امکان خرید برنج بدون برگزاری تشریفات مناقصه در بورس کالا

گروه بازارسرمایه – مدیر بازار‌های مالی بورس کالای ایران، گفت: عرضه برنج در بورس کالا کمک می‌کند که کشاورزان و مردم به قیمت واقعی برنج دسترسی پیدا کنند. به گزارش مناقصه‌مزایده، جواد فلاح؛ مدیر بازار‌های مالی بورس کالای ایران، گفت: انباری که امسال گشایش پیدا کرد همان انباری است که سال گذشته معاملات برنج را […]

گروه بازارسرمایه – مدیر بازار‌های مالی بورس کالای ایران، گفت: عرضه برنج در بورس کالا کمک می‌کند که کشاورزان و مردم به قیمت واقعی برنج دسترسی پیدا کنند. به گزارش مناقصه‌مزایده، جواد فلاح؛ مدیر بازار‌های مالی بورس کالای ایران، گفت: انباری که امسال گشایش پیدا کرد همان انباری است که سال گذشته معاملات برنج را برای آن داشتیم و با توجه به اینکه برنج محصول کشاورزی است و این محصولات شرایط نگهداری دارد، برنج پذیرش شده پارسال برای تولید سال گذشته بود و برنجی که امسال تولید شده از چهارشنبه معاملات آن آغاز شد. این مقام مسئول، بیان کرد: در قالب گواهی سپرده کالایی کشاورز می‌تواند محصول خود را به انبار بورس کالا منتقل کند و انباردار هم محصول را از لحاظ کمی و کیفی بررسی می‌کند و اگر کیفیت لازم را داشت برای کالا قبض انبار صادر می‌شود و این قبض انبار به گواهی سپرده کالایی تبدیل می‌شود در واقع گواهی سپرده کالایی همان معاملات قبض انبار کالایی است و فردی که گواهی را خریده می‌تواند در بازار ثانویه به فروش رساند یا برای تحویل فیزیکی برنج به انبار مراجعه کند. فلاح؛ اظهار کرد: حداقل مقدار تحویل فیزیکی برنج ۱۰۰ کیلوگرم است. ۱۰۰ کیلوگرم براساس مقدار مصرف متعارف یک خانواده براساس الگوی مصرف کشور است در نتیجه مصرف‌کننده می‌تواند برنج خود را بدون واسطه از روی تابلو خریداری کند علاوه بر این براساس ماده ۱۷ قانون توسعه ابزار‌‌ها و نهاد‌های مالی جدید معاملات در بورس کالا از تشریفات مناقصه و مزایده معاف است در نتیجه دولت و سازمان و نهاد‌های اجرایی دولتی بدون تشریفات مناقصه به‌راحتی می‌توانند برنج مورد نیاز برای مصارف خود و یا کمک‌های معیشتی به پرسنل خود را از این مسیر تهیه کنند. او بیان کرد: معاملات در قالب گواهی سپرده کالایی براساس مکانیزم حراج پیوسته است و این بازار کمک می‌کند که کشاورزان و مردم به قیمت واقعی برنج دسترسی پیدا کنند و شبکه دلالی را به حداقل ممکن می‌رساند چرا که کشف نرخ بر روی تابلو بورس کالا به شکل شفاف است. این مقام مسئول، درخصوص نحوه تحویل فیزیکی برنج، گفت: خریدار می‌تواند تا قبل از سررسید نماد هر زمان که تمایل داشته باشد از طریق کارگزار خود برای تحویل کالا اقدام نماید. پس از ثبت درخواست ترخیص، مشتری می‌تواند به انبار مراجعه نماید و کالای خود را تحویل بگیرد. البته انباردار در این حوزه با اخذ هزینه، خدمات اضافه هم به مردم ارائه می‌کند و اگر کسی تمایل به استفاده از این خدمات را داشته باشد می‌تواند با انباردار هماهنگ کند و انباردار کالا برنج را سورت و در بسته‌های ۱۰ کیلوگرمی از طریق پست برای خریدار ارسال می‌نماید.

