فیدل کاسترو درگذشت

    رهبر انقلابی کوبا و اسطوره مبارزه با امپریالیسم آمریکا در سن ۹۰ سالگی درگذشت.به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای‌نیوز عربی، فیدل کاسترو، رهبر انقلابی کوبا در سن ۹۰ سالگی و به علت نارسایی‌های مربوط به کهولت سن درگذشت.تلویزیون دولتی کوبا تنها به اعلام این خبر بسنده کرده و جزییات بیش‌تری درباره مرگ […]

    رهبر انقلابی کوبا و اسطوره مبارزه با امپریالیسم آمریکا در سن ۹۰ سالگی درگذشت.به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای‌نیوز عربی، فیدل کاسترو، رهبر انقلابی کوبا در سن ۹۰ سالگی و به علت نارسایی‌های مربوط به کهولت سن درگذشت.تلویزیون دولتی کوبا تنها به اعلام این خبر بسنده کرده و جزییات بیش‌تری درباره مرگ این رهبر انقلابی منتشر نکرده است. خانواده فیدل کاسترو به رسانه‌ها گفته‌اند که جنازه وی صبح دیروز به وقت محلی بنا بر آیین‌های رایج کوبا سوزانده خواهد شد. این رییس‌جمهوری سابق کوبا سال‌ها مشکلات جسمانی داشت و ظاهراً از بیماری‌های روده‌ای رنج می‌برد، اما با این حال علت مرگ او هنوز اعلام نشده است.

تصویری که تلویزیون کوبا از کاسترو پس از مرگ منتشر کرده است

فیدل کاسترو متولد ۱۳ اوت ۱۹۲۶ میلادی، سیاستمدار و رهبر انقلاب کوبا بود که از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۷۶ علاوه بر رهبری انقلاب کوبا به عنوان نخست‌وزیر کوبا و سپس به عنوان رییس‌جمهوری کوبا از سال ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۸ مشغول فعالیت بود.

کاسترو در حال ایراد یکی از سخنرانی‌های انقلابی خود

حزب کمونیست کوبا که تنها حزب سیاسی در نظام تک‌حزبی کوباست، از سال ۱۹۶۵ تا سال ۲۰۱۱ تحت رهبری او اداره می‌شد. براساس قانون اساسی مصوب سال ۱۹۷۶ میلادی دبیرکل حزب، رهبری حکومت را در دست می‌گیرد. کاسترو یکی از نمادهای انقلاب کمونیستی در آمریکای لاتین به شمار می‌رود. در دوران زمامداری او در کوبا صنایع و تجارت ملی‌سازی شد و اصلاحات سوسیالیستی دولت در سراسر جامعه به اجرا درآمد. کاسترو همچنین دو دوره دبیر کل جنبش عدم تعهد بود.

کاسترو یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار جهان معاصر بوده است. او جوایز مختلف بین‌المللی به دست آورده و حامیانش او را قهرمان سوسیالیسم، ضد امپریالیسم و بشردوستی و کسی که توانسته استقلال کوبا را در برابر امپریالیسم آمریکا حفظ کند، می‌دانند.

کاسترو در کنار چگوآرا، انقلابی مشهور آمریکای لاتین

فیدل کاسترو در کوبای تک‌حزبی برای تقریباً نیم قرن حکومت کرد و نهایتاً سال ۲۰۰۸ قدرت را به برادرش رائول کاسترو منتقل کرد. حامیان او، کاسترو را مردی می‌دانند که کوبا را به مردمش بازگرداند.

فیدل کاسترو ماه آوریل در اقدامی نادر در آخرین روز کنگره حزب کمونیست کوبا حاضر شد و سخنرانی کرد. او در آن سخنرانی به کهولت سن خود اشاره کرد اما گفت که مفهوم کمونیست کوبا همچنان «معتبر» است و مردم کوبا «پیروز خواهند شد.»

با درگذشت رهبر انقلابی کوبا، ۹ روز عزای عمومی در این کشور آمریکای لاتین اعلام شده است. مراسم تدفین رییس‌جمهوری سابق کوبا قرار است چهارم دسامبر (۱۴ آذر) برگزار شود.

جنازه فیدل کاسترو دیروز سوزانده شد و قرار است خاکستر وی یکشنبه آینده (چهارم دسامبر) در گورستان سانتا ایفیینا در شهر سانتیاگو در کوبا، دومین شهر بزرگ این کشور به خاک سپرده شود. این گورستان در سال ۱۸۶۸ برای قربانیان جنگ استقلال بنا نهاده شد.

مرگ کاسترو واکنش رهبران جهان را هم برانگیخت. ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه در پیام تسلیتی با مردم و دولت کوبا ابراز همدردی کرده است.

شی جینپینگ، رییس‌جمهوری چین هم در پیامی توییتری نوشت: کاسترو تا ابد زنده است.

در همین حال جاکوب زوما، رییس‌جمهوری آفریقای‌جنوبی در پیامی گفت: رییس‌جمهور کاسترو با تلاش‌های ما علیه آپارتاید شناخته شد و مردم کوبا را ترغیب کرد تا در این راه به ما بپیوندند.

در همین حال بنیاد نلسون ماندلا، رهبر ضد آپارتاید آفریقای‌جنوبی پیام تسلیتی به مردم و دولت کوبا ارسال کرد.

میخاییل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی نیز در پیامی مقاومت فیدل کاسترو زیر «تحریم‌های سخت آمریکا» را ستود.

 

علاوه بر این، فرانسوا اولاند رییس‌جمهوری فرانسه در پیامی درگذشت کاسترو را تسلیت گفت. اولاند گفت: او تجلی انقلاب کوبا هم در امیدی بود که بیدار کرده بود و هم در ناامیدی. او نمادی در دوران جنگ سرد بود که به منجر به سقوط اتحاد جماهیر شوروی شد. او به کوبایی‌‌ها فرصت داد که به آزادی از سلطه خارجی‌‌ها مفتخر باشند… من به رائول کاسترو، خانواده او و ملت کوبا تسلیت می‌گویم.