نقش بخش خصوصی در مبارزه با فساد

نقش بخش خصوصی در مبارزه با فساد کمیسیون رقابت، خصوصی‌سازی و سلامت اداری اتاق ایران در تحقیقی به بررسی نقش بخش خصوصی در مبارزه با فساد پرداخته است. اتاق ایران در این تحقیق بخش خصوصی را به عنوان عنصر کلیدی مبارزه با فساد معرفی کرده است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سایت اتاق بازرگانی […]

نقش بخش خصوصی در مبارزه با فساد

کمیسیون رقابت، خصوصی‌سازی و سلامت اداری اتاق ایران در تحقیقی به بررسی نقش بخش خصوصی در مبارزه با فساد پرداخته است. اتاق ایران در این تحقیق بخش خصوصی را به عنوان عنصر کلیدی مبارزه با فساد معرفی کرده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سایت اتاق بازرگانی تهران در طول سال‌های اخیر موضوع مبارزه با فساد در جامعه و اقتصاد همواره موضوع مهم و اساسی در بسیاری از همایش‌ها و نشست‌‌‌ها بوده است. در همین راستا، کمیسیون رقابت، خصوصی‌سازی و سلامت اداری در مطالعه اخیر خود به بررسی بخش خصوصی و نقش آن در مبارزه با فساد پرداخته و تصریح می‌کند که این بخش، عنصر کلیدی در مسیر مبارزه است.

این پژوهش ابتدا به چارچوب نظری فساد در بخش خصوصی پرداخته و عواملی مانند رشد شرکت‌ها، توسعه شرکت‌های زیرزمینی، بهره‌وری، اندازه شرکت‌ها، ورود شرکت‌ها به کسب‌وکار و نوآوری را به‌عنوان عناصری که فساد بخش خصوصی بر آنها تأثیرگذار است، بررسی می‌کند.

گزارش در ادامه به سطح بین‌الملل می‌پردازد و ضمن توضیحاتی درباره چارچوب‌های قانونی بین‌المللی فساد بخش خصوصی، در این زمینه آمار و ارقامی ارایه می‌دهد. در بخش پایانی نیز سطح ملی مورد بررسی قرار می‌گیرد که طبق این گزارش اقدام جدی در زمینه رفع فساد بخش خصوصی در داخل انجام‌ نشده است.

با توجه به اقدامات صورت گرفته ملی و بین‌المللی در این حوزه، راهکارهای خرد و کلان به‌منظور مبارزه با فساد در بخش خصوصی در چند بخش مطرح می‌گردد.

از آنجا که کشورهای با مقررات سنگین برای ورود شرکت‌ها به بازار کسب‌وکار دارای فساد بیش‌تری هستند، ازاین‌رو، قانون‌گذاران و سیاست‌مداران با به‌کارگیری هرچه بیش‌تر قوانین تسهیل کسب‌وکار باید در کاهش فساد در بخش خصوصی کوشا باشند. از طرفی مشخص شده که فساد به بهره‌وری شرکت‌هایی بیش‌تر صدمه می‌زند که درچارچوب قانونی ضعیف فعالیت می‌کنند بنابراین توصیه می‌شود مسؤولان با کمک خبرگان به شناسایی قوانین فسادزا بپردازند.

 

پیشنهاد دیگر این گزارش در راستای مبارزه با فساد، ارتقای شفافیت، استفاده از استاندارد‌‌ها و توجه جدی به بخش آموزش است.