مینا زمانیان- داشتن پرونده پزشکی برای هر فرد در جامعه، یکی از نشانههای جوامع پیشرفته است؛ امری که طی دهههای گذشته مغفول مانده بود. لزوم این مهم وقتی بیشتر آشکار میشود که بیمار شرایط اورژانسی دارد اما هیچ سابقه پزشکی از وی وجود ندارد. بر همین اساس وزارت بهداشت پویشی به نام پویش ملی سلامت […]
مینا زمانیان- داشتن پرونده پزشکی برای هر فرد در جامعه، یکی از نشانههای جوامع پیشرفته است؛ امری که طی دهههای گذشته مغفول مانده بود. لزوم این مهم وقتی بیشتر آشکار میشود که بیمار شرایط اورژانسی دارد اما هیچ سابقه پزشکی از وی وجود ندارد. بر همین اساس وزارت بهداشت پویشی به نام پویش ملی سلامت را، راهاندازی کرد. هدف این پویش افراد بالای ۱۸ سال هستند که در مناطق روستایی، شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و ۹۳ شهر مجری برنامه «سلامت خانواده» که جمعیتی بالغ بر ۲۶ میلیون نفر هستند با پوشش ۱۰۰درصد تحت پوشش قرار میدهد.
۸۳ درصد مرگها در ایران به دلیل بیماریهای غیرواگیر
وزیر بهداشت، از آغاز مرحله اول پویش ملی سلامت از دیروز (شنبه) تا ۱۵ دیماه خبر داد و با اشاره به آمار مرگهای ناشی از بیماریهای غیرواگیر، گفت: امیدواریم بهتدریج پرونده الکترونیک سلامت را برای هر ایرانی داشته باشیم تا سابقه بیماری در خانواده، سبک زندگی آنها و… داشته باشیم و به این ترتیب ارتباط آن با بیماریها مشخص شود. بهرام عیناللهی؛ در مراسم رونمایی از برنامه پویش ملی سلامت با شعار «آگاهی زودتر، مراقبت مؤثرتر» که در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: امروزه یکی از نیازهای مهم بشری مسئله سلامت است. قبل از کرونا شاید افراد چندان اهمیت سلامت را درک نمیکردند، اما این بیماری نشان داد سلامت چقدر مهم است. شاید همه فکر کنند کار ما درمان است اما اینگونه نیست، وظیفه ما پیشگیری و ایجاد سلامت برای مردم است و به همین دلیل هم طرحی بهعنوان «پویش ملی سلامت» را از ۲۰ آبان آغاز کردیم که تا ۱۵ دیماه ادامه دارد. او تأکید کرد: این پویش باید تا ۷۰ درصد جمعیت کشور را دربر گیرد و آمادگی کامل برای اجرای آن در تمام دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد و همه برای اجرای طرح بسیج شدند. وزیر بهداشت، گفت: امروزه با کم شدن بیماریهای واگیر، بیماریهای غیرواگیر افزایش یافته و در بیمارستانها شاهد هستیم که ۸۳ درصد مرگومیرها به دلیل بیماریهای غیرواگیر است. سالانه حدود ۳۰۰ هزارنفر جان خود را در کشور بر اثر بیماری غیرواگیر از دست میدهند و بیش از ۱۵۰ هزار مرگومیر از بیماریهای قلبیعروقی داریم. ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال در ایران فشارخون بالا دارند؛ در حالی که خیلیها شاید یکبار هم فشار خون خود را اندازهگیری نکرده باشند. زمانی میگفتند اگر بخواهیم فشارخون بگیریم حتماً باید نزد پزشک برویم اما امروزه دیگر اینگونه نیست و باید امکانات آن همه جا فراهم باشد. وی افزود: از طرفی سالانه ۳۰ هزار مرگ به دلیل دیابت داریم؛ در حالی که فرد شاید از بیماری خود مطلع هم نباشد. در عین حال بیش از ۶۰ درصد افراد کشور از پرفشاری خون خود اطلاع ندارند و ۳۰ درصد از مردم هم از ابتلای خود به دیابت بیخبر هستند. وزیر بهداشت، تأکید کرد: امیدواریم با آگاهی به موقع از امسال تا سال ۱۴۰۹ بتوانیم از نیم میلیون مرگ بر اثر بیماری قلبی عروقی و ۳۰ هزار مرگ بر اثر دیابت، پیشگیری کنیم. وی افزود: بیش از ۲۲۰ هزار مرگ، یعنی حدود ۸۹ درصد مرگ در سال ناشی از عوامل فشارخون، قندخون، چاقی، اضافه وزن و… است. داشتن تحرک کافی بدنی بسیار مهم ست. انواع و اقسام غذاهای پرنمک و پرچرب مورد استقبال نسل جوان است و ما میدانیم بسیاری از بیماریها در کودکی پایهگذاری میشود و مصرف زیاد غذای پرنمک، نوشابه و… در آینده فرد اثرگذار است. در این زمینه از مسئولین مدارس میخواهیم در بوفهها از ارائه این محصولات مضر خودداری کنند و حتی پویشی برای آگاهیرسانی این موضوع به بچهها آغاز کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.