بازار عراق را از دست دادیم

 دبیر انجمن لوله‌ و اتصالات «PVC» بازار عراق را از دست دادیم خرمیان گفت: پتروشیمی‌‌‌ها از ابتدای سال جاری قیمت مواد اولیه را افزایش دادند و حتی آن را عرضه نکردند آن وقت تعزیرات با ما برخورد می‌کند. فرزانه‌خرمیان، دبیر انجمن لوله و اتصالات پی‌وی‌سی در گفت‌وگو با ‌نسیم آنلاین‌ بیان‌ کرد: اوضاع صنعت نه […]

 دبیر انجمن لوله‌ و اتصالات «PVC»

بازار عراق را از دست دادیم

خرمیان گفت: پتروشیمی‌‌‌ها از ابتدای سال جاری قیمت مواد اولیه را افزایش دادند و حتی آن را عرضه نکردند آن وقت تعزیرات با ما برخورد می‌کند.

فرزانه‌خرمیان، دبیر انجمن لوله و اتصالات پی‌وی‌سی در گفت‌وگو با ‌نسیم آنلاین‌ بیان‌ کرد: اوضاع صنعت نه تنها بهتر نشده بلکه بدتر نیز شده است، ظرفیت تولید کارخانه‌ها پایین آمده و برخی از شرکت‌ها کاملاً تعطیل شده‌اند و شرکت‌های بزرگ نیز تنها با ۲۰ نهایتاً ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند و این در حالی است که همین شرکت‌ها در سال‌های ۸۸، ۸۹ با تمام ظرفیت خود فعالیت داشتند.

وی افزود: آن‌چه که در این صنعت قابل مشاهده است، افت آن نسبت به سال گذشته است با تمام این وضعیت‌ها شرکت‌ها تلاش می‌کنند تا خود را بدون دریافت هیچ‌گونه سودی سرپا نگه دارند با این امید که شاید اوضاع بهتر شود.

خرمیان تصریح‌ کرد: از مشکلات دیگر بالا رفتن قیمت مواد اولیه است که در حقیقت یک بازی است که پتروشیمی‌‌‌ها از ابتدای سال جاری آن را آغاز کرده‌اند در نهایت نیز به جای این که مواد اولیه در بورس به دست تولیدکنندگان برسد به دست دلال‌‌‌ها می‌رسد. حتی یک‌سری کدهای مناطق ویژه اقتصادی زیادی به وجود آمدند که با قیمت‌های پایین و معافیت‌های مالیاتی خرید انجام می‌دادند و این موضوع اعتراضات زیادی را به همراه داشت.

وی بیان ا‌کرد: محوطه پتروشیمی‌‌‌ها پر از مواد بود اما حاضر نبودند آن‌‌‌ها را به تولیدکننده عرضه کنند، تمامی این موارد در حالی صورت می‌گیرد که آن‌‌‌ها خوراکشان را به نرخ ارز دولتی می‌گیرند اما فروششان به نرخ ارز آزاد است.

دبیر انجمن لوله‌و اتصالات پی‌وی‌سی گفت: در این دولت زمانی که مواد اولیه پتروشیمی‌‌‌ها گران‌تر می‌شود، یا اصلاً آن را عرضه نمی‌کنند هیچ‌گونه پیگیری از سوی مسؤولین صورت نمی‌گیرد و اعتراضات ما به تعزیرات نیز به هیچ جا نمی‌رسد و ترتیب اثری به آن داده نمی‌شود.

وی اظهار‌کرد: جالب است که افزایش قیمت مواد اولیه به همکاران بنده تحمیل می‌شود اما از آن طرف اگر محصولات خود را با توجه به بالا رفتن قیمت مواد اولیه گران کنیم باید پاسخگو باشیم که چرا افزایش قیمت داشته‌ایم به‌طوری که تعزیرات بسیاری از همکاران بنده را تحت‌فشار گذاشته‌اند و این در حالی است که کسی جلوی پتروشیمی‌‌‌ها برای گران کردن مواد اولیه را نمی‌گیرد.

خرمیان در رابطه با بازار صادرات صنعت لوله و اتصالات پی‌وی‌سی گفت: صنعت تا مدتی قبل صادرات خوبی را داشت که متأسفانه مدتی است بازار عراق را از دست داده‌ایم و لاین آن بسته شده است، سیاست‌گذاری دولت مبنی بر آزادگذاشتن ترانزیت ترکیه از ایران نیز باعث شده تا صادرات لطمه بیش‌تری متحمل شود. جالب‌تر این که نرخ تعرفه ترکیه را هم پایین آورد.

وی ادامه ‌داد: همین مشکلات موجب شده تا اگر به‌طور مثال شرکتی در سال ۹۳ هر هفته ده کانتینر بار صادر می‌کرده است آلان صادراتش به هفته‌ای یک کانتیتر رسیده یعنی چیزی در حدود ۹۰ درصد کاهش صادرات داشته است.

دبیر انجمن لوله و اتصالات پی‌وی‌سی تأکید ‌کرد: در حالت عادی فروش محصول ترک در بازار عراق و در مغازه حدود ۱۴ درصد قیمتش پایین‌تر از محصول ایرانی در درب کارخانه بود اما زمانی که ترانزیت هم آزاد شد مسلماً باید انتظار داشت که اوضاع برای بازار کالای ایران نامناسب‌تر شود که این اتفاق نیز صورت گرفت.

 

وی در پایان خاطرنشان‌ کرد: تعداد زیادی از تولیدکنندگان پروفیل پی‌وی‌سی در کشور تعطیل شده‌اند و بعد ما نرخ تعرفه واردات پروفیل پی‌وی‌سی را از ترکیه کاهش داده‌ایم.