اعتبارات ساماندهی بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی افزایش یافت معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تلاش شده ردیفهای قانونی برای ساماندهی بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در نظر گرفته شود و امسال اعتبارات دولتی این حوزه از ۳۵۰ میلیارد ریال به ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت. به گزارش ایرنا، محمدسعیدایزدی در نشست […]
اعتبارات ساماندهی بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی افزایش یافت
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تلاش شده ردیفهای قانونی برای ساماندهی بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در نظر گرفته شود و امسال اعتبارات دولتی این حوزه از ۳۵۰ میلیارد ریال به ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، محمدسعیدایزدی در نشست ستاد استانی بازآفرینی شهری استان کرمان افزود: برنامهریزی شده تا سطح زندگی در سکونتگاههای غیررسمی به سطح متوسط شهری ارتقا یابد.
وی ادامه داد: با ارایه تسهیلات برای خرید مسکن در بافت فرسوده تلاش شده که سطح زندگی در این محدودهها ارتقا یابد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری اظهار کرد: وامهای مقاومسازی بافتهای فرسوده با سود ۴ درصد تعیین شده است.
وی گفت: تسهیلات بانکی و ردیفهای دولتی، همکاری همه دستگاهها، همکاری بخش خصوصی و جلب کمک خیران و نیکوکاران برای رفع موضوع چالشی حاشیه نشینی در سطح کشور باید هماهنگ باشند.
ایزدی عنوان کرد: امروزه شهرهای کشور از جمله استان کرمان از معضل کیفیت پایین زندگی رنج میبرند.
وی اظهار کرد: ۵۴۴ شهر کشور با بیش از ۳۰ درصد مساحت شهرها و ۳۰ درصد جمعیت در محدودههایی هستند که از مختصات لازمه زندگی شهری برخوردار نیستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: محلات فرسوده بیشتر در محدوده مرکزی شهرها و محدودههای تاریخی هستند که ساکنان آن از کیفیت زندگی خوبی برخوردار نیستند.
وی بیان کرد: محدوده بافتهای پیرامون محدوده مرکزی شهرها و محدودههای تاریخی نیز به نوبه خود نیازمند برنامهریزی هستند.
وی ادامه داد: بیش از ۸۱۷ هکتار در شهر کرمان سکونتگاههای غیررسمی است و با توجه به حجم ناکارآمدی در محلات مختلف باید بهدنبال راهکار بود.
ایزدی گفت: بیش از دو دهه برای حل این معضل تلاش شده و به این نتیجه رسیدهایم که برای رفع مشکلات این محدودهها نباید به صورت یک جانبه به این محدودهها نگاه کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: همکاری و هماهنگی همه دستگاههای ملی و استانی برای حل مشکلات زیستمحیطی، اجتماعی، زیرساختی و اقتصادی محلات فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی ضروری است.
وی عنوان کرد: اقدامات آموزشی و توانمندسازی نیز برای حل مشکلات محلات فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی مد نظر قرار گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان هم در این نشست، گفت: استان کرمان با دارا بودن ۵ هزار و ۴۲۹ هکتار بافت فرسوده، از نظر مساحت بافتهای فرسوده رتبه سوم کشوری را دارد.
محمدمهدیبلوردی با اشاره به اینکه ۴۱ شهر استان کرمان دارای بافت فرسوده هستند، افزود: مطالعات ۳۰ شهر از مجموع ۷۱ شهر استان کرمان برای تعیین بافت فرسوده انجام نشده است.
وی بیان کرد: در برنامه مطالعاتی بافت فرسوده شهرهای استان کرمان محلات مورد تأکید شناسایی شده است.
وی ادامه داد: با تشکیل ۱۷ ستاد بازآفرینی شهری در استان کرمان بالغ بر ۹۷ جلسه و ۸ کارگروه تخصصی برگزار شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان با بیان اینکه ۵۳۴ هزار نفر از مردم شهر کرمان در بافت فرسوده ساکن هستند گفت: ۳۱ سکونتگاه غیررسمی در شهرهای جیرفت، سیرجان، کرمان و رفسنجان وجود دارد که ۳۳ هزار نفر جمعیت در این سکونتگاهها زندگی میکنند.
وی به اقدامات شهرداریها برای بهسازی بافت فرسوده شهری اشاره کرد و گفت: اقداماتی از جمله بازسازی باغ فتحآباد، بازار کرمان، مدرسه حیاتیه و غیره در این راستا انجام شده است.
بلوردی با اشاره به اقدامات جدی استان کرمان در مبارزه با حاشیهنشینی ادامه داد: در مقطعی از نظر رفع تصرفات اراضی رتبه اول کشوری را کسب کردیم و برای جلوگیری از ادامه حاشیه نشینی در کرمان، کار اجرای کمربند سبز در دست انجام است.
وی گفت: سرمایهگذارانی برای سرمایهگذاری در سکونتگاههای غیررسمی اعلام آمادگی کردهاند که میطلبد در این زمینه برای واگذاری زمین رایگان به این مؤسسات اقدامات قانونی لازم انجام شود.
وی ادامه داد: لازم است در راستای توسعه شبکه ریلی استان و بسترسازی تولید و صادرات محصولات معدنی و صنعتی با توجه به ظرفیتهای منطقه، اتصال خط آهن کرمان جیرفت و استان هرمزگان اقدام شود..
بلوردی افزود: اختصاص اعتبار برای احیای بازارها و کاروانسراهای تاریخی توسط سازمان میراث فرهنگی به سازمان عمران شهری و استانداری نیز از نیازهای استان کرمان است.
وی بر اصلاح شبکه زیرساختهای آب و برق تأکید کرد و گفت: اختصاص اعتبارات لازم برای تهیه نقشه پهنهبندی استان با توجه به لرزهخیز بودن این استان نیز لازم است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.