انعقاد تفاهمنامه با کنسرسیوم «پرگس»برای برگزاری مناقصه توسعه میادین نفتی

۶۱ پیمانکار داخلی و خارجی برای ورود به بازار نفت صف کشیدند انعقاد تفاهمنامه با کنسرسیوم «پرگس»برای برگزاری مناقصه توسعه میادین نفتی گروه انرژی- توسعه مخازن نفتی و گازی و افزایش تولید در صنعت نفت ایران با انعقاد نخستین تفاهمنامه و قرارداد محرمانگی با کنسرسیومی متشکل از ۱۱ شرکت بین‌المللی کلید خورد. مدیرعامل شرکت ملی […]

۶۱ پیمانکار داخلی و خارجی برای ورود به بازار نفت صف کشیدند

انعقاد تفاهمنامه با کنسرسیوم «پرگس»برای برگزاری مناقصه توسعه میادین نفتی

گروه انرژی- توسعه مخازن نفتی و گازی و افزایش تولید در صنعت نفت ایران با انعقاد نخستین تفاهمنامه و قرارداد محرمانگی با کنسرسیومی متشکل از ۱۱ شرکت بین‌المللی کلید خورد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: امیدواریم انعقاد تفاهمنامه میان ما و کنسرسیوم پرگس، منجر به مناقصه شود و با انجام آن شاهد افزایش تولید در سایر مناطق نفتی باشیم.

بیژن عالیپور در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین مناطق نفتخیز جنوب و کنسرسیوم بین‌المللی پرگس که روز گذشته در اهواز برگزار شد، اظهارکرد: از بهمن ۹۴ که مذاکراتی برای انعقاد قراردادهای با الگوی مناطق نفتخیز داشتیم، پس از چندین جلسه با وزیر نفت و پس از کسب مجوز از هیأت مدیره مناطق نفتخیز، همکاران در بخش مدیریت فنی بیش از ۶۰ جلسه با ۳۳ شرکت و کنسرسیوم داخلی و خارجی برگزار کردند که این جلسات و بررسی‌ها منجر به امضای تفاهمنامه شد.

وی افزود: با توجه به این‌که توسعه ۴ میدان نفتی شامل شادگان، ‌کرنج، رگ‌سفید و پارسی به شرکت مناطق نفتخیز جنوب واگذار شده و این میادین مشتمل بر ۹ مخزن هستند، امیدواریم با عقد این تفاهمنامه‌ها شاهد نتایج خوبی باشیم.

عالیپور با اشاره به اقدامات انجام‌شده در مناطق نفتخیز جنوب تصریح کرد: در این شرکت پس از برجام همکاران اقداماتی انجام دادند که باعث شگفتی کارشناسان نفتی در دنیا شد و توانستند به حدود یک میلیون و ۷۰ بشکه افزایش تولید برسند.

وی خاطرنشان کرد: در مناطق نفتخیز اقداماتی شامل ۲۵ هزار اقدام مهندسی درون چاهی، ‌۵۶۰ هزار مورد تعمیر اساسی تجهیزات بیش از ۵ هزار اصلاحیه‌های فرایندی و حدود ۲۵۰ مورد تعمیرات اساسی توربین، کمپروسور و ماشین‌های دوار انجام شد که باعث شگفتی وزیران عربستان و مسؤولین نفتی حوزه‌های خلیج‌فارس شد.

همچنین کالین رولی، رییس کنسرسیوم پرگس، از آمادگی کنسرسیوم پرگس برای سرمایه‌گذاری، انتقال فناوری و آموزش نیروهای انسانی در صنعت نفت ایران خبر داد.

شانا نوشت؛ وی به معرفی شرکت پرگس (یکی از شرکت‌های کنسرسیوم پرگس که مدیریت این کنسرسیوم را نیز عهده‌دار است) پرداخت و گفت: این شرکت متشکل از زنجیره‌ای از تخصص‌های مختلف در صنعت نفت است و آمادگی دارد در زمینه‌های مختلف با صنعت نفت ایران همکاری کند.

مدیرعامل شرکت انگلیسی پرگس با اشاره به استقبال شرکت‌های خارجی از حضور در صنعت نفت ایران در دوران پساتحریم، افزود: فراهم شدن فرصت همکاری با ایران، برای پرگس مایه افتخار است.

رولی یادآور شد: مهم‌ترین ویژگی شرکت پرگس، تمرکز بر آموزش و انتقال فناوری است که به همین دلیل با مشارکت با دانشگاه صنعتی شریف برای آموزش متخصصان صنعت نفت در ایران عزم جدی داریم.

به گزارش مهر، حمید دریس نیز در این خصوص اظهارکرد: تصمیم کلی وزارت نفت بر این قرار گرفته که توسعه مخازن نفتی و گازی و افزایش تولید را با سبدی از مدل‌های قراردادی و نه یک مدل خاص انجام بدهد، همان‌طور که مصوبه دولت هم به آن اشاره دارد.

وی با تأکید بر استفاده از افزایش توان تولید اضافه‌کرد: در کنار مدل‌های دیگر، مدل مناطق نفتخیز جنوب با توجه به شرایط خاص مخازن تحت مدیریت طراحی شده و مورد تصویب هیأت مدیره شرکت ملی نفت قرار گرفته و برای توسعه مخازن براساس آن به مناطق نفتخیز جنوب ابلاغ شده است.

مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تصریح کرد: از استاندار خوزستان و تیم وی که در رابطه با سرمایه‌گذاری در خوزستان تلاش زیادی دارد و برای جذب سرمایه‌گذاری هدف‌گذاری کرده برای پیشرفت و ارتقای سطح اجتماعی و عمرانی استان و حمایت از مدل قراردادی مناطق نفتخیز جنوب که می‌تواند جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را به دنبال داشته باشد تشکر می‌کنم.

مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بیان کرد: در این مدل قراردادی، کارفرما شرکت ملی نفت ایران است و مناطق نفتخیز جنوب به عنوان مجری محسوب می‌شود. شرکت‌هایی که طرف قرارداد قرار بگیرند به عنوان پیمانکار هستند و مناطق نفتخیز جنوب در این مدل قراردادی نقشی بسیار مهم و اساسی را بر عهده دارد و این تفاوت شاید یکی از تفاوت‌های عمده مدل قراردادهای شرکت با سایر مدل‌ها باشد.

وی افزود: امیدوارم با قراردادهایی که با این مدل منعقد می‌شود بتوانیم سرمایه، دانش و تکنولوژی لازم را برای کشور جذب کشور کنیم.

مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اضافه‌کرد: بعد از تصویب و ابلاغ این مدل با شرکت‌های داخلی و خارجی زیادی مذاکره داشتیم و پس از ابلاغ مدل، این مذاکرات ادامه پیدا کرد و امروز که اینجا جمع شدیم ۶۱ شرکت خارجی و داخلی که علاقه‌مند هستند تا با این مدل کار کنند که با ۳۳ شرکت مذاکره صورت گرفته و مابقی شرکت‌ها در نوبت انتظار برای تعیین وقت مذاکره هستند.

 

دریس در پایان عنوان‌کرد: این کنسرسیوم پرگس اولین موردی است که برای امضای تفاهمنامه با آن برنامه‌ریزی شده است. در هفته آتی نیز شرکت‌های بعدی برنامه‌ریزی شده و احتمالاً روز یکشنبه چنین مراسمی را برای اهدای OU به شرکت شلمبرژه برگزار کنیم.