عملکرد منفعلانه ایران باعث شده کشورهایی چون ترکیه، بلاروس و حتی برزیل و چین که فاصله بسیار زیادی با روسیه دارند بیشترین سهم را از بازار ۴۰ میلیارد دلاری نصیب خود کنند. به گزارش فارس، کشور روسیه از دیرباز جزو واردکنندگان عمده محصولات کشاورزی بوده و در سالهای اخیر بر میزان واردات آن […]
عملکرد منفعلانه ایران باعث شده کشورهایی چون ترکیه، بلاروس و حتی برزیل و چین که فاصله بسیار زیادی با روسیه دارند بیشترین سهم را از بازار ۴۰ میلیارد دلاری نصیب خود کنند.
به گزارش فارس، کشور روسیه از دیرباز جزو واردکنندگان عمده محصولات کشاورزی بوده و در سالهای اخیر بر میزان واردات آن افزوده شده است. طبق آمار سایت تریدمپ از گمرک روسیه، میزان واردات محصولات غذایی روسیه در سال ۲۰۱۴ میلادی در حدود ۴۰ میلیارد دلار بوده که حدود ۱۴ درصد از کل واردات این کشور را تشکیل میدهد.
در بین محصولات غذایی وارداتی کشور روسیه، گوشت و میوه بیشترین سهم را دارند بهطوریکه در سال ۲۰۱۴ بیش از ۵٫۵ میلیارد دلار انواع گوشت قرمز و بیش از ۵٫۴ میلیارد دلار انواع میوه به روسیه وارد شده است.
همچنین در یک تقسیمبندی جزییتر بیشترین محصولات غذایی وارداتی روسیه عبارتند از گوشت گاو و پنیر. بخش عمدهای از محصولات غذایی وارداتی روسیه، کالاهایی هستند که ایران امکان صادرات آنها به روسیه را دارد و میتواند سهم خوبی از بازار روسیه را از آن خود کند. به عنوان نمونه انواع میوه و سبزیجات، محصولات لبنی، انواع ماهی و فرآوردههای غذایی محصولاتی هستند که ایران ظرفیت بالایی در صادرات آنها دارد.
اما با اینحال طبق آمار گمرک روسیه، سهم ایران از بازار ۴۰ میلیارد دلاری محصولات غذایی روسیه تنها ۲۰۰ میلیون دلار است که عمدتاً خیار و کشمش است. این مسأله نشان از عدم برنامه صحیح برای صادرات محصولات غذایی به روسیه دارد. عملکرد منفعلانه ایران باعث شده است کشورهایی چون ترکیه، بلاروس و حتی برزیل و چین که فاصله بسیار زیادی با روسیه دارند از فرصت استفاده کنند و بیشترین سهم را از این بازار ۴۰ میلیارد دلاری نصیب خود سازند.
بنابراین لازم است جمهوری اسلامی ایران با رایزنی با طرفهای روسی مشکلات موجود بر سر صادرات محصولات غذایی به روسیه را رفع کند و خصوصاً با توجه به مناقشه ایجاد شده بین روسیه و ترکیه، سهم خود را از بازار روسیه افزایش دهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.