شمارش معکوس آغاز توزیع شیر در مدارس؛ مناقصه در راه است؟

مرضیه نیکخواه ـ راه افتادن دوباره توزیع شیر رایگان در مدارس، خبر بسیار خوبی محسوب می‌شود. برای دهه‌ها کشورمان شاهد توزیع شیر رایگان در مدارس به‌عنوان بهترین تغذیه نسل دانش‌آموز بود. در واقع تغذیه دانش‌آموزان در ایران نیز تاریخچه‌ای ۶۰ ساله دارد. در دهه ۵۰، با افزایش درآمدهای نفتی، وضع تغذیه و خوراک خانواده‌ها نسبت […]

مرضیه نیکخواه ـ راه افتادن دوباره توزیع شیر رایگان در مدارس، خبر بسیار خوبی محسوب می‌شود. برای دهه‌ها کشورمان شاهد توزیع شیر رایگان در مدارس به‌عنوان بهترین تغذیه نسل دانش‌آموز بود. در واقع تغذیه دانش‌آموزان در ایران نیز تاریخچه‌ای ۶۰ ساله دارد. در دهه ۵۰، با افزایش درآمدهای نفتی، وضع تغذیه و خوراک خانواده‌ها نسبت به سابق بهتر شد. در سال ۱۳۵۵، تغذیه رایگان برای کودکان خردسال در مدرسه‌ها و تغذیه رایگان برای شیرخوارگان تا دو سالگی همراه با مادران، به‌عنوان اصل شانزدهم «انقلاب سفید» اعلام شد. براساس این قانون، دانش‌آموزان کشور به‌طور رسمی و سراسری از تغذیه رایگان برخوردار شدند. یک وعده غذای روزانه در ساعات درس بامدادی شامل شیر، بیسکویت و میوه به بیش از شش میلیون دانش‌آموز مشمول این طرح، داده می‌شد. بعد از انقلاب نیز در دهه ۸۰ طرح شیر رایگان مدارس با برگزاری مناقصه آغاز شد و برای چندین سال ادامه یافت اما آن طرح نیز با عوض شدن دولت‌‌ها و کمبود بودجه راه به جایی نبرد. بالاخره بعد از گذشت چند سال از توقف توزیع شیر در مدارس، وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که این طرح از مهرماه امسال در مدارس ابتدایی کشور اجرایی خواهد شد.

جزئیات تازه از برنامه توزیع شیر رایگان در مدارس

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت، به تشریح جزئیات تازه از برنامه توزیع شیر رایگان در مدارس پرداخت. به گزارش مهر، احمد اسماعیل‌زاده؛ گفت: در نشست دو روزه مدیران دفاتر بهبود تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، بحث‌های متعددی که از نظر علمی و اجرایی باید مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد، مطرح شد و مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت. اسماعیل‌زاده؛ بیان داشت: در این نشست بازنگری برنامه مکمل‌یاری که به دانشگاه‌ها ابلاغ خواهد شد مورد تبادل‌نظر قرار گرفت و همچنین درخصوص مراقبت از نحوه هزینه‌کرد اعتبارات دفتر بهبود تغذیه جامعه که حتماً در زمینه اجرای برنامه‌های تغذیه باشد، نیز بحث شد. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اعلام کرد: برنامه بسیار خوب امسال وزارت بهداشت «کاهش سوءتغذیه کودکان» است که با بودجه ۱٫۵ هزار میلیارد تومان با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزارت رفاه اجرایی شده است و یکی از موفقیت‌های وزارت بهداشت در این دوره محسوب می‌شود. اسماعیل‌زاده؛ با بیان اینکه فرم‌‌ها و بسته‌های خدمتی که در رابطه با برنامه سلامت خانواده بازنگری شده، برای مدیران بهبود تغذیه جامعه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور توضیح داده شد، افزود: این فرم‌های بازنگری شده در سامانه‌ها قرار می‌گیرند تا برنامه نظام ارجاع براساس آن‌ها اجرایی شود. وی افزود: همچنین تغییراتی که در برنامه تغذیه در مدارس و سیستم ارجاع کودکان مبتلا به لاغری، اضافه وزن و چاقی اتفاق افتاده، در این نشست مطرح شد. اسماعیل‌زاده؛ یکی از برنامه‌های موفق دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت را پیگیری تغذیه شیر رایگان در مدارس ابتدایی دانست و گفت: با وجود اینکه اجرای این برنامه در بودجه سالانه دیده نشده بود، بنا به دستور رئیس‌جمهور بودجه‌ای معادل چهار هزار میلیارد تومان برای اجرای آن تخصیص داده شده که مطابق آن در مدارس ابتدایی دولتی با اولویت مناطق محروم و کم‌برخوردار دو بار در هفته شیر رایگان توزیع می‌شود. وی در پایان، یادآور شد: پیگیر بودجه هستیم تا برنامه توزیع شیر در مدارس تا سال آینده در اغلب استان‌‌ها به صورت سه روز در هفته اجرا شود. اسماعیل‌زاده؛ افزود: برنامه توزیع رایگان شیر در مدارس آغاز شده و توزیع شیر تا ۱۰ روز دیگر انجام می‌شود.