بازتاب مجوز فروش ایرباس در رسانههای رژیم صهیونیستی اوباما از تقویت سرمایهگذاری خارجی در ایران جلوگیری کند رسانههای اسرائیلی در واکنش به مجوز وزارت خزانه داری آمریکا به ایرباس برای فروش ۱۰۰ هواپیمای دیگر به ایران نوشت: ترامپ بارها توافق هستهای را تهدید به بازبینی کرده است و نمایندگان جمهوریخواه مجلس نیز از اوباما خواستهاند […]
بازتاب مجوز فروش ایرباس در رسانههای رژیم صهیونیستی
اوباما از تقویت سرمایهگذاری خارجی در ایران جلوگیری کند
رسانههای اسرائیلی در واکنش به مجوز وزارت خزانه داری آمریکا به ایرباس برای فروش ۱۰۰ هواپیمای دیگر به ایران نوشت: ترامپ بارها توافق هستهای را تهدید به بازبینی کرده است و نمایندگان جمهوریخواه مجلس نیز از اوباما خواستهاند که هیچ اقدامی برای تقویت سرمایهگذاری خارجی در ایران در دوران انتقال قدرت در آمریکا انجام ندهد.
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه رژیم صهیونیستی «تایمز آف اسرائیل»، دولت اوباما چراغ سبزفروش ۱۰۰ ایرباس را به ایران نشان داده است. مقامات آمریکا روز گذشته اعلام کردند که این آخرین مجوز آمریکا برای فعالیتهای اقتصادی با ایران بعد از توافق هستهای است.
این روزنامه رژیم صهیونیستی نوشت: ایرباس در ماه سپتامبر مجوز فروش ۱۷ ایرباس به تهران را دریافت کرد. دو تن از مقامات آمریکایی روز دوشنبه از اعطای مجوز ۱۰۶ هواپیمای ایاباس دیگر به ایران خبر دادند. این منابع آگاه خواستهاند که نامشان فاش نشود.
«تایمزآفاسرائیل»، ایرباس به این دلیل که دست کم ۱۰درصد از قطعاتش ساخت آمریکاست برای فروش هواپیما به ایران احتیاج به مجوز وزارت خزانهداری آمریکا داشته است. ناوگان هوایی ایران از سال ۱۹۷۰ تا کنون نوسازی نشده به همین دلیل ایران احتیاج به خرید چندین هواپیما به ارزش دهها میلیارد دلار دارد. از این جهت ایران با بوئینگ و ایرباس قرارداد خرید چندین هواپیما را امضا کرده است. با این وجود هر دو قرارداد یعنی قرارداد بوئینگ و ایرباس متزلزل است. ترامپ در طول رقابتهای انتخاباتیاش بارها توافق هستهای را تهدید به بازبینی کرده است.
این روزنامه نوشت: هفته گذشته جمهوریخواهان مجلس نمایندگان قاطعانه مانع فروش هواپیماهای مسافربری به ایران شدند. این لایحه باید به تصویب سنا برسد؛ این در حالی است که انتظار میرود در مجلس سنا این لایحه با مخالفت شدید دموکراتها مواجه شود. اوباما گفته این لایحه را به محض قرار گرفتنش روی میز کار وتو خواهد کرد؛ اما ترامپ نقطه نظر دیگری در خصوص این مسأله دارد. او ۲۰ ژانویه جانشین اوباما خواهد شد.
در این گزارش همچنین به نامه پلرایان، رییس مجلس نمایندگان آمریکا و دو تن از نمایندگان به اوباما اشاره کرد و نوشت: این نمایندگان جمهوریخواه در نامهشان اوباما را تهدید کردهاند که هیچ اقدامی برای تضعیف تحریمهای یک جانبه و چند جانبه آمریکا یا دیگر موانع علیه ایران در دوران بعد از انتخابات انجام ندهد.
پلرایان در این نامه گفت که ضمن احترام، از رییسجمهور تقاضا داریم که هیچ اقدام دیگری در جهت تشدید سرمایهگذاریهای بینالمللی در ایران انجام ندهد. این نامه توسط مککارتی، دیگر نماینده جمهوریخواه و رهبر حزب اکثریت مجلس نمایندگان و همچنین ادرویس، رییس کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان نیز امضا شده است. آنها گفتهاند که انتقال آرام قدرت به ترامپ این فرصت را خواهد داد که ارزیابیهایش را از سیاستهای آمریکا در قبال ایران بدون ایجاد پیچیدگیهای جدید به معرض عمل بگذارد.
جاشارنست در واکنش به این نامه گفته بود که هر تصمیمی درباره ایران اقدامی بوده که قبلاً انجام گرفته و بازتاب اقدامات سابق است.
وزارت خزانهداری همین اظهارات را تکرار کرده و گفته ایالاتمتحدهآمریکا هم اکنون برای اعطای مجوز لازم برای صادرات هواپیماهای مسافربری به ایران همکاری لازم را انجام داده و آمریکا نیز به تعهداتش در این زمینه پایبند است. این مجوز شامل تقاضای ایران برای خرید هواپیماهای مسافربری است که صرفاً استفاده تجاری دارند و اجازه فروش مجدد یا انتقال این هواپیماها به دیگر کشورها از سوی ایران را نمیدهد.
«تایمز آف اسرائیل» در گزارش خود مدعی شد: این هواپیماها به «ایرانایر» داده شده که بعد از برجام تحریمهای آن برداشته شده است. دیگر شرکت هواپیمایی ایرانی یعنی ماهانایر همچنان تحتتحریم آمریکاست.
روز گذشته سفیر اسرائیل در سازمان ملل در نامهای به اعضای شورای امنیت این سازمان، ایران را به ارسال سلاح از طریق چمدان و با هواپیماهای مسافربری به حزبا… متهم کرد.
در ماه ژانویه «ایرانایر» توافقنامهای را برای خرید ۱۱۸ هواپیما از ایرباس امضا کرد. هزینه این توافقنامه ۲۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است. مقامات ایران گفتهاند که هماینک ۱۱۲ هواپیما خریداری شده است. هر دو مجوز وزارت خزانهداری آمریکا اجازه خرید ۱۲۳ هواپیما را به ایران داده است. در این قرارداد ایرباس A۳۲۰ تقریباً ۱۰۰ میلیون دلار ارزش دارد و A۳۳۰ تقریباً دو برابر آن ارزش دارد.
در قرارداد ایرانایر با بوئینگ قرار شده ایران ۸۰ هواپیما با برآورد قیمت ۱۷٫۶ میلیارد دلار خریداری کند. براساس این قرارداد ارسال هواپیماها از سال ۲۰۱۷ آغاز شده و تا سال ۲۰۲۵ به پایان میرسد. ایرانایر قرار است ۲۹ بوئینگ ۷۳۷s را لیزینگ کند و این توافق ارزشی بالغ بر ۲۵ میلیارد دلار خواهد داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.