برنامه‌ وزارت بهداشت برای افزایش امنیت غذایی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مبحث کمبود ویتأمین D در کشور را مانند دنیا جدی خواند و گفت: در این زمینه به دنبال اجرای برنامه‌هایی هستیم تا این مشکل به حداقل برسد؛ اما در این بین از محققان کشور تقاضا می‌کنیم تا تحقیقاتی در این زمینه انجام دهند تا مشخص شود علت شیوع […]

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مبحث کمبود ویتأمین D در کشور را مانند دنیا جدی خواند و گفت: در این زمینه به دنبال اجرای برنامه‌هایی هستیم تا این مشکل به حداقل برسد؛ اما در این بین از محققان کشور تقاضا می‌کنیم تا تحقیقاتی در این زمینه انجام دهند تا مشخص شود علت شیوع بالای کمبود ویتأمین D در کشور با وجود اینکه ایران کشوری چهار فصل و آفتاب‌خیز است، چیست؟ احمد اسمعیل‌زاده؛ در گفتگو با ایسنا، با اشاره به معضل کمبود ویتأمین D در بین افراد جامعه، اظهار کرد: در این زمینه به دنبال غنی‌سازی مواد غذایی با ویتأمین D هستیم که اقداماتی در این راستا انجام شده است اما اعلام دقیق جزئیات این اقدام منوط به نهایی شدن تصمیمات و اقدامات است. وی با بیان اینکه وزارت بهداشت در راستای دستیابی به امنیت غذایی برنامه‌های متعددی دارد، اظهار کرد: کمبودهای شایعی که در کشورهای منطقه وجود دارد عمدتاً مربوط به کمبود آهن و کمبود ویتأمین D است که در کشور ما هم وجود دارد و با وجود برنامه غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک و همین‌طور برنامه مکمل‌یاری که در شبکه داریم، هنوز این کمبود‌ها ریشه‌کن نشده است. تلاش ما این است که با بازنگری برنامه‌ غنی‌سازی آرد و تقویت برنامه مکمل‌یاری بتوانیم آمار کمبود‌ها در کشور را کمتر کنیم. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تصریح کرد: وزارت بهداشت اخیراً به دنبال این است که ببیند آیا غنی‌سازی آرد با ویتأمین D می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر عمل کند یا خیر؟ از این‌رو این دغدغه تا حد زیادی با سازمان غذا و دارو دنبال شده است و اگر کمیته کشوری غنی‌سازی این پیشنهاد را قبول کند، آن‌وقت باید این طرح در یک استان به شکل پایلوت اجرایی شود تا نتایج آن برایمان ملموس شود.