بورس کالا؛ بازاری شفاف برای خرده کشاورزان و باغداران

خبر دیگر از بورس اینکه، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور، توسعه انبارهای پذیرش شده در بورس کالا و گواهی سپرده کالا برای محصولات کشاورزی راهبردی مازندران را از مهم‌‌ترین برنامه‌های سازمان بورس و اوراق بهادار ایران برای مدیریت مالی محصولات کشاورزی راهبردی مازندران دانست و گفت: صدور مجوز اوراق به کمتر از ۱۰ روز و انتشار اوراق به کمتر از سه تا چهار ماه رسیده است. مجید عشقی؛ در همایش بورس و تأمین مالی استان مازندران که در ساری برگزار شد با عنوان اینکه علاوه بر آموزش‎‌ها و سواد مالی، در بنگاه‌های اقتصادی به‌طور متوسط هیچ آشنایی با فرصت سرمایه‌گذاری وجود ندارد، گفت: ظرفیت‌های بنگاه‌ها در این بازار برای شرکت‌ها ایجاد شود. وی با اشاره به اینکه به دلیل عدم آشنایی فعالان این حوزه، تصمیم گرفتیم خودمان در استان‌‌ها حاضر شویم و یک زبان مشترکی را با فعالان اقتصادی شروع کنیم، افزود: در شروع این کار قطعاً این انتظار را نداریم که اتفاقات عجیب و غریبی بیفتد و این مسیری است که آغازش در اینجاست و باید با همدیگر آن را ادامه دهیم. عشقی؛ تصریح کرد: باید کارگاه‌های تخصصی‌تری برای شرکت‌ها ایجاد شود و در بحث آماده‌سازی شرکت‌ها، مشاوره‌های شرکتی و مشاوره‌های تأمین مالی ابزاری راهبردی هستند. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور، با اعلام اینکه این مسیر پایان ندارد و باید روزبه‌روز گسترش یابد، خاطرنشان کرد: ما این همایش را برگزار می‌کنیم تا این مسیر پابرجا باشد. وی ادامه داد: در استان مازندران پتانسیل‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد و تأمین مالی که در این استان انجام شده است به بیش از دو یا سه هزار میلیارد تومان رسیده که کافی نیست. این مسئول، یادآور شد: شرکت‌هایی که پتانسیل ورود به بازار سرمایه را دارند اقدام کنند تا همکاران ما مزایا و معایت آن را برایشان توضیح دهند. عشقی؛ با بیان اینکه برای حضور در بورس و تداوم آن باید نظارت و برنامه‌ریزی وجود داشته باشد، تأکید کرد: از دارایی‌های شرکت در بحث جلب مشارکت مردم و توصیف سهام به درستی استفاده شود. وی تصریح کرد: یکی از بحث‌های بسیار جدی در مازندران محصولات کشاورزی راهبردی است که نقش مهمی در تأمین نیازهای داخلی و همچنین صادرات دارد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور، اظهار کرد: حضور مازندران در بورس با شناسایی شرکت‌های دارای ظرفیت ورود به بازار سرمایه، تقویت و پررنگ‌تر شود. وی توسعه انبارهای پذیرش شده در بورس کالا و گواهی سپرده کالا برای محصولات کشاورزی راهبردی مازندران را از مهم‌‌ترین برنامه‌های سازمان بورس و اوراق بهادار ایران برای مدیریت مالی محصولات کشاورزی راهبردی مازندران دانست و گفت: صدور مجوز اوراق به کمتر از ۱۰ روز و انتشار اوراق به کمتر از سه تا چهار ماه رسیده است. عشقی؛ ادامه داد: با کمک بورس کالا، گواهی سپرده کالایی در محصولات کشاورزی بازار بورس فراهم می‌شود و این امر مؤثری برای مدیریت کسب‌وکارهای کشاورزی است.

