علی غلامفراهانی- شاید به جرأت بتوان گفت که در حالحاضر ایران پذیرای بیشترین مهاجر در بین کشورهای منطقه است. روزانه هزاران افغان به دلیل حضور طالبان و شرایط سختی که بر مردم افغانستان به وجود آورده، وارد ایران میشوند. این امر با توجه به مشکلات عدیده اقتصادی که بهخصوص در بحث زیرساختها وجود دارد، باعث […]
علی غلامفراهانی- شاید به جرأت بتوان گفت که در حالحاضر ایران پذیرای بیشترین مهاجر در بین کشورهای منطقه است. روزانه هزاران افغان به دلیل حضور طالبان و شرایط سختی که بر مردم افغانستان به وجود آورده، وارد ایران میشوند. این امر با توجه به مشکلات عدیده اقتصادی که بهخصوص در بحث زیرساختها وجود دارد، باعث نگرانیهای فزایندهای شده است. شما در نظر بگیرید که هزاران نفری که وارد ایران میشوند، چه نیازهای برای اسکان خود دارند. از جایی که باید در آن ساکن شوند گرفته تا آب و برق و شغل و…، این در حالی است که میلیونها ایرانی بیکار در کشور وجود دارند اما به دلیل ورود افغانها، کمتر کار مناسبی برای خود پیدا میکنند! پیش از حضور طالبان در رأس هرم قدرت افغانستان شاهد مهاجرت این حجم از آنان به کشورمان نبودیم اما اکنون روزانه هزاران افغان به ایران مهاجرت میکنند.
حکمرانی نوین برای ساماندهی اتباع خارجی در ایران شکل میگیرد
در همین رابطه، رئیس سازمان ملی مهاجرت ایران نیز، میگوید که وزارت داخله طرحهای مختلفی را برای اتباع خارجی در ایران پیگیری میکند که نخستین طرح آن، ساماندهی اتباع است. عبدا… مبینی؛ تأکید میکند که با حکمرانی نوین و سیاستهای دقیق، ساماندهی اتباع خارجی در ایران بهتر و مطلوبتر انجام خواهد شد. وی پس از دیدار چهره به چهره با شماری از اتباع خارجی و پاسخگویی تلفنی به برخی دیگر از آنها، در گفتگو با مرکز اطلاعرسانی این وزارتخانه، اظهار کرد: در دیدار امروز با اتباع عراقی و افغانستانی چند موضوع اساسی وجود داشت. وی ادامه داد: نخست بحث ساماندهی اتباع و موضوع دوم مدارک اقامتی و درخواستهای مختلفی بود که اتباع خارجی داشتند. مبینی؛ اظهار کرد: در دیدارهای رودررو و چهره به چهره امروز که بخشی هم به صورت تلفنی انجام شد، مسائل و مشکلات اتباع مطرح و به دلیل موارد خاص، تصمیمگیری و به مراجع مربوطه ابلاغ شد. وی خاطرنشان کرد: وزارت کشور طرحهای مختلفی را برای اتباع خارجی در ایران پیگیری میکند که نخستین طرح آن، ساماندهی اتباع است.
ساماندهی اتباع خارجی در انتظار یک سازمان جدید
وزیر کشور، گفت که پس از اینکه قانون برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید، وزارت کشور برای تشکیل سازمان ملی مهاجرت اقدام میکند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز ۳۰ مهر، در جریان ادامه بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، ماده ۸۶ لایحه برنامه هفتم توسعه را تصویب کردند. براساس این ماده به منظور ساماندهی مهاجرین و اتباع بیگانه، وزارت کشور با همکاری دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی مکلف است، سازمان ملی مهاجرت را تشکیل دهد. احمد وحیدی؛ وزیر کشور، پیش از این اشاره کرده بود که «تعداد مهاجرین قانونی و غیرقانونی افغانستانی در ایران حدود پنج میلیون نفر است. وی درباره دلیل مهاجرت مردم افغانستان، گفت: مردم مهاجر افغانستان به دلیل ظلم و ستم ابرقدرتها چه در دوره شوروی، چه زمانی که آمریکا به این کشور وارد شد، مجبور به مهاجرت شدند. محسن نجفیخواه؛ نماینده دولت، در جریان بررسی سازمان ملی مهاجرت گفته بود که «هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر مهاجر در کشور داریم.» وزیر کشور، با اشاره به نگرانی برخی مردم درباره ساماندهی مهاجرین، تصریح کرد: این نگرانی مورد قبول است و مهاجرین ساماندهی خواهند شد ولی تلاش برای افغانستانستیزی محکوم بوده و کار غلطی است. مهاجرین غیرقانونی باید از کشور خارج شوند ما آنهایی را ساماندهی میکنیم که قانونی بوده و ویزا دارند. وحیدی، تأکید کرده است که «ما باید برخی از شرایط حقوقی و قضایی خود را تقویت کنیم تا با کسانی که به کشور خودشان بازگردانده میشوند ولی مجدد به صورت غیرقانونی به ایران وارد میشوند، برخورد شود. در چند ماهه اخیر بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر به کشور خود بازگشتهاند ولی برخی از آنها مجدد به ایران بازمیگردند.»
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.