رییس هیأت عامل ایمیدرو ظرفیت تولید گندله سنگآهن در سنگان به ۱۵ میلیون تن افزایش مییابد محمد قرهداغلی-رییس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: با اجرای طرحهای توسعه در معدن سنگان، ظرفیت تولید کنسانتره به ۱۷٫۵ میلیون تن و گندله سنگآهن به ۱۵ میلیون تن افزایش مییابد. به […]
رییس هیأت عامل ایمیدرو
ظرفیت تولید گندله سنگآهن در سنگان به ۱۵ میلیون تن افزایش مییابد
محمد قرهداغلی-رییس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: با اجرای طرحهای توسعه در معدن سنگان، ظرفیت تولید کنسانتره به ۱۷٫۵ میلیون تن و گندله سنگآهن به ۱۵ میلیون تن افزایش مییابد.
به گزارش مناقصهمزایده، مهدی کرباسیان با تشریح توسعه معدن سنگانی، افزود: مجتمع معدنی سنگان اکنون طرحهایی برای رسیدن به ظرفیت تولید ۱۷٫۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۵ میلیون تن گندله سنگآهن در حال اجرا دارد بهطوری که تا پایان امسال، نخستین کارخانه تولید گندله در سنگان با ظرفیت تولید ۵ میلیون تن و در نیمه اول سال ۹۶ کارخانه دو طرح ۵ میلیون تنی گندله و ۲٫۵ میلیون تنی کنسانتره سنگآهن وارد مدار تولید میشود.
وی گفت: فاز نخست خط انتقال گاز سنگان با پیشرفت ۸۳درصدی، مراحل انتهایی اجرا را طی میکند و قرار است تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسد.
کرباسیان ادامهداد: احداث خط انتقال برق و پست ۴۰۰ کیلو ولتی این منطقه نیز با تأمین مالی انجام شده از سوی شرکت زیرساخت شرق، سرعت میگیرد.
رییس هیأت عامل ایمیدرو به اقدامات انجام شده برای تأمین آب سنگان اشاره کرد و گفت: افزایش تخصیص آب از دشت زوزن با همکاری وزارت نیرو، در دست پیگیری است و همزمان، به دنبال مذاکرات انجام شده با مسؤولان آبفا، بخشی از آب مورد نیاز توسعه سنگان با استفاده از پساب صنعتی تربتحیدریه و شهرهای اطراف صورت میگیرد.
وی درباره افزایش ظرفیت حمل ریلی و دو بانده شدن جاده خواف- سلامی گفت: مسؤولان راهآهن همکاری مناسبی در این باره داشتهاند و این برنامه در راستای افزایش ظرفیت حمل خط ریلی شرق کشور با محوریت حمل مواد معدنی و صنایع معدنی صورت میگیرد.
رییس هیأت عامل ایمیدرو گفت: تسریع سرمایهگذاران در پرداخت حقالسهم خود، سبب میشود امور زیرساختی سنگان، در زمان مقرر در اختیار کارخانههای توسعهای شود.
کرباسیان اضافهکرد: قرار است شرکت زیرساخت سنگان اقدام به تهیه طرح جامع مدیریت آب و باطله سنگان کند که بخشی از این مرحله انجام شده و برگزاری مناقصه مطالعات مفهومی و سایه نیز در دست انجام است.
ایران چهاردهمین فولادساز جهان است و انتظار میرود با دستیابی به تولید ۱۹ میلیون تن در سال ۱۳۹۵، جایگاه ایران بین تولیدکنندگان شاخص دنیا بهبود یابد.
پارسال ایران برای نخستین بار به رکورد صادرات ۴ میلیون و یکصد هزار تن فولاد خام دست یافت و انتظار میرود امسال این رقم با وجود رکود فعالیت طرحهای عمرانی به بیش از ۶ میلیون تن برسد.
معدن سنگآهن سنگان در فاصله حدود ۳۰۰ کیلومتری جنو ب شرقی مشهد، ۶۸ کیلومتری جنوب غربی تایباد، ۴۰ کیلومتری جنوبشرقی خواف و ۱۸ کیلومتری شمالشرقی سنگان در استان خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
تکلیف بدهی هزار میلیاردی چادرملو و گلگهر تا چند روز دیگر
همچنین معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه معادن به عنوان انفال باید حق دولت را پرداخت کنند، عنوانکرد: حقوق دولتی موردی است که در قانون معادن ذکر شده است که ۱۵ درصد از حقوق پرداختی در محل معادن برای ایجاد زیرساختها مصرف خواهد شد و ۶۵ درصد آن نیز به وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد رسید.
رییس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) ادامهداد: در سالهای اخیر به خاطر افت قیمتها این رقم کوچک شده و به دلیل کمبود بودجه همان عدد کوچک شده حقوق دولت پرداخت نشده است.
وی همچنین با اشاره به موضوع حق انتفاع و بدهی که معادن بزرگ گلگهر و چادرملو دارند، عنوانکرد: پروانه بهرهبرداری دو معدن بزرگ چادرملو و گلگهر متعلق به سازمان ایمیدرو است که آنها باید به این سازمان اجاره پرداخت کنند. ولی به علت بحران مالی جلسات متعددی برگزار و قرار شد این حق انتفاع به صورت چک پرداخت شود که البته در سالهای ۱۳۹۴ – ۱۳۹۵ عقبماندگیهایی به علت عدم پرداخت شرکتهای فولادی که مشتری سنگآهن یا کنستانتره این معادن بودند به وجود آمد که در حال پیگیری و رفع آن هستیم.
کرباسیان در همین رابطه اظهارکرد: دادستان دیوان محاسبات برای حل مسأله بدهیها ورود کرد که بعد از جلسات مکرر، قرار شد با شیوه مشخص بدهیهای دولت از طرف شرکتهای فولادی و معادن سنگآهن پرداخت شود که این پرداختها یا به صورت محصول یا از طریق مبادلات بانکی اتفاق میافتد.
رییس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) با اشاره به اینکه بدهیها براساس مصوبه مجلس و ورود معادن سنگآهن به بخش فناوری تا یک سوم کاهش یافته است، ادامهداد: عدد بدهی ۱۵۰۰ میلیارد تومان بود که با توجه به ورود به تولید کنسانتره در واحدهای سنگ معدن این عدد تا هزار میلیارد تومان کاهش یافت، چرا که این واحدها یک مرحله از خامفروشی فاصله گرفتند و آنچه از بدهیها باقیمانده حدود ۲۰۰ میلیون تومان است که تا پایان آبانماه تکلیف آن نیز مشخص خواهد شد.
گفتنی است که حقوق دولتی بهرهبرداری معادن هزینهای است که معادن باید در قبال بهرهبرداری از منابع زمینی کشور به دولت پرداخت کنند و همچنین حق انتفاع یا بهره مالکانه از معادن که به گونهای اجاره معدنکاران به دولت به شمار میرود، براساس بخشهای آمدی لایحه بودجه ۱۳۹۵ کل کشور ۲۰ درصد تعیین شده است. این در حالی است که بسیاری از معادن به خاطر افت قیمت مواد معدنی در بازار جهانی، تحریمهای ظالمانه علیه ایران و رکود داخلی بسیاری از معدنکاران در پرداخت این هزینهها به دولت بدهکار شدند که بزرگترین آنها گلگهر و چادرملو هستند که بدهیشان به بیش از ۱۵۰۰ میلیارد دلار میرسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.