تمایل پاکستان به سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو ایران

  نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع لاهور پاکستان بر تمایل فعالان اقتصادی این کشور به سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو ایران تأکید و اعلام کرد که پاکستان در فصل جدید اقتصاد ایران آمادگی تعاملات تجاری بیش‌تری را دارد. به گزارش ایسنا، الماس حیدر در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی خراسان رضوی در مشهد با اشاره […]

 

نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع لاهور پاکستان بر تمایل فعالان اقتصادی این کشور به سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو ایران تأکید و اعلام کرد که پاکستان در فصل جدید اقتصاد ایران آمادگی تعاملات تجاری بیش‌تری را دارد.

به گزارش ایسنا، الماس حیدر در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی خراسان رضوی در مشهد با اشاره به این‌که پاکستان می‌تواند در فصل جدید اقتصاد ایران نقش ایفا کند، اظهارکرد: ظرفیت‌های اقتصادی قابل توجهی در دو کشور وجود دارد که باید مورد استفاده قرار بگیرد. اتاق بازرگانی لاهور آمادگی دارد تا زمینه تعامل بازرگانان ایران و پاکستان را فراهم کند.

وی با بیان این‌که تدبیر دستگاه دیپلماسی ایران در رفع تحریم‌ها قابل تمجید است، ادامه داد: در ایران پس از رفع تحریم‌ها فصل جدیدی از روابط اقتصادی با دنیا آغاز می‌شود. اسلام‌آباد نیز در این موقعیت علاقه‌مند به گسترش همکاری‌های اقتصادی با تهران است. پاکستان با لغو قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال کرده بود را از بین برد و شرایط را برای برقراری ارتباط بین دو کشور فراهم کرد.

نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع لاهور پاکستان با اشاره به این‌که ارزش تجارت غیرنفتی بین دو کشور را ۲۲۰ میلیون دلار است، افزود: با توجه به این‌که تجارت صحیح می‌تواند از تجارت قاچاق جلوگیری کند و بانک‌ها در این زمینه می‌توانند نقش بسیار مهمی ایفا کنند نمایندگان چند بانک بزرگ پاکستان به ایران سفر کرده تا فعالیت‌های بانکی بین دو کشور را افزایش دهند.

الماس حیدر با تأکید بر این‌که ایران همسایه بسیار بزرگ و ارزشمندی برای پاکستان است، خاطرنشان‌کرد: در پاکستان این علاقه وجود دارد که در بخش صنعت خودرو ایران سرمایه‌گذاری کند. بخش صنعت پاکستان نیز برای خرید پلاستیک از ایران آمادگی دارد زیرا شبکه‌ وسیع مهندسی در پاکستان شکل گرفته و بر همین دلیل شرکت‌های ایرانی می‌توانند پلاستیک به پاکستان صادر کنند.

وی در خصوص اتاق بازرگانی لاهور تصریح‌کرد: این اتاق در سال ۱۹۲۳ افتتاح شده و بیش از ۹۰ سال قدمت دارد، هرچند در گذشته به نام اتاق بازرگانی شبه قاره هند شناخته شده بود اما در سال ۱۹۶۰ به نام لاهور تغییر نام داد.

نایب رییس اتاق بازرگانی و صنایع لاهور پاکستان با اشاره به صادرات چرم پاکستان به کشورهای اروپایی اضافه‌کرد: علاوه بر این صنعت پاکستان می‌تواند تعاملات خود را با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌هایی مانند ساختمان، کاغذ، نرم‌افزار، سخت‌افزار و صادرات میوه، افزایش دهد. صنایع داروسازی، مواد غذایی، نساجی، پنبه، گندم و برنج از جمله صنایعی بوده که دارای ظرفیت‌های قابل توجهی برای برنامه‌ریزی و بهره‌برداری از آن هستند. ایران می‌تواند از طریق پاکستان علاوه بر استفاده از بازار بنگلادش و نپال با چین نیز وارد فعالیت‌های تجاری ارزشمند شود.

الماس حیدر بیان کرد: پاکستان به ۵۰۰۰ مگاوات انرژی نیاز دارد که امید است تا دولت‌های دو کشور در خصوص تأمین این انرژی مورد نیاز وارد گفت‌وگو شوند و زمینه شکل‌گیری این تجارت بزرگ را فراهم کنند. همچنین با توجه به علاقه‌مندی لاهور برای برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در ایران و به ویژه در مشهد با فعال شدن دبیرخانه کمیته مشترک اقتصادی ایران و پاکستان، این دو کشور می‌توانند تصمیمات خود را در این زمینه عملیاتی کنند.

 

وی گفت: دانشجویان ایرانی در صورت تمایل می‌توانند با ارایه درخواست خود به اتاق بازرگانی لاهور از بورسیه ۵ رشته تحصیلی در لاهور استفاده کنند