علیرغم انجام سرمایهگذاری ۱۰۰ هزار پروژه نیمهتمام صنعتی به بهرهبرداری نرسیده است قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از پروژههایی که دولت امسال مدنظر دارد، این است که صادرات غیرنفتی را به ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهد. به گزارش ایرنا، رضا رحمانی افزود: دولت در ۳ سال گذشته، کارهای اساسی بهویژه در زمینه […]
علیرغم انجام سرمایهگذاری
۱۰۰ هزار پروژه نیمهتمام صنعتی به بهرهبرداری نرسیده است
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از پروژههایی که دولت امسال مدنظر دارد، این است که صادرات غیرنفتی را به ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهد.
به گزارش ایرنا، رضا رحمانی افزود: دولت در ۳ سال گذشته، کارهای اساسی بهویژه در زمینه صادرات کالاهای غیرنفتی انجام داده و هدفش ثبات در محیط کلان اقتصاد بوده است.
وی اضافه کرد: بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع تولید از اهداف دولت در صنعت است و دولت در این زمینه تلاشهای بسیاری انجام داده است.
رحمانی اظهار کرد: بیشترین سرمایهگذاری خارجی در بخش صنعت کشور بوده و تاکنون نزدیک به ۳۰ پروژه به سرمایهگذار خارجی واگذار شده است.
وی ادامه داد: دولت با تمام توان از صادرات حمایت خواهد کرد و تلاش میکند یارانه بیشتری به بخش تولید اختصاص و سود وامهای بانکی واحدهای تولیدی کوچک را از ۱۸به ۱۶ درصد کاهش دهد.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: یکی از جاهایی که مغفول مانده استانهای مرزی است و باید از ظرفیت مرزی بودن آنها به خوبی بهره برد.
رضا رحمانی گفت: صادرات از طریق استانهای مثل کردستان در واقع حمایت از تولید کشور است که باید با ایجاد زمینه افزایش تقاضا برای صادرات به توسعه اقتصاد کشور و استانهای مرزی کمک کرد.
وی بیان کرد: شکوفا شدن صنعت با دو بازوی صادرات و فناوری امکانپذیر است و باید برای دستیابی به این مهم سرمایهگذاری و برنامهریزی دقیق کرد.
ضرورت اصلاح قانون مالیات بر ارزشافزوده
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در شرایط فعلی نباید مالیات تولیدکنندهها افزایش یابد و این قانون باید اصلاح شود، همچنان که در حال اصلاح است.
رحمانی اضافه کرد: مسؤولان استانها باید از طریق نمایندگان خود در مجلس شورای اسلامی نسب به اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و درآمد، بیشتر تلاش کنند که در صورت پیگیری بیشک به نتیجه خواهند رسید.
وی گفت: وزرای صنعت و اقتصاد و امور دارایی وعده دادهاند که تا یک ماه آینده ارزش افزوده واحدهای صنعتی برگردانده میشود.
وی با اشاره به عدم برداشت دولت از بانک مرکزی اظهار کرد: دولت با وجود مسایل و مشکلات مالی عدیده، هیچ گاه از بانک مرکزی برداشت نکرده زیرا یکی از سیاستهای اصولی دولت، عدم برداشت از بانک مرکزی است.
وی با بیان اینکه بانکهای استان کردستان میتوانند در خدمت به صنعت استان نقش بزرگی داشته باشند، افزود: بانکهای استان باید نسبت به ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی اهتمام بیشتری داشته باشند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت: دولت دو تا ۳ مرحله اختیارات به مسؤولان استانها تفویض کرده است تا مسؤولان در استان قدرت تصمیمگیری بیشتری داشته و برای رفع مشکلات نیازی به مجوز از مرکز نداشته باشند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از لغو پروانه غیرواقعی و صوری ۳۰۰ پروژه پتروشیمی خبر داد و گفت: با حذف این تعداد پروانه، این حوزه از صنعت از رانت خواری صفر میشود.
رحمانی افزود: بیش از ۱۰۰ هزار پروژه نیمه تمام در صنعت داریم که بخش عمدهای از آنها سرمایهگذاری شده ولی به بهرهبرداری نرسیده است.
وی گفت: تلاش میکنیم این پروژهها به بهرهبرداری برسد و صنعت و به تبع آن چرخهای اقتصاد کشور بهتر و با کیفیت تر بچرخد.