الگوی خاص حمایت از کشاورزان مازندران در بورس مشخص شود

استاندار مازندران نیز، ظرفیت‌های تولیدی و تأمین امنیت غذایی کشاورزی استان را پُرشمار و حائزاهمیت برشمرد و در نظر گرفتن الگوی خاص حمایت از کشاورزان در بورس را خواستار شد. ‌سیدمحمود حسینی‌پور؛ در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس کشور در ساری برگزار شد، ‌افزود: مازندران در زمینه تولید مرکبات، ‌کیوی، ‌گل و گیاه جز استان‌های سرآمد کشور محسوب می‌شود و هزینه در این بخش به نوعی سرمایه‌گذاری برای پیشرفت به شمار می‌رود. وی ادامه داد:‌ سازمان بورس کشور با طراحی الگوی خاص حمایت از کشاورزان مازندران می‌تواند انگیزه مضاعف در آن‌ها برای فعالیت و تولید ایجاد کند. مقام عالی دولت در مازندران، خاطرنشان کرد: با انجام این اقدامات حمایتی و افزایش انگیزه کشاورزان به‌طور حتم اتفاقات خوبی برای کشور رقم خواهند زد. استاندار مازندران، با تأکید بر اینکه امنیت غذایی موضوع مهم برای کشور‌ها به شمار می‌رود، ‌گفت: برای دستیابی به این منظور باید به سمت تولید راهبردی و پیاده کردن سازوکار حمایت از کشاورزان پیش رویم. حسینی‌پور؛ از آغاز اجرای «طرح توانمندسازی مدل کشاورزی مازندران»‌ خبر داد و گفت: در این طرح با ورود و استفاده از داده‌های شرکت‌های دانش‌بنیان افزایش تولید کیفی و کمی محصولات کشاورزی استان رقم خورده است. وی گفت: با اجرای این طرح در گندم دیم پارسال علاوه بر ارتقای کیفی میزان تولید این محصول در هر هکتار دو برابر افزایش یافت. استاندار مازندران تهیه چارچوبی که در آن‌ها اطلاعات تمامی تولیدکنندگان برنج و مرکبات استان در آن ثبت شود را راهکار مناسب و دقیق برای روند انتقال تولیدات به بازار‌ها دانست. وی گفت: اجرایی شدن این شیوه می‌تواند در رونق تولید و انگیزه رقابت در تولیدکنندگان تأثیر گذارد. حسینی‌پور؛ از هلند به‌عنوان کشوری موفق در حوزه کشاورزی نام برد و افزود: وسعت این کشور به اندازه سه استان شمالی کشور ما است و فقط ۱۰ درصد زمین‌های هلند در اختیار کشاورزی قرار دارد ولی به پشتوانه تأمین مالی و حمایت‌های صورت گرفته ۹۵ میلیارد دلار میزان صادرات محصولات کشاورزی آن است. وی در تشریح داشته‌های تولیدی مازندران در امر کشاورزی، گفت: ۲۱۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت برنج اختصاص دارد و یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن تولید برنج استان است و نیز ۱۱۵ هزار هکتار باغات مرکبات استان که بیش از سه میلیون تن محصول از آن برداشت می‌شود. استاندار مازندران سطح باغات کیوی مازندران را شش هزار و ۵۰۰ هکتار و میزان تولید این محصول را ۲۲۰ هزار تن اعلام کرد و افزود:‌۳۲۰ هزار نفر بهره‌برداران بخش کشاورزی استان هستند.

شروع چهارمین سال معاملات برنج طارم در بورس کالای ایران

چهارمین سال عرضه برنج طارم مازندران در بورس کالای ایران با حضور مدیران ارشد سازمان بورس کالا در محل سالن معاملاتی مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل به صورت رسمی شروع شد. به گزارش خبرنگار ایرنا، نخستین روز از معاملات برنج برداشت شده سال‌جاری در بورس کالایی ایران شروع و همزمان دادوستد این کالای راهبردی نیز روی تالار شیشه‌ای قرار گرفت.

مدیرعامل مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران مستقر در آمل گفت: بورس کالای کشاورزی برنج برای سال چهارم فعالیت خود روز چهارشنبه بازگشایی و تا پایان سال زراعی این نماد بسته می‌شود.

سیداسماعیل یزدان‌پناه؛ روز چهارشنبه در حاشیه افتتاحیه و آغاز چهارمین سال معاملات برنج طارم در بورس کالای ایران در گفتگو با خبرنگار ایرنا، ابراز امیدواری کرد، این اقدام به‌عنوان یکی از ابزارهای جدید و مهم در حوزه بازرگانی برنج بتواند رونق به بازار برنج بدهد. وی افزود: با توجه به اینکه کشاورزان می‌توانند برنج تولیدی خود را بدون دغدغه در بورس کالای ایران عرضه و فروش کنند، ادامه داد: اگرچه مقدار خرید و فروش در بازار بورس به نسبت مقدار تولید بسیار ناچیز است، اما درسه سال گذشته وبا شفاف بودن این بازار با بورسی شدن برنج شاخص قیمتی این محصول در یک رقابت شفاف واقعی شده است.

شروع چهارمین سال معاملات برنج طارم در بورس کالای ایران

خبر دیگر از بورس اینکه، مدیرعامل مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران، با تأکید بر اینکه کشاورز تولیدکننده برنج می‌تواند محصول تولیدی خود را در کل کشور وبا شفافیت قیمت برای مصرف‌کننده عرضه و به فروش برساند، تصریح کرد: در عرضه برنج در بورس کالا، دیگر سر کشاورزان برنجکار کلاه نمی‌رود و در واقع دست دلالان و واسطه‌ها در قیمت گذاری برنج کاملاً کوتاه شده است. یزدان‌پناه؛ به مزیت‌های دیگر درخصوص بورسی شدن برنج نیز اشاره کرد و گفت: یکی از موارد مهم برای عرضه برنج در بورس، خرید و فروش نقدی آن است و همین روش سبب شده است تا دیگر شالیکاران دغدغه فروش محصول با دریافت چک و تبعات آن را نداشته باشند. وی با اظهار اینکه مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران کیفیت برنج مازندران را هنگام عرضه در بورس تضمین می‌کند و ضمانت‌کننده تحویل محصول به خریدار با کیفیت خریداری شده، است افزود: البته علاوه بر کشاورزان برنج‌کار، هر شهروند ایرانی می‌تواند به خرید و فروش برنج به‌عنوان یک کالای بورسی ورود کند و سود مورد نظر خود را ببرد.