علی غلامفراهانی- فصل زیبای پاییز صدای خشخش برگهای زرد و نارنجی خیابانهای شهر را پوشانده و صدای برگها گوش را نوازش میدهند و نسیم سرد پاییزی ما را به سمت خانه هُل میدهد؛ پاییز برگشته است و انقلابی در طبیعت به راه انداخته است. یکی از مهمترین شاخصهای پاییز نیز بارش باران است؛ بارانی که […]
علی غلامفراهانی- فصل زیبای پاییز صدای خشخش برگهای زرد و نارنجی خیابانهای شهر را پوشانده و صدای برگها گوش را نوازش میدهند و نسیم سرد پاییزی ما را به سمت خانه هُل میدهد؛ پاییز برگشته است و انقلابی در طبیعت به راه انداخته است. یکی از مهمترین شاخصهای پاییز نیز بارش باران است؛ بارانی که میتواند ولو برای مدتی، خشکسالیها را به حداقل برساند. براساس دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، قرار بود بارشهای فرانرمال از اوایل ماه جاری (آبان) آغاز شود، ضمن اینکه میزان بارندگیهای کشور ۲۰درصد بیشتر از میانگین ۳۰ساله بوده است. همچنین سال گذشته پس از پایان هفته چهارم پاییز در ۱۲ استان کشور حتی یک قطره باران هم نباریده بود و میانگین بارش حدود ۱۰ استان نیز کمتر از یک میلیمتر بود. این در حالی است که از ابتدای سال زراعی تا پایان هفته چهارم پاییز فقط بارش در یک استان جنوبی صفر بوده و بارندگیهای پاییز در ۳۰ استان شروع شده است. با وجود اینکه براساس انتظارات بارشهای سال زراعی زودتر آغاز شد و میزان آنها نیز تا اینجا بیشتر از نرمال بوده است، اما کمبارشی انباشته و خشکسالیهای متوالی گذشته با یک سال بارش نرمال جبران نمیشود، همچنان بخش وسیعی از کشور تحتتأثیر درجات مختلف خشکسالی است که ضرورت مدیریت منابع آب را بیش از پیش میکند.»
هشدار «قرمز» برای ۷ استان
با همه این تفاسیر سازمان هواشناسی با صدور بالاترین سطح هشدار از وقوع رگبار شدید باران در ۷ استان و خطر وقوع سیل و آبگرفتگی گسترده معابر خبر داد. سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز با اشاره به تشدید فعالیت سامانه بارشی اعلام کرد: طی امروز (۲۹ آبانماه) وقوع رگبار شدید باران، رعدوبرق و وزش باد شدید در کهگیلویهوبویراحمد، شمال بوشهر، نیمه شرقی و شمالی خوزستان، شمال غرب فارس، جنوب ایلام، جنوب لرستان، دامنه و ارتفاعات چهارمحالوبختیاری پیشبینی میشود. از مخاطرات این وضعیت جوی میتوان به بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها و رودخانههای فصلی، آبگرفتگی معابر بهصورت گسترده، انسداد راههای روستایی و اختلال در جادهها، اختلال جدی در سفرهای بینشهری و داخل شهر، تعطیلی فعالیتهای عمرانی، خسارت به برخی زیرساختها مانند خطوط انتقال برق و…، تخریب تأسیسات و سازههای واقع شده در حریم و بستر رودخانه، تخریب سازههای موقت و سبک در اثر وزش باد شدید اشاره کرد. به توصیه سازمان هواشناسی، خودداری از توقف و تردد در بستر و حاشیه رودخانهها و مسیلها، بازگشایی کانالها و آبروهای درون و برونشهری، آمادگی کامل دستگاههای اجرایی و امدادرسان، اجتناب از سفرهای برونشهری، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی، خروج شهروندان از تفرجگاهها و سکونتگاههای واقع در حریم و بستر رودخانه در دستور کار قرار گیرد. سازمان هواشناسی همچنین با صدور هشدار نارنجیرنگ آورده است: از دوشنبه (امروز) تا صبح چهارشنبه، بیشینه سرعت وزش باد در دریای خزر سواحل و دور از سواحل استانهای گیلان و مازندران ۳۰ تا ۴۰ نات و بیشینه ارتفاع امواج در سواحل دو متر و دور از سواحل بیش از دو متر خواهد بود. در این وضعیت جوی آسیب به قفسها و پاره شدن تورهای صیادی، خسارت به قایق و شناورهای کوچک و احتمال خسارت به تأسیسات دریایی دور از انتظار نیست و سازمان هواشناسی نسبت به ممانعت از تردد قایقهای سبک و تفریحی و فعالیتهای شیلاتی، ممانعت از ورود و خروج کشتیها به بندر و تردد کشتیهای تجاری، منع فعالیتهای پشتیبانی صنایع فراساحلی و آمادهباش برای مواجهه با خسارت احتمالی توسط کلیه فعالان دریایی توصیه میکند.
دیدگاه بسته شده است.