در پی امضای تفاهمنامه همکاری ۳ جانبه صنایع کوچک و متوسط از طریق بورس کالای ایران احیا میشوند تفاهمنامه همکاری ۳ میان بورس کالای ایران، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک شنبه این هفته طی برگزاری مراسمی به امضا رسید. به گزارش مناقصهمزایده از روابطعمومی و امور بینالملل […]
در پی امضای تفاهمنامه همکاری ۳ جانبه
صنایع کوچک و متوسط از طریق بورس کالای ایران احیا میشوند
تفاهمنامه همکاری ۳ میان بورس کالای ایران، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک شنبه این هفته طی برگزاری مراسمی به امضا رسید.
به گزارش مناقصهمزایده از روابطعمومی و امور بینالملل بورس کالای ایران، مدیرعامل بورس کالا به عنوان نخستین سخنران در این مراسم گفت: طی سالهای فعالیت بورس کالای ایران فضایی فراهم شد تا بنگاههای بزرگ بتوانند نقشآفرینی کنند و کالاها را در سیستم مبتنی بر عرضه و تقاضا ارایه دهند.
حامد سلطانینژاد افزود: قیمتگذاری دولتی طی سالها نشان داد که این روش نمیتواند سیستمی کارا و مثمرثمر باشد؛ از طرف دیگر در سالهای اخیر با واگذاری شرکتها به بخشهای خصوصی و بخشهای عمومی غیردولتی روبه رو بودیم اما این واگذاریها به شرطی میتوانست بهطور کامل به اهداف اقتصادی برسد که سیستم قیمتگذاری شرکتها اصلاح و براساس عرضه و تقاضا، کالاهای آنها به خریداران ارایه میشد.
مزایای گواهی سپرده کالایی برای شرکت ها
وی در ادامه گفت: ضروری بود که ما بتوانیم با صنایع کوچک و متوسط نیز ارتباط نزدیکتری داشته باشیم؛ چرا که یکی از اهداف بورس کالای ایران حذف واسطههای غیرضروری در تأمین مواد اولیه است که البته امروز بسیاری از خریداران در بورس کالا صنایع کوچک و کارخانهداران هستند.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه با اشاره به موضوع ضمانتنامهها، افزود: فرایند اوراق بهادارسازی داراییها و گواهی سپرده کالایی و استفاده از انبار (قبض انبار) در واقع ساختاری است که در بورس کالا به شکلی بسیار مطلوب در حال پیادهسازی است.
وی ادامهداد: به این ترتیب شرکتها میتوانند از طریق ابزارهای نوینی که به تازگی در شرکت بورس کالای ایران به شدت رونق گرفته، تأمین مالی کنند.
تقویت صنایع کوچک، احیای بخش خصوصی
وی تأکیدکرد: بورس کالا در زمانی کوتاه توانسته ۳ هزار میلیارد تومان تأمین مالی برای شرکتها انجام بدهد، بهطوری که بزرگترین آن طرح خرید گندم از کشاورزان بود که سیستم بانکی توانایی انجام آن را نداشت. به گفته سلطانینژاد، پیشبینی میشود در آیندهای نزدیک شاهد توسعه قابل توجه حجم تأمین مالی صنایع از بازار سرمایه باشیم که در این حرکت رو به جلو و با توجه به امضای این تفاهمنانه، به زودی میزبان سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در بورس کالا خواهیم بود. مدیرعامل بورس کالای ایران در پایان یادآورشد: امیدوارم این تفاهمنامه سبب شود تا گامهای بزرگی در راستای اعتلای کشور و توانمندسازی صنایع کوچک که بخش خصوصی واقعی هستند در بورس کالا برداشته شود
حل مشکلات صنایع کوچک در سال اقتصاد مقاومتی
در ادامه این مراسم، مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک گفت: وابستگی به نظام بانکی یکی از مشکلاتی است که ما در تأمین مالی درگیر آن هستیم. محمدحسین مقیسه افزود: ظرفیت نظام بانکی با توجه به شرایط فعلی محدودیتهای خاص خودش را داراست، از طرف دیگر معضلات صنایع کوچک با توجه به محدودیتها و درخواستهای بانکها برای ارایه وثیقهها مضاعف است.
وی تأکیدکرد: امیدواریم با انعقاد این تفاهمنامه بخش عمده مشکلات صنایع کوچک در سال اقتصاد مقاومتی حل و اقدامات عملیاتی در این راه برداشته شود و با صدور ضمانتنامهها بخش تضامین مورد نیاز برای صنایع کوچک نیز مرتفع شود.
خروج صنایع کوچک از رکود با تأمین مالی از بورس کالا
همچنین در ادامه این مراسم، مدیرعامل و رییس هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: امضای این تفاهمنامه تعامل دو سازمان و تحرک صنایع کوچک و متوسط را افزایش خواهد داد و با تمرکز بیشتر روی مفاد این تفاهمنامه میتوان منافع زیادی را برای بنگاههای کوچک و متوسط و همچنین شفافسازی بیشتر فعالیت آنها منجر شد. علی یزدانی افزود: بنگاهها باید با تأمین مالی از طریق بورس کالای ایران برای خروج از رکود آشنا شوند و همچنین امضای این تفاهمنامه میتواند دستاوردهایی نظیر حذف واسطهها و ایجاد حاکمیت عدالت اقتصادی در چهارچوب اقتصاد مقاومتی و در حمایت از بنگاههای کوچک و متوسط به دنبال داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.