قیمت تمام شده کالا به نسبت رقبای خارجی بالاست

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن ‌و کشاورزی ایران قیمت تمام شده کالا به نسبت رقبای خارجی بالاست رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن‌و کشاورزی ایران با بیان این‌که صادرات قوی در سایه وجود تولیدکننده مطمئن داخلی امکان‌پذیر است، گفت: صادرات موفق به پشتوانه تولید کافی نیازمند است. به گزارش مهر، غلامحسین شافعی، ضمن بیان این‌که امروز […]

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن ‌و کشاورزی ایران

قیمت تمام شده کالا به نسبت رقبای خارجی بالاست

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن‌و کشاورزی ایران با بیان این‌که صادرات قوی در سایه وجود تولیدکننده مطمئن داخلی امکان‌پذیر است، گفت: صادرات موفق به پشتوانه تولید کافی نیازمند است.

به گزارش مهر، غلامحسین شافعی، ضمن بیان این‌که امروز اگر تولید‌کننده را مورد حمایت قرار دهیم، صادرات محصولاتمان کار راحت تری خواهد بود، ابراز کرد: مشکل اصلی صادرات ایران مسأله تولید است، اگر تولید را حمایت کنیم به صورت خودکار از صادرات حمایت کرده‌ایم.

وی افزود: در سال‌های تحریم الگوی تولید در ایران با الگوی تولید جهانی همراه نبود‌ و این امر سبب شد تا در بسیاری از موارد دچار عقب‌ماندگی شویم اما شرایط در ۳ سال اخیر بسیار تفاوت کرده هرچند همچنان یکی از دلایل اصلی عقب‌افتادگی تولید ایران است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن ‌و کشاورزی ایران در ادامه با بیان این‌که شکاف فناوری بین ایران و سایر کشور‌ها در زمان تحریم‌ها رخ داده است، گفت: ما در سال‌های قبل بر طبق الگوی مورد نیاز بازار جهانی پیش نرفتیم و این امر به دلیل عدم حمایت داخلی و همچنین تحریم‌های ظالمانه بود اما امروز با حمایت از تولید‌کننده در کنار رعایت الگوهای صادرات جهانی می‌توانیم موفقیت‌های گذشته را باز یابیم.

شافعی افزود: ما معتقد هستیم که تبادل فناوری ایران با جهان در سال‌های قبل کاملاً به تعطیلی کشیده بود و کشورمان نمی‌توانست از فناوری‌های روز دنیا برای تولید کالای خود استفاده کند به همین دلیل کشور دچار عقب افتادگی تولیدی شد امروز نیز باید اذعان داشته باشیم که کشورمان از فناوری روز در تولید، عقب است که نمونه آن کالاهای تولید داخلی هستند که در حال منسوخ شدن قرار دارند لذا باید هشدار داد که اگر نتوانیم این فاصله ایجاد شده را به سرعت پر کنیم، تولید و صادرات کشور با مشکلات بیش‌تر و جدی‌تری مواجه می‌شود.

وی افزود: عقب‌افتادگی فناوری در تولید کالاهای صادراتی و قیمت تمام شده بالا در تولید کالا نسبت به رقبای خارجی، از چالش‌های اصلی حوزه صادرات محسوب می‌شود و این همان امری است که بار‌ها و بار‌ها توسط کارشناسان فعال حوزه تولید و صادرات در بخش‌های مختلف اقتصادی مورد تأکید قرارداده شده است و باید به آن نگاه ویژه‌ای داشته باشیم.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن ‌و کشاورزی ایران با بیان این‌که در سال اخیر اقدامات خوبی برای برون رفت از وضعیت رکود اقتصادی و صادرات ایران صورت پذیرفته و نباید کاملاً نا‌امید بود، گفت: تا‌کنون رایزنی‌های خوبی بین ایران و کشورهای خارجی در امور اقتصادی و تجاری انجام شده است.

شافعی با بیان این‌که موضوع برجام و مذاکرات هسته‌ای تحول بنیادین در روابط خارجی ایران ایجاد کرد، ابراز داشت: امروز دنیا برای تعامل با ایران در زمینه‌های اقتصادی پیشگام می‌شود و این نتیجه برجام برای نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

وی افزود: امروز ایران اسلامی به علت داشتن ظرفیت‌های فراوان تولید، با ترافیک حضور هیأت‌های اقتصادی و مقام‌های بلند پایه خارجی روبه‌رو شده است و ما باید از این ظرفیت به نحواحسن استفاده کنیم و بدانیم که صادرات موفق به یک پشتوانه تولید قوی نیازمند است و باید از تولید‌کننده حمایت کنیم.

 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن ‌و کشاورزی ایران درباره مشکلات واحدهای تولیدی کشور هم گفت: امروز در ایران تولید کالای صادراتی در همه بخش‌ها از جمله صنعت، کشاورزی، دامداری، صادرات و‌… دارای مشکلاتی مانند بازار مستمر، ظرفیت‌سنجی، اولویت‌بندی و همچنین مکان‌یابی هستند که باید این امر با پیوند بین تولید و دانشگاه‌ها در کنار حمایت مسؤولان رفع شود.