شیر تو شیری لبنیات

        حرف‌های خودی و بی‌خودی ظاهراً برخی عزیزان تولیدکننده لبنیات، برای افزایش قیمت‌ها دورخیز فرموده‌اند و اینکه چند ماهی است بازار دارای ثبات نسبی است و قیمت کالا‌ها آنقدری تکان نخورده و ایضاً ارز و سکه و طلا هم هرچند نوسانی هستند ولی رام‌تر از سال‌های قبل شده‌اند و همچنین حقوق و […]

        حرف‌های خودی و بی‌خودی

ظاهراً برخی عزیزان تولیدکننده لبنیات، برای افزایش قیمت‌ها دورخیز فرموده‌اند و اینکه چند ماهی است بازار دارای ثبات نسبی است و قیمت کالا‌ها آنقدری تکان نخورده و ایضاً ارز و سکه و طلا هم هرچند نوسانی هستند ولی رام‌تر از سال‌های قبل شده‌اند و همچنین حقوق و دستمزد‌ها هم تکانی نخورده است. خیلی به مذاق جنابشان خوش نیامده است و با خود گفته‌اند این نمی‌شود که شش ماه از سال بگذرد و ما فقط یک بار قیمت‌ها را بالا برده باشیم و سنگ مفت، گنجشک مفت، یک زوری می‌زنیم ببینیم چه می‌شود! شاید مثل همه دفعات قبل، این‌بار هم قرعه شانس به نام ما افتاد و زورمان چربید و قیمت‌هایمان صعودی و سودمان افزون شد!

ظاهراً اینکه قیمت لبنیات در ابتدای سال یک‌بار بالا رفته و افزایش قیمت با احتساب افزایش قیمت شیر خام و دستمزد و بسته‌بندی و سربار و… و ذالک توسط سازمان حمایت مصوب و به دست مبارک حضرات لبنیات‌ساز اعمال گردید. ظاهراً در این فقره افزایش جدید قیمت‌ها که ظاهراً دوستان برای آن نقشه‌ها کشیده‌اند، آنچنان به چشم بزرگواران نیامده است.

البته اتحادیه مربوطه و بزرگواران تولیدکننده گفته‌اند که هشدار و تذکر سازمان حمایت در رابطه با حفظ قیمت‌های مصوب و لزوم پایبندی به نرخ‌های تعیین شده ابتدای سال، به‌خاطر گران‌فروشی در بازار نیست و برخی شرکت‌ها تخفیفاتی را برای کسب سهم بیشتری از بازار روی محصولات خود اعمال کرده بودند که عجالتاً این تخفیف‌ها را برداشته‌اند وگرنه اصلاً و ابداً بحث افزایش قیمت خارج از نرخ‌های مصوب وجود ندارد.

فهم هوشنگ‌خانی ما آنقدر‌ها نیست که بفهمد، معنا و مفهوم این سخن شیوا و دلنشین عزیزان تولیدکننده این است که سازمان حمایت حواسش نبوده که قیمت‌های جدید همان قیمت‌های قدیم است که جدیداً اعمال شده است یا این نرخ‌ها هستند که قدیمی شده‌اند و نرخ نو به بازار آمده است و در نتیجه کهنه قیمت‌ها شده‌اند دل آزار!

راستش را بخواهید، عجالتاً کاری به حرف‌های دوستان و بزرگواران ندارم، کلاً عرض می‌کنم که ‌ای کاش عزیزان مسئول و متولی و تولید و توزیع‌کننده و صنعتگر و کاسب و دلال و واسطه و دست‌فروش و خدماتی و تعمیرکار و تعویض‌کار و… اگر برای مردم، تره خرد نمی‌کنند و کسی به فکر جیب‌های خالی و معیشت از دست رفته آن‌ها نیست، لااقل دو ریال برای سواد و هوش و درک ما خلق‌ا… ایرانی جماعت، ارزش و اعتبار قائل می‌شدند! باور بفرمایید تحمل و صبر بر مصیبت این قسم ندیدن‌ها و تره خرد نکردن‌ها به مراتب ساده‌تر و راحت‌تر از آن است که دُم خروس را در چشمت کنند و قسم‌های سنگین سنگین بخورند که نه این آن است که شما می‌بینید و نه آن، چیزی است که باید می‌دیدید، که گفته‌اند شتر دیدی، ندیدی و از قدیم هم در مثل است که خود را به کوچه چپ بزنید و بگویید انشالا که بز است! ظاهراً دوستان حواسشان نیست که ترکش همه این کش و قوس‌ها بر پیکر نحیف مصرف‌کننده وارد می‌شود که باید چشم را نیز درویش کند!

به هرحال از همین تریبون اعلام می‌کنیم که ما که گوش‌مان پر است از این تذکر و انذار و تکذیب و تأیید و اره‌کشی‌ها و آخر کار را هم مثل روز روشن می‌بینیم و خودمان را آماده کرده‌ایم که خیز بلند جدیدی را از ماست و کشک و شیر و پنیر و… ببینیم و بلافاصله بعد از آن هم شاهد به خط شدن یک‌یک مواد غذایی و خوراکی دیگر باشیم که نردبان ترقی را از روی دوش و جیب خلق‌ا… طی کنند و دست آخر هم بفرمایند که یا متضرر شده‌اند و یا اساساً افزایشی در کار نیست و فشار مشکلات و بی‌پولی، برخی‌ها را دچار توهم و تخیل کرده است!