پیشرفت ۹۸ درصدی فولاد ثامن چادرملو

غلامی اعلام کرد پیشرفت ۹۸ درصدی فولاد ثامن چادرملو رییس امور سهام و مجامع شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به بهانه سالگرد عرضه اولیه سهام چادرملو در بورس توضیحاتی را ارایه کرد. به گزارش ماین‌نیوز، متن مصاحبه با امیر غلامی به شرح زیر است: در سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۹۴ رقم ۳۴۹ ریال سود برای […]

غلامی اعلام کرد

پیشرفت ۹۸ درصدی فولاد ثامن چادرملو

رییس امور سهام و مجامع شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به بهانه سالگرد عرضه اولیه سهام چادرملو در بورس توضیحاتی را ارایه کرد.

به گزارش ماین‌نیوز، متن مصاحبه با امیر غلامی به شرح زیر است:

در سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۹۴ رقم ۳۴۹ ریال سود برای هر سهم محقق شد. چرا امسال ۱۷۵ ریال سود برای هر سهم پیش‌بینی کردید؟ یعنی سود به نصف کاهش یافته است. دلیل آن چیست؟

با توجه به افزایش سرمایه شرکت موضوع مجمع عمومی فوق‌العاده ۲۴/۱/۹۵، موافقت شد سرمایه شرکت طی دو مرحله افزایش یابد که در مرحله اول از مبلغ ۱۷ هزارو۱۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۲۸ هزارو۲۱۵ میلیارد ریال در سال جاری و در مرحله دوم، از مبلغ ۲۸ هزار و ۲۱۵ میلیارد ریال به مبلغ ۳۵ هزار میلیارد ریال، حداکثر ظرف مدت دو سال می‌رسد. بنابراین سود سهام سال ٩٥ با سرمایه جدید لحاظ شده است. سرمایه قبلی ١٧ هزار و ۱۰۰ میلیارد سهم و سرمایه امسال ٢٨ هزارو۲۱۵ میلیارد سهم است، پس طبیعی است که سود سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ کم‌تر از سال ۹۴ باشد.

با توجه به پوشش حدود ۳۷ درصدی سود پیش‌بینی در ۳ ماهه ۹۵، فکر می‌کنید تا پایان سال از پیش‌بینی فراتر بروید؟

پوشش سود موضوعی است که بر فعالیت تولیدی و فروش شرکت طی یک دوره مالی مشخص می‌شود مبنای داده‌های پس از گزارش مالی در مقاطع ۳ ماهه، ۶ ماهه و ۹ ماهه اعلام و در نهایت نتیجه نهایی در پایان سال مشخص می‌شود یعنی پس از اتمام سال مالی موردنظر می‌توان به‌طور قطع اعلام کرد که سود به چه میزان محقق شده است، درعین حال سود امسال براساس آنچه که پیش‌بینی شده بود برای یکسال اعلام شده است و در حال حاضر در حال تهیه گزارشات مالی ۶ ماهه هستیم که پس از نهایی شدن از طریق سامانه کدال ناشران بورس منتشر می‌شود.

چند درصد از سود پایان سال را بین سهامداران تقسیم خواهید کرد؟

در پیش‌بینی اعلام شده سال ١٣٩٥ به این مورد هم اشاره شده و براساس آن قرار است ٩٠ درصد سود حاصل تقسیم شود.

۴ طرح در دست اجرا دارید که تاریخ بهره‌برداری ۳ طرح در سال ۹۵ اعلام شده است. پروژه احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی اردکان به پایان رسیده. تاریخ دقیق بهره‌برداری دو طرح دیگر طرح چه زمان‌هایی است؟

از آنجایی که ما معتقدیم، تکمیل زنجیره تولید در صنعت فولاد موجب ارزش‌آفرینی در این صنعت است در بد‌‌‌ترین شرایط اقتصادی کشور و در اوج تحریم‌ها توانستیم طرح‌های توسعه خود را ادامه دهیم. همان‌طور که اشاره کردید ساخت و راه‌اندازی واحد بخار نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی اردکان هم به پایان رسیده و هم اکنون این نیروگاه با ظرفیت کامل خود به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است. بخشی از تولیدات این نیروگاه هم برای تأمین برق موردنیاز طرح‌های فولاد و احیای چادرملو و سایر صنایع مستقر در مجتمع گندله‌سازی اردکان مورد استفاده قرار می‌گیرد. هم اکنون هم کارخانه فولاد ثامن چادرملو با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون تن فولاد و قابل ارتقا تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن رو به پایان است و حدود ۹۸ درصد عملیات نصب تجهیزات آن به اتمام رسیده و امیدواریم امسال تست‌های سرد و گرم آن آغاز شود. همچنین کارخانه احیای مستقیم برای تولید آهن اسفنجی را هم در مجاورت کارخانه فولاد ثامن در دست ساخت داریم که آن هم برای سال ۹۶ آماده بهره‌برداری می‌شود، تولید این کارخانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آهن اسفنجی است. همچنین طرح افزایش ظرفیت کارخانه گندله‌سازی مجتمع اردکان از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فعلی به ۴ میلیون تن هم‌، یکی دیگر از برنامه‌های توسعه بخش چادرملو است که برای تأمین گندله موردنیاز واحد احیا و فولاد ثامن، ارفع و غدیر ایرانیان در نظر گرفته شده است. از سوی دیگر علاوه بر اجرای این طرح‌ها، بابت جبران مخارج سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در شرکت‌های سرمایه پذیر خود از جمله: شرکت تأمین و انتقال آب خلیج‌فارس، شرکت آهن و فولاد ارفع، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان، شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه، شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر، شرکت کاوند نهان زمین، شرکت نوین الکترود اردکان، شرکت احداث صنایع و معادن سرزمین پارس «پامیدکو» و شرکت تأمین سرمایه امید، مبلغ ۶ هزار و ۱۵۵ میلیارد ریال برآورد سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

