تشکیل کمیته ویژه «بی‌پی» برای فعالیت در ایران

تشکیل کمیته ویژه «بی‌پی» برای فعالیت در ایران شرکت نفتی بی‌پی یک کمیته مدیریتی جدید برای بررسی فرصت‌های فعالیت در ایران تشکیل داده است اما باب‌دادلی، مدیر آمریکایی این شرکت به منظور اجتناب از نقض احتمالی تحریم‌های آمریکا در آن قرار ندارد. به گزارش ایسنا، این کمیته جدید تحت ریاست برایان‌گیلواری، مدیر مالی بی‌پی با […]

تشکیل کمیته ویژه «بی‌پی» برای فعالیت در ایران

شرکت نفتی بی‌پی یک کمیته مدیریتی جدید برای بررسی فرصت‌های فعالیت در ایران تشکیل داده است اما باب‌دادلی، مدیر آمریکایی این شرکت به منظور اجتناب از نقض احتمالی تحریم‌های آمریکا در آن قرار ندارد.

به گزارش ایسنا، این کمیته جدید تحت ریاست برایان‌گیلواری، مدیر مالی بی‌پی با ملیت انگلیسی قرار دارد.

منابع آگاه به رویترز اظهار کردند: گیلواری فعالیت‌های این غول نفتی در ایران و هرگونه مذاکره با شرکت ملی نفت ایران را هماهنگ خواهد کرد.

این اقدام منعکس‌کننده اهمیت اکتشاف فرصت‌های جدید از سوی شرکت‌های چند ملیتی برای فعالیت در ایران است که پس از سال‌ها انزوا، از تحریم‌های بین‌المللی خارج شده است.

اما انتخاب دونالد ترامپ به ابهام در مورد تلاش ایران برای جذب سرمایه‌گذاری‌ خارجی به منظور احیای اقتصادش افزوده است. رییس‌جمهور جمهوریخواه منتخب آمریکا از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران که تحت آن فعالیت هسته‌ای تهران در ازای لغو برخی از تحریم‌های اقتصادی محدود شده، انتقاد کرده است.

عدم شفافیت درمورد شرایط قراردادهای تولید جدید تهران که هنوز نهایی نشده‌اند، مشکلات پیش‌روی سیستم بانکی به دلیل تداوم تحریم‌های یک جانبه آمریکا و محدودیت‌های بودجه شدید شرکت‌ها به دلیل قیمت‌های پایین‌تر نفت، بیش‌تر شرکت‌ها را در حاشیه نگه داشته است.

تحریم‌هایی که از سوی آمریکا علیه ایران تصویب شده‌اند و مانع فعالیت شرکت‌های آمریکایی در این کشور می‌شوند، همچنان به قوت خود باقی‌ مانده‌اند.

توتال نخستین شرکت غربی بزرگی بود که ماه جاری با ایران برای توسعه بیش‌تر میدان گازی پارس‌جنوبی قرارداد امضاء کرد. شرکت DNO نروژ هم برای توسعه میدان نفتی چنگوله در غرب ایران موافقت کرده است.

کمیته مدیریت جدید بی‌پی شامل برناردلونی -مدیر امور بالادستی با ملیت ایرلندی -دو سانیال- مدیر انرژی جایگزین با ملیت هندی و روپرت باندی، مشاور کل با ملیت انگلیسی- است.

به گفته یک منبع آگاه، این ساختار مدیریتی جداگانه شامل باب‌دادلی یا هیچ شهروند آمریکایی دیگری نبوده و برای حمایت از شخص باب دادلی به این شکل تشکیل شده است.

سخنگوی بی‌پی در این باره حاضر به اظهارنظر نشد.

این غول نفتی که در لندن به ثبت رسیده است، تلاش می‌کند روابطش با واشنگتن را از زمان نشت نفت در خلیج مکزیک ترمیم کند و با پرداخت بیش از ۵۰ میلیارد دلار جریمه و هزینه‌های پاک‌سازی موافقت کرده است. دادلی که مدت کوتاهی پس از این حادثه، ریاست را از تونی هیوارد گرفت، در این رویه سازنده بوده است.

شرکت بی‌پی که بیش از یک قرن قبل به عنوان یک شرکت انگلیسی– ایرانی تأسیس شد، هنوز هیچ قراردادی با ایران امضا نکرده است.

 

ماه گذشته دادلی اعلام کرد: ایران یک منطقه نفت و گاز بزرگ است و ما باید بسیار محتاط باشیم. این شرکت مایل نیست هیچ تحریمی را نقض کند.