حرفهای خودی و بیخودی اندر احوالات تابلو وضعیت هوا! در خودی و بیخودی روز قبل، در وصف آلودگی و چشمانتظاری خلقا… و خاطرهسازی مازوت و بنزین و دود، قلمفرسایی کردیم و از آنجا که داستان تابلوهای اعلام وضعیت آلودگی هوا، همیشه همراه و همقدم با آلودگی و مازوتسوزی شروع میشود و […]
حرفهای خودی و بیخودی
اندر احوالات تابلو وضعیت هوا!
در خودی و بیخودی روز قبل، در وصف آلودگی و چشمانتظاری خلقا… و خاطرهسازی مازوت و بنزین و دود، قلمفرسایی کردیم و از آنجا که داستان تابلوهای اعلام وضعیت آلودگی هوا، همیشه همراه و همقدم با آلودگی و مازوتسوزی شروع میشود و کار کردن و روشن بودنشان، رابطه غریبی با بالا رفتن شاخص آلودگی و غبارگرفتگی شهرها دارد و در یک رقابت معکوس، هرچه سطح آلایندهها بالاتر میرود، تعداد تابلوهای خراب، خاموش و یا از کار افتاده شده! بیشتر میشود تا جایی که در برخی از روزها که سطوح قرمز به بنفش و شاید قهوهای نزدیک میشود، حتی ممکن است خود تابلوها هم محو و از دیدرس خارج شوند، چه رسد به نشانگر و نمودارهای رنگی خوشگل خوشگل آنها!
البته پر مسلم است که این اتفاقات همگی حساب شده و برای آن است که مردم کمتر دچار استرس و نگرانی شوند و از تشویش اذهان عمومی جلوگیری بهعمل آید (لابد اگر دچار بیماری و ضعف و ناراحتی شوند اشکالی ندارد) و مسئولین مربوطه از روی خیرخواهی و نیکاندیشی، مراقبت از روح و روان مردم را نصبالعین خود قرار دادهاند!
البته با توجه به مشاهدات و شنیدههای ما در این چند ساله، سازمانهای مربوطه آبی، هوایی، محیطزیستی، با تمام قدرت و در اوج هنر و تلاش، همواره به دیگران توصیههای اخلاقی، بهداشتی و محیطزیستی میکنند و با پرهیز از هرگونه سختگیری و خشونت و با رفتاری انسانی و همدلانه، از برخورد و پیگرد و پاسخگو کردن ذیربطان، دوری کرده و با شعار با هم مهربان باشیم همچنان به وظایف خطیر خود به نحو احسن عمل مینمایند!
یکی دیگر از اقدامات تحسینبرانگیز سالهای قبل که بعید نیست امسال هم بر همان سیاق عمل شود، عدم پیگیری برای تعمیر تابلوهایی است که دچار خرابی شدهاند که البته ظاهراً مشکل ریشه در نبود بودجه است و کلی بودجه و همت باید صرف شود تا اینچنین تابلوهایی دو مرتبه تعمیر و بهکار بیفتد زیرا تحقیقات ما نشان میدهد این تابلوها دارای تکنولوژی پیشرفته و هایتک میباشند و اصلاً و ابداً بحث یکی دو مدار و سنسور و چهار تا لامپ زرد و سبز و نارنجی نیست!
با توجه به اهتمام بیش از حد کلیه مسئولین مربوطه به حفظ سلامتی روح و روان و رعایت خاطر خطیر شهروندان و بهمنظور تحقق اهداف بلند این عزیزان که سالهاست همچنان بلند و دور از دسترس باقی مانده است و احتمالاً دیگر کسی خاطرش نیست که آن اهداف عالیه در مورد آب و هوای کلانشهرها، اساساً چه چیزی بودهاند. عجالتاً چند پیشنهاد کوچک در مورد تابلوهای اعلام وضعیت هوا خدمت این بزرگواران عرض میکنیم.
منبعد از عبارت هوای پاک استفاده نشود و جای آن در جدول مربوطه سفید باقی بماند تا همگان بدانند که از دل برود هر آنکه از دیده برفت، هوای سالم یا قابلقبول سبز رنگ را هم بگذارند برای خودش، خوش باشد به هرحال کلی زور میزند تا در طول سال چند روزی خود را به رخ بقیه بکشد، نام آن نارنجی ناسالم برای گروههای حساس با عبارت مفهومی «هوای طبیعی» عوض شود و برای شرایط ناسالم برای عموم قرمز رنگ، از عبارت دلنشین «همینه که هست» استفاده شود، بهترین گزینه هم برای شرایط بسیار ناسالم یا همان رنگ بنفش هم جمله معناگرای «عمر دست خداست» پیشنهاد میشود و اگر کار خیلی بالا گرفت و به رنگ قهوهای یا خطرناک وارد شدیم، هیچ چیزی نمیگوییم، چون قاعدتاً اگر در رنگ قرمز و بنفش، تابلوها و سامانههای اعلام وضعیت هوا خاموش یا از دسترس خارج نشده باشند، قطع به یقین در رنگ قهوهای، اثری از آثارشان نخواهد بود و اساساً کسی نمیفهمد در چه وضعیتی هستیم که بخواهد اسم و رسمش را بداند!
تا یادمان نرفته است عرض کنیم، در مورد تابلوهای اعلام وضعیت هوا و رنگبندی و نام و عنوان هر رنگ، همه میتوانند نظرات خود را به مسئولین مربوطه اعلام کنند، منوط به اینکه همه نظرات باید در راستای آرامشبخشی و پنهانکاری خلقا… از آنچه به سرشان آمده است، باشد. اینجور کسی هم عارض نمیشود و خدشهای به حاشیه امنیت مربوطین و مسئولین و متولیان، وارد نمیشود.
هوشنگخان
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.