رضارحمانی، قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت به کردستان سفر کرده بود که بازدید از چند کارخانه و واحد تولیدی و صنعتی، شرکت در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی و نشست با فعالان اقتصادی کردستان از جمله برنامههای وی در استان بود.
۱۶ هزار واحد تولیدی جدید راهاندازی شد
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در دولت تدبیر و امید ۱۶ هزار واحد تولیدی جدید با ۵۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار در کشور راهاندازی شده است.
به گزارش ایرنا، رضارحمانی افزود: راهاندازی این واحدها در بخشهای مختلف صنعتی و کشاورزی و در راستای رونق بخشی به تولید و ایجاد اشتغال بوده است.
وی اضافه کرد: دولت همچنین برای رونق بخشیدن به تولید و کمک به واحدهای تولیدی در قالب تسهیلات سرمایه در گردش بیش از ۱۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: دولت برای حمایت از تولید، ۱۲۰ پروژه اقتصاد مقاومتی در کشور را در دستور کار قرار دارد که از میان آنها ۷ پروژه در حوزه صنعت، معدن و تجارت قرار دارند.
او با اشاره به این که برداشتن موانع تولید در کشور یک تکلیف و وظیفه مسؤولان است، افزود: تمامی راهکارها برای رونق بخشی به بخش تولید فراهم شده و مسؤولان نباید در این زمینه کوتاهی کنند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بانکهای عامل اجازه ندارند هنگام پرداخت تسهیلات به این واحدها معوقات بانکی را از تسهیلات پرداختی کسر کنند.
رحمانی افزود: اگر واحدهای تولیدی سطح کشور نیاز به نقدینگی داشته باشند و بدیهی غیرجاری، چک برگشتی و بدیهی بیمه نیز داشته باشند، بهصورت ویژه باید تسهیلات به آنها پرداخته شود.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر با بانک مرکزی تفاهم صورت گرفته است که اگر این منابع نیز به پایان رسید و واحدهایی باقی ماندند که مشکل آنها فقط مالی است، مبلغ در نظر گرفته شده افزایش یابد.
وی اضافه کرد: برای پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی سهمیهای هم گذاشته نشده و هر استان میتواند براساس فعالیت خود، منابع لازم را جذب کند.
احیای ۷۵۰۰ واحد صنعتی
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت با پرداخت تسهیلات بانکی همت خود را برای احیای دوباره واحدهای تولیدی بهکار گرفته و در فاز نخست ۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی احیای میشوند.
رضا رحمانی افزود: تحریمها، تورم شدید و ۳ برابر شدن نرخ ارز در دولت گذشته ضربه بسیار سنگینی به صنایع کوچک و متوسط کشور وارد کرد و بسیاری از این واحدها را در وضعیت نیمهفعال و راکد قرارداده بود.
وی اضافه کرد: در طول این دوران میزان تورم ماهیانه در کشور با تورم سالیانه برخی کشورهای منطقه برابر بود و این امر صنایع کوچک کشور را با مشکلاتی مواجه کرد.
وی اظهار کرد: احیای واحدهای تولیدی، رفع مشکل نقدینگی و سرمایه در گردش، تلاش برای رسیدن به رونق اقتصادی و بازگرداندن واحدها به مرحله تولید از جمله مهمترین سیاستها و اقدامات این وزارتخانه است.
رحمانی گفت: جوانان در کشور بیکار هستند و اگر مسؤولان دستگاههای اجرایی از ظرفیتهای موجود برای رونق بخشی و ایجاد اشتغال بهره نگیرند در مقابل مردم باید جوابگو باشند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از عملکرد پایین بانکهای استان کردستان در اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای تولید استان افزود: هیچ بهانه و توجیهی در این زمینه قابل قبول نیست و واحدهای تولیدی که مشکل نقدینگی داشته باشند باید مشمول دریافت تسهیلات شوند.
وی اضافه کرد: در صورتی که دولت تصمیمی برای پرداخت یارانه به واحدهای صنعتی داشته باشد، این یارانه به ۱۲ استان محروم کشور از جمله کردستان پرداخت میشود.
وی از مسؤولان استان کردستان خواست تمام توان خود را برای رونق تولید در این استان بهکار گیرند و موانع و مشکلات تولید را بر طرف کنند.
رضارحمانی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت به کردستان سفر کرده بود که بازدید از چند کارخانه و واحد تولیدی و صنعتی، شرکت در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی و نشست با فعالان اقتصادی کردستان از جمله برنامههای وی در استان بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.