افزایش واسطهگری در پی عدم کنترل فعالیتهای دلالی از سوی دولت یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عدم کنترل فعالیتهای دلالی از سوی دولت، واسطهگری را افزایش داد، گفت: به همین دلیل نیز این دسته از افراد که در اقتصاد ایران نقش پر رنگی هم دارند ابتدا با پیادهسازی قانون مالیات بر ارزشافزوده مخالفت کرده […]
افزایش واسطهگری در پی عدم کنترل فعالیتهای دلالی از سوی دولت
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عدم کنترل فعالیتهای دلالی از سوی دولت، واسطهگری را افزایش داد، گفت: به همین دلیل نیز این دسته از افراد که در اقتصاد ایران نقش پر رنگی هم دارند ابتدا با پیادهسازی قانون مالیات بر ارزشافزوده مخالفت کرده و در سالهای اخیر هم در مقابل طرحها و قوانین مقابله با قاچاق مقاومت و سنگاندازی کردهاند.
به گزارش تراز عبدالمجیدشیخی، کارشناس اقتصادی و نویسنده کتاب اقتصاد و برنامهریزی درباره دلایل کاهش صادرات غیرنفتی ایران به سایت تراز گفت: امروزه یا هیچ کمکی از سوی دولت به صادرکنندگان انجام نشده و یا در صورت ارایه این تسهیلات اکثر کمکهای دولت به بخش صادرات به جیب دلالهای صادرکننده و نه تولیدکنندگان و صادرکنندگان واقعی میرود. بهطوری که اکثریت قاطع اعضای فعال اتاق بازرگانی را تولیدکنندگان تشکیل نمیدهند.
وی درباره معافیتهای مالیاتی صادرکنندگان تصریح کرد: باید نظام مالیاتی سنتی و مبتنی به روشهایی از قبیل خوداظهاری برچیده و نظام جامع و هوشمند مالیاتی پیاده شود تا کلیه فعالیتها در این سازمانها از سوی دولت رصد شوند.
شیخی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخش فرار مالیاتی یعنی بخش دلالی و زیرزمینی اقتصاد ایران از این سامانه گریزان است، چرا که با استقرار این سامانه دیگر امکان حاکمیت بلامنازع بر نرخگذاریها، سودهای غیرمتعارف و فرار بزرگ مالیاتی برای این دسته از افراد وجود نخواهد داشت.
این کارشناس اقتصادی در ادامه بیان کرد: به همین دلیل نیز این دسته از افراد که در اقتصاد ایران نقش پررنگی هم دارند ابتدا با پیادهسازی قانون مالیات بر ارزشافزوده مخالفت کرده و در سالهای اخیر هم در مقابل طرحها و قوانین مقابله با قاچاق مقاومت و سنگاندازی کردهاند.
شیخی با اشاره به وجود دورهای باطلی که بر اقتصاد ایران چنبره زده اظهار کرد: مهمترین دلیل وجود دورهای باطل در اقتصاد ایران خمودی افکار برخی از تصمیمگیران دولتی برای اقتصاد درگیر در افکار منسوخ و تاریخ مصرف گذشته اقتصاد سرمایهداری است.
وی در ادامه گفت: متأسفانه غلبه بخش بازرگانی و دلالی بر کلیه فعالیتهای اقتصادی مانند تولید باعث شده است که سرمایههای انسانی و فیزیکی مجال عرض اندام نداشته باشند.
شیخی در خاتمه با ذکر خصایل و ویژگیهای مانند بالاترین حجم و نرخ فرار از مالیات، سیال بودن، ریسک و خطرپذیری پایین اقتصادی و وجود کمترین موانع و بالاترین تسهیلات قانونی خاطرنشان کرد: در کنار این موارد عدم نظارت و کنترل این فعالیتها از سوی دولت، باعث افزایش گرایش فعالان اقتصادی به سمت این بازارها و دوری از تولید شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.