸ سال ساختار مصوب در سازمان اداری استخدامی ندارد، گفت: نزدیک به کمتر از ۱۰ روز است که پیشنهاد تشکیل شورای راهبردی را ارائه کردهایم و هنوز موافقت نشده است.
آمار رصدخانه مهاجرت دانشگاه شریف بعضاً با واقعیت منطبق نیست
سیدافقهی؛ با اشاره به رصدخانه ملی مهاجرت و حواشی پیش آمده پیرامون آمار منتشر شده از سوی آن، گفت: وقتی تهیه آمار مهاجرت را به بستری خصوصی واگذار کنیم و گزارشهایی منتشر شود، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ حاشیهای که مدتی قبل از سوی رصدخانه دانشگاه شریف ایجاد شد نتیجه همین مسئله بود. در جلسهای که درخصوص رصدخانه مهاجرت برگزار شد، رویکرد ما این بود که دیگر نمیتوانیم با رصدخانه مهاجرت دانشگاه صنعتی شریف همکاری کنیم. آمارهایی که توسط رصدخانه منتشر شده بعضاً ۱۰۰درصد با واقعیت منطق نبوده و با آمارهایی که ما داشتیم متناقض بوده است.
نمیتوان احصای آمار مهاجرت را برونسپاری کرد
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، بیان کرد: البته میتوانیم همکاریهایی داشته باشیم، ولی به نظر ما نمیتوان احصای آمار مهاجرت را برونسپاری کرد بهخصوص در مورد مهاجرت که حساس است و یک گزارش بیموقع میتواند مشکلاتی ایجاد کند. سیدافقهی؛ اظهار کرد: نمونه این تناقضها گزارش آماری منتشر شده از گروه ایران ۲۰۴۰ در دانشگاه استنفورد در سال ۲۰۱۸ است که اعلام شد کل مهاجرت ایران در سال ۵۷ به کل جمعیت ۱٫۵ در صد بوده و این میزان اکنون به چهار درصد رسیده و این در حالی است که ۴۰ درصد از این چهار درصد مربوط، به مهاجران موقت هستند.
افزایش ۲ برابری مهاجرت در رشته پزشکی و پرستاری
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به افزایش دو برابری مهاجرت در رشتههای پزشکی و پرستاری، گفت: مشکل این افراد که قصد مهاجرت میگیرند، موضوع اقتصادی است البته اگر به این افراد امکان بروز و ظهور در جامعه بدهیم و در راستای نقشآفرینی آنها اقداماتی انجام دهیم در کاهش آمار تأثیر خواهد داشت.
۲۰ ابلاغیه رئیسجمهور برای استفاده نخبگان در دستگاههای اجرایی
وی با بیان اینکه مهاجرت یک عارضه است و این مشکل با مشارکت محققان در حل مسائل کشور و نقشآفرینی آنها در حوزهها مختلف حل خواهد شد، خاطرنشان کرد: شخص رئیسجمهور تاکنون ۲۰ ابلاغیه برای استفاده از ظرفیت نخبگان به دستگاههای اجرایی داشتهاند. نکته مهم اینجاست که دستگاهها باید وقت بیشتری برای نخبگان در نظر بگیرند و ما از وزرای صنعت، ارتباطات، جهادکشاورزی، دفاع و وزرای مرتبط با اقتصاد جامعه میخواهیم که با نخبگان جامعه ارتباط بگیرند.
بلاتکلیفی نخبگان در فرآیند جذب در دستگاههای اجرایی
سیدافقهی؛ در ادامه از جذب هزار نخبه در دستگاههای اجرایی خبر داد و گفت: البته براساس آخرین اطلاعی که داریم، افرادی که براساس فراخوان قبلی جذب شدهاند هنوز نتوانستهاند در دستگاه مربوطه در جایگاه مناسب خود قرار بگیرند. وقتی به فرد نخبه قول استخدام داده میشود، اما پس از ورود به دستگاه دچار بلاتکلیفی و گیجی میشود، این فرد به نخبههای بعدی قطعاً توصیه میکند که اصلاً وارد این فرآیند نشوند. بهطور مثال در بازدیدی که از شرکتهای بزرگ دولتی داشتم، مشاهده کردم که بسیاری از نخبگان در حال خارج شدن هستند، چون اعلام کردند که در جایگاه واقعی قرار نگرفتهاند. قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، یکی از سیاستهای بنیاد را شناسایی استعدادهای برتر در مناطق محروم عنوان کرد و گفت: بسیاری از نخبگان و استعدادهای برتر در مناطق محروم و کمتربرخوردار شناسایی نمیشوند که نیار به حمایت دارندکه راهکارش مردمیسازی جریان شناسایی و هدایت استعدادهای برتر است.
۲ طرح بنیاد برای شناسایی استعدادهای برتر دانشآموزی و دانشجویی
سیدافقهی؛ با اعلام اینکه در راستای شناسایی استعدادهای برتر دو برنامه «شهاب» و «شتاب» در دستور کار بنیاد قرار دارد، گفت: طرح شهاب برای شناسایی استعدادهای برتر در حوزه دانشآموزی و طرح شتاب در حوزه دانشجویی است. طرح شتاب با سه ضلع تشکلها و کانونهای دانشجویی، اساتید و نخبهیاران (دانشجویان حامی) ایجاد میشود؛ دانشجوی حامی، فرد دانشجوی سال بالایی است که میتواند به سایر دانشجویان تجربیات خود را منتقل کند و در واقع فرد واسط میان دانشجو استاد باشد.
بهکارگیری ظرفیت نخبگان در کمیسیونهای هشتگانه دولت
وی همچنین از طرح بنیاد برای بهکارگیری ظرفیت نخبگان در کمیسیونهای دولت خبر داد و گفت: با این طرح موافقت شده که از هستههای نخبگانی در کمیسیونهای هشتگانه دولت استفاده شود؛ همچنین پیشنهاد میکنیم معاون اقتصادی استاندار، رئیس هیئت اندیشه ورز ما باشد تا نقشآفرینی نخبگان را در حل مسائل مختلف در حوزههای صنعت، معدن، مالی و بانکی و… را تمشیت کند.
سامانه اطلاعاتی یکپارچه نخبگانی راهاندازی میشود
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به اینکه به دنبال طرح گفتوگوی ملی نخبگان هستیم، گفت: به دنبال این هستیم که بنیاد محلی شود که نخبگان علمی، صنعتی، ادبی، فرهنگی و هنری و مهارتی حرفهای خود را بدون واسطه با مسئولان دستگاههای اجرایی مطرح کنند. در همین رابطه قرار است یک سامانه اطلاعاتی یکپارچه راهاندازی شود و نخبگان در این سامانه بدون واسطه با نهادهای بیرونی ارتباط بگیرند. در این سامانه پروژهها تعریف میشود و نخبگان پیشنهادات خود را برای بهبود برنامهها ارائه خواهند داد. با راهاندازی این سامانه رصد دقیق از فضای نخبگانی، میزان پیشرفت پروژهها، وضعیت گردش نخبگان، آمار مهاجرت نخبگان و شناسایی نخبگان به صورت لحظهای انجام میشود. وی با اعلام اینکه در حالحاضر تعداد ۶۳ هزار نخبه در کشور شناسایی شده است، گفت: اینها تنها دانشجویان هستند و نخبگان دانشآموزی در این آمار مشخص نیست.
دیدگاه بسته شده است.