ثمره برجام در بورس سال ۹۶ مشخص می‌شود

ثمره برجام در بورس سال ۹۶ مشخص می‌شود معاون ناشران و اعضای شرکت بورس گفت: اقدام بانک مرکزی در افزایش انضباط مالی بانک‌ها به نفع سهامداران است. معاون ناشران و اعضای شرکت بورس در گفت‌وگو با فارس با بررسی چشم‌انداز بازار سرمایه ایران در ماه‌های پیش رو گفت: سایه رکود بر کسب و کار کشور […]

ثمره برجام در بورس سال ۹۶ مشخص می‌شود

معاون ناشران و اعضای شرکت بورس گفت: اقدام بانک مرکزی در افزایش انضباط مالی بانک‌ها به نفع سهامداران است.

معاون ناشران و اعضای شرکت بورس در گفت‌وگو با فارس با بررسی چشم‌انداز بازار سرمایه ایران در ماه‌های پیش رو گفت: سایه رکود بر کسب و کار کشور در حالی سنگینی کرده که اگر تنها به سیاست‌های اقتصادی دولت نگاه کنیم، به خوبی درمی‌یابیم که منطق اقتصادی در این اوضاع و احوال راه‌حل‌هایی همچون افزایش بهره بورس از سرمایه، کار یا انضباط بخشی را ارایه می‌دهد و این در حالی است که عمر ۴ ساله دولت‌‌‌ها برای اجرای این برنامه‌ها کفاف نمی‌دهد.

روح‌ا…حسینی مقدم با بیان این‌که راه‌حل‌های اقتصادی خروج از رکود برنامه‌های ریشه‌ای و بلند مدتی را می‌طلبد تا سرمایه با روش‌های مناسب و نرخ منطقی به بازدهی برسد، عنوان کرد: تجربه رکود تورمی در دنیا کم‌تر رخ داده و به تبع آن نسخه‌های درمانی کم‌تری نیز در دسترس وجود دارد.

وی افزود: طبیعی بود که دولت بین انتخاب میان سیاست‌های ضد تورمی و ضد رکودی بر کنترل تورم متمرکز شود. سیاستی که امکان دامنه دار شدن رکود را افزایش می‌داد و در مقابل اگر بر کنترل رکود تمرکز می‌کرد اعتراض‌‌ها بر سر کاهش قدرت خرید مردم و تورم لجام گسیخته بالا می‌گرفت.

با وجود همه انتقاد‌‌ها بالاخره سیاست ضد تورم از سوی دولت انتخاب و هدفگذاری شد که با وجود کنترل آن اما در برخی صنایع بورسی مشکلات عدیده‌ای به وجود آمد.

حسینی‌مقدم با اشاره به فرایند سودآوری شرکت‌های بورسی از ۳ سال گذشته، گفت: اجرای سیاست ضد تورم نشان می‌دهد که سود هر سهم پس از کسر مالیات شرکت‌ها از ۵۵ هزار میلیارد تومان به تدریج به ۴۸ هزار میلیارد تومان و ۴۵ هزار میلیارد تومان کاهش یافته که در واقع وجود رکود را تأیید کرده است.

وی ادامه داد: وقتی پای صحبت‌ صاحبان صنایع می‌نشینیم، همواره نسبت به سخت‌تر شدن فروش و از طرفی عدم تأمین سرمایه در گردش با نرخ مناسب اعتراض می‌کنند. در حالی که انتظار می‌رفت با اجرای برجام منابع مالی ارزان تری به دست آید و فروش راحت تری با هزینه تمام شده پایین‌تر محقق شود.

به باور وی آثار برچیده شدن تحریم‌ها و گشایش‌های بین‌المللی اگرچه در صورت‌های مالی سال ۹۴ مشهود نیست، اما در سال مالی ۹۵ انتظار می‌رفت که این آثار نمایان شود که در عملکرد ۶ ماهه امسال این موضوع در برخی صنایع به‌ویژه شرکت‌های صادرات محور از جمله پتروشیمی‌ها، فلزات اساسی، سنگ آهنی‌‌ها و سایر صنایع محقق شده است.

وی افزود: در گزارش‌های عملکردی ۹ ماهه امسال اگر چه باید بازتاب کم‌تری از تحقق گزارش‌های عملکردی را انتظار داشت، اما در گزارش‌های عملکردی ۱۲ ماهه می‌توان نکات مثبتی از آثار سودآوری شرکت‌ها را نشان داد. در این میان برخی از شرکت‌هایی که بازار مصرف آنها داخلی است از ظرفیت‌های ایجاد شده ممکن است به‌طور کامل بهره نبرده باشند.

حسینی‌مقدم اقدام‌های بانک مرکزی در افزایش انضباط مالی در بانک‌ها را به نفع سهامداران در آینده توصیف کرد و افزود: تصمیم بانک مرکزی مبنی بر تعیین تکلیف ذخایر مطالبات مشکوک‌الوصول و از طرفی افزایش نرخ کارمزد خدمات در حقیقت عملیات بانکداری را به جای بنگاهداری به سمت ایفای نقش واسطه بانکی در اقتصاد سوق داده است.

 

این مقام مسؤول با ارزیابی وضعیت بنیادی صنعت خودرو گفت: صنعت خودروسازی در حالی طی ۳ ماه گذشته مورد توجه فعالان بازار سهام قرار گرفت که با افزایش انتظار‌‌ها در این صنعت به دنبال انتشار گزارش‌های عملکردی مناسب در سال مالی ۹۴ بودند. انتظار این بود که با گشایش‌های ایجاد شده خودروسازان و قطعه‌سازی‌‌ها بجای استفاده از ظرفیت تولید ۳۰ الی ۴۰ درصدی به دنبال استفاده از ظرفیت کامل تولید خود با استفاده از فرصت‌های مناسب به وجود آمده و بر مبنای نگرش جدید باشند.