۹۰ درصد نیاز صنعت پتروشیمی در داخل تأمین می‌شود

گروه انرژی-معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، گفت: بیش از ۹۰ درصد نیازهای صنعت پتروشیمی در داخل کشور تأمین می‌شود و پیش‌بینی شده طی پنج سال آینده ۱۰ درصد وابستگی باقی مانده نیز که عمدتاً در بخش کاتالیست و تجهیزات دوار است به‌طور کامل برطرف شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسن نشان‌زاده؛ در […]

گروه انرژی-معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، گفت: بیش از ۹۰ درصد نیازهای صنعت پتروشیمی در داخل کشور تأمین می‌شود و پیش‌بینی شده طی پنج سال آینده ۱۰ درصد وابستگی باقی مانده نیز که عمدتاً در بخش کاتالیست و تجهیزات دوار است به‌طور کامل برطرف شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، حسن نشان‌زاده؛ در نشست خبری رویداد پترون ۱۴۰۲، با بیان اینکه در دو سال گذشته بالغ بر ۳٫۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در مجتمع‌های بزرگ تولیدی صنعت پتروشیمی در مجموعه هلدینگ خلیج‌فارس، تکمیل شده و به‌نتیجه رسیده است که گلوگاه‌های عمده این طرح‌‌ها با توان داخلی برطرف شده‌اند، اظهار کرد: اگرچه شرکت‌های دانش‌بنیان فعال شده در صنعت پتروشیمی عمری به‌طور متوسط ۱۰‌ ساله دارند اما در حال رقابت با شرکت‌های مشابهی با سابقه فعالیتی ۱۰۰ ساله هستند. وی با بیان اینکه سیگنال‌های مثبتی که از فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان می‌گیریم موجب نشاط و امیدآفرینی بوده و نقش دانش‌بنیان‌‌ها در قوی‌ شدن اقتصاد و صنعت، نقشی غیرقابل انکار است، تأکید کرد: طی دو سال گذشته بالغ بر ۱۳ تا ۱۴ هزار میلیارد تومان قرارداد و تفاهم‌نامه با شرکت‌های دانش‌بنیان به‌ امضاء رسیده است. معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، با بیان اینکه اسناد بالادستی کافی و وافی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، قوی شدن اقتصاد و کم‌ کردن وابستگی‌‌ها داریم؛ اما شاهد عدم اجرای کامل اسناد بالادستی هستیم، گفت: در همین راستا برنامه‌های چشم‌انداز ۱۴۰۴، برنامه ششم توسعه و به‌خصوص بندهای مهم ۱۳ و ۱۵ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مغفول مانده‌اند. وی با بیان اینکه در حوزه کاتالیست، هلدینگ خلیج‌فارس، سالانه معادل ۴۰۰ میلیون دلار واردات داشت که این رقم، در حال‌حاضر به نصف کاهش یافته و در صنعت PVC نیز که بعد از صنعت لاستیک، بیش‌ترین میزان کاتالیست را به خود اختصاص داده، ۸۰ درصد کاتالیست مورد نیاز از داخل کشور تأمین می‌شود، تأکید کرد: این موارد نشان می‌دهد که تحریم نتوانسته نقش‌آفرینی کند و با توان داخل توانسته‌ایم به دستاوردهای مهمی برسیم. معاون برنامه‌ریزی و توسعه کسب‌وکار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، با بیان اینکه هرچه وابستگی بیشتر باشد، آسیب‌پذیری نیز افزایش می‌یابد، بنابراین با کاهش وابستگی سرعت پیشرفت نیز بالا می‌رود، اظهار کرد: هلدینگ خلیج‌فارس، امسال بخش عمده صادرات محصولات پلیمری خود را قطع و در داخل عرضه کرد که این نشان‌دهنده این است که ظرفیت بخش پایین‌دستی که ارزش‌افزوده بالایی ایجاد می‌کند، توسعه یافته است. نشان‌زاده؛ با اشاره به رویداد «پتروفن» و تفاوت آن با سال گذشته، گفت: این رویداد امسال به‌طور ملی با حضور همه هلدینگ‌‌ها و شرکت‌های پتروشیمی کشور و با حمایت و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار می‌شود. به گفته وی، سال قبل در نخستین دوره رویداد «پتروفن» ۸۰ نیاز فناورانه شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ خلیج‌فارس، در هشت گروه احصا شد، امسال ۲۳۰ نیاز فناورانه در دومین رویداد پتروفن در هفت گروه ارائه می‌شود.

سهم ۱۰ درصدی دانش‌بنیان‌‌ها در تولید محصولات پتروشیمی

رضا سلطانعلی‌زاده؛ دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در حوزه توسعه بازار اقتصاد دانش، اظهار داشت: رویداد پتروفن امسال با دو رویکرد هم‌افزایی بین دستگاه‌ها و بازیگران حوزه پتروشیمی کشور همچنین اتصال دانش‌بنیان‌ها با هلدینگ خلیج‌فارس، برگزار می‌شود. سلطانعلی‌زاده؛ که دبیری رویداد امسال پتروفن را در آذرماه امسال عهده‌دار است، تأکید کرد: هلدینگ خلیج‌فارس، به‌طور حتم می‌تواند بازار بسیار بزرگی برای دانش‌بنیان‌ها باشد. وی با بیان اینکه بزرگ‌ترین مسئله امروز حوزه پتروشیمی اقتصادی کردن تولید محصولات مورد نیاز است، تصریح کرد: ۹ هزار و ۲۸۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت دارند که ۱۰ درصد محصولات این شرکت‌ها به حوزه پتروشیمی مربوط می‌شود. سلطانعلی‌زاده؛ گفت: همایش پتروفن ۱۴۰۲ با شناسایی نیازهای فناورانه شرکت‌های پتروشیمی تابعه در هفت حوزه اصلی و مرتبط صنعت، شامل «بهبود و تحول در فرآیند، برق و ابزار دقیق، تجهیزات ثابت و دوار، دیجیتالیزاسیون، دانش فنی فرایندی و توسعه محصول، مواد شیمیایی و کاتالیست و همچنین آب، انرژی و محیط‌زیست» گام ارزشمند و مهمی در راستای هم‌رسانی شرکت‌های هلدینگ خلیج‌فارس، و زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور به منظور تکمیل و توسعه زنجیره تأمین، زنجیره ارزش، توسعه فناوری و خودکفایی برمی‌دارد.