پول نقد است که مشکلات را حل میکند، نه پرداخت بدهیها به صورت اوراق مرابحه عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران از جلسهای که با حضور تشکلهای دارویی کشور برای تصمیمگیری در ارتباط با دریافت مطالباتشان از دولت تشکیل شده، خبر داد. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از اتاق بازرگانی تهران ناصرریاحی از جلسهای که با […]
پول نقد است که مشکلات را حل میکند، نه پرداخت بدهیها به صورت اوراق مرابحه
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران از جلسهای که با حضور تشکلهای دارویی کشور برای تصمیمگیری در ارتباط با دریافت مطالباتشان از دولت تشکیل شده، خبر داد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از اتاق بازرگانی تهران ناصرریاحی از جلسهای که با حضور تشکلهای دارویی کشور برای تصمیمگیری در ارتباط با دریافت مطالباتشان از دولت، تشکیل شد خبر داد و گفت: پیشنهادی که از سوی دولت و وزارت بهداشت برای دریافت بیش از دو هزار میلیارد تومان مطالبات شرکتهای دارویی (تولیدکنندگان، واردکنندگان و…) به صورت اوراق شده است اصلاً منصفانه نیست و نمایندگان شرکتهای بخش خصوصی حاضر در جلسه و فعالان صنعت دارو اصلاً قادر به پذیرش آن نیستند.
وی درباره پیشنهاد مطرح شده از سوی دولت و وزارت بهداشت به عنوان نماینده دولت افزود: دولت مبلغ دو هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت مرابحه در عوض بدهیهای بیمارستانها و… به شرکتهای حوزه دارو در نظر گرفته است و به شرکتها پیشنهاد داده است که به جای مطالبات خود اوراق دریافت کنند ولی واقعیت این است که این اوراق به سادگی امکان نقد شدن ندارند و شرکتهای سرمایهگذاری با کاهش ۲۰ تا ۴۰ درصدی ارزش آنها حاضر به نقد کردنشان هستند.
ریاحی با اشاره به اینکه به صورت میانگین بیش از یکسال است که شرکتهای دارویی از بیمارستانها و… طلب دارند، گفت: دولت اعلام کرده است که اگر تا ۳ آذر شرکتها اوراق را دریافت نکنند آنها را به خزانه باز میگردانند و این در شرایطی است که به دلیل عدم پرداخت مطالبات شرکتهای تولیدکننده دارو هم اکنون با چالشهای جدی روبهرو شدهاند و این موضوع میتواند اثرات مخربی بر خدماتدهی به مردم داشته باشد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران در ادامه با بیان اینکه شرکتهای دارویی معتقدند دولت باید به جای اوراق مرابحه به آنها پول نقد پرداخت کند، افزود: در طول یک سالی که به صورت میانگین مطالبات شرکتهای دارویی پرداخت نشده است آنها حدود ۲۰ درصد از ارزش واقعی مطالباتشان را از دست دادهاند و حالا اگر بخواهند ۲۰ تا ۴۰ درصد ارزش دیگر مطالباتشان را هم به خاطر دریافت اوراق و فروش آن از دست بدهند در واقع ۵۰ درصد پولی که طلب داشتهاند از بین رفتهاند و این یک ظلم به آنهاست.
ریاحی در ادامه گفت: درحال حاضر شرکتهای تولیدکننده دارو و واردکنندگان در شرایط سختی به سر میبرند، زیرا نقدینگی لازم را در اختیار ندارند و اگر این روند ادامه پیدا کند شاهد تعطیلی و کاهش تولید و واردات دارو که جزو کالاهای حیاتی محسوب میشود، خواهیم بود، اتفاقی که میتواند اثرات منفی بسیار را در جامعه به دنبال داشته باشد.
به گفته وی دولت به جز دو هزار میلیارد تومان اوراق مرابحهای که برای پرداخت بدهیهایش به شرکتهای دارویی در نظر گرفته مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان هم اوراق برای پرداخت بدهیهای شرکتهای تجهیزات پزشکی، بیمارستانها و…. در نظر گرفته است که آن هم مشکل نقد شدن دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.