اخیرا اعلام شد که با توجه به کاهش قیمت جهانی سنگ‌آهن، ایران در حال برنامه‌ریزی برای توقف صادرات سنگ‌آهن خام از مارس ۲۰۱۷ برابر با آغاز سال ۱۳۹۶ و فروش سنگ‌آهن فرآوری شده به منظور به حداکثر رساندن سود خود است. – فکر می‌کنید این توقف صادرات چقدر به طول بینجامد؟ تأثیر این اقدام بر صورت‌های مالی چادرملو چه خواهد بود؟ با توجه به این‌که در کوتاه‌مدت، کاهش فروش خواهید داشت، چه تمهیداتی برای جبران کاهش سود در کوتاه‌مدت اندیشیده‌اید؟ برای رفع نگرانی سهامداران چه تصمیمی دارید؟ این اقدام چه تأثیری بر سهام چادرملو دارد؟

شرکت چادرملو با توجه به این‌که محصول بسیار مرغوب دارد و در آغاز هر سال برنامه‌ریزی مدونی برای تولید و فروش خود دارد خیلی درگیر تحولات مقطعی و اتفاقات پیش‌بینی نشده نیست و همواره سعی کرده براساس واقعیات بازار حرکت کند. براین اساس با توجه به هدف اصلی مدیران شرکت چادرملو که تأمین مواد اولیه برای تولید محصولات فولادی در داخل کشور است نزدیک دو سال است که سنگ‌آهن صادر نکرده و اصولاً برنامه‌ای برای صادرات سنگ‌آهن ندارد. ما به دنبال تولید فولاد تا مرحله نهایی برای مصرف‌کننده هستیم که علاوه بر تکمیل زنجیره تولید، ارزش افزوده محصول را نیز ارتقا بخشیم. هرچند دچار تنگناهای مالی هستیم اما به صادرات سنگ‌آهن فکر نمی‌کنیم و رسالت خود را در تأمین مواد اولیه فولاد سازان داخلی می‌دانیم.

با توجه به طولانی‌مدت شدن روند منفی معاملات سهام چادرملو، پیش‌بینی شما از آینده این سهم چیست؟

 

قیمت سهام شرکت در بازار بورس از فاکتورهای متنوع و مهمی برخوردار می‌باشد یکی از این فاکتور‌‌‌ها عملکرد شرکت است که وقتی سهامداران می‌بینند که شرکت چادرملو در شرایط که بسیاری از معادن کشور با رکود و بعضاً تعطیلی کامل مواجه شدند توانسته با قدرت و مدیریت هزینه، همچنان به روند تولید سنگ‌آهن آن هم با بهترین کیفیت و عیار قابل قبول ادامه دهد و از طرفی به دنبال ایجاد ارزش‌افزوده در محصول خود با طراحی و ساخت واحدهای فولادی باشد خوب طبیعی است به پایداری سود خود اطمینان پیدا می‌کنند و تاکنون هم با حفظ سهام خود حامی برنامه‌ها و عملکرد شرکت بوده‌اند. ما هم تاکنون به تعهدات خود نسبت به سهامداران عمل کردیم و اما شاخص بورس به موارد مهم دیگری هم وابسته است، مواردی چون فضای حاکم اقتصاد بین‌الملل و منطقه و موضوعات سیاست جهانی و منطقه‌ای و همچنین سیاست‌ها و تصمیمات دولت و محیط عمومی فضای کسب و کار از جمله رکود و یا رونق اقتصادی. ما امیدواریم با هویدا شدن نتایج برجام بازار بورس نیز روی خوش خود را به سهامداران نشان دهد. توصیه می‌کنم سهامداران گرامی صبر و تحمل بیش‌تری داشته باشند و در زمان وارد شدن و سرمایه‌گذاری میزان ریسک سرمایه‌گذاری را لحاظ کنند و هیجانی تصمیم نگیرند هرچند مظلوم‌‌‌ترین سرمایه‌گذاران سهامداران بورس هستند که کم‌تر دیده می‌شوند و ارزش فراوانی در رونق اقتصاد دارند. به امیدی روزهای درخشان در بازار بورس.