مرضیه نیکخواه ـ همواره تعیین سن بازنشستگی یکی از مهمترین موضوعات نمایندگان مجلس در ادوار خود بوده است؛ حال نمایندگان مجلس یکی از مهمترین طرحهای دوران نمایندگی خود را تصویب کردند، طرحی که میتواند زندگی میلیونها نفر را در دهههای آینده تغییر دهد. مطابق این طرح از دو ماه تا پنج ماه به سنوات اشتغال […]
مرضیه نیکخواه ـ همواره تعیین سن بازنشستگی یکی از مهمترین موضوعات نمایندگان مجلس در ادوار خود بوده است؛ حال نمایندگان مجلس یکی از مهمترین طرحهای دوران نمایندگی خود را تصویب کردند، طرحی که میتواند زندگی میلیونها نفر را در دهههای آینده تغییر دهد. مطابق این طرح از دو ماه تا پنج ماه به سنوات اشتغال بیمهپردازان بهازای هر سال اضافه میشود. به گفته نمایندههای مجلس، عملاً حدود ۱۲ سال به سن بازنشستگی کسانی که سال اول خدمتشان است، اضافه میشود! این در حالی است که هر سال شاهد تجمعات پرشمار بازنشستگان کشور هستیم؛ بازنشستگانی که دههها به جامعه خود خدمت کردهاند و حالا میخواهند که به خاطر پول بیمهای که در ایام خدمت خود پرداخت کردهاند، مبلغ مناسبی برای امرارمعاش به دست بیاورند. اما صندوقهای بازنشستگی به دلیل تغییرات جمعیتی و ناترازی منابع، روزگار ناخوشی را سپری میکنند. از اینرو نمایندگان مجلس برای کاهش مشکلات این صندوقها، طی مصوبهای «سن بازنشستگی» را بهعنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در بهبود وضعیت صندوقها افزایش دادند؛ مصوبهای که در صورت تأیید شوراینگهبان، قابلیت اجرایی مییابد. با افزایش تعداد سالمندان در سالهای آینده، مصارف صندوقهای بازنشستگی برای ایفای تعهدات افزایش یافته و با کاهش نرخ باروری، تعداد بیمهپردازان به صندوقهای بازنشستگی نیز کاهش مییابد که بالطبع میزان منابع وصولی توسط صندوقها تنزل خواهد یافت و همین امر آنها را به سوی ورشکستگی سوق میدهد. در واقع نمایندگان مجلس برای فرار صندوقهای بیمه از ورشکستگی، فعلاً رأی به افزایش سن بازنشستگی دادهاند. ولی باید از آنان پرسید که این فرار به چه قیمتی میسر خواهد شد؟ آیا میتواند جمعیت چند ۱۰ میلیونی آینده را پوشش دهد آن هم در حالی که الان صندوقهای بیمه نمیتوانند حتی مشکلات چند میلیون بازنشسته را برطرف کنند؟!
نظر وزیر کار درباره افزایش سن بازنشستگی
در همین ارتباط، سیدصولت مرتضوی؛ وزیر تعاون، کار و رفاهاجتماعی، در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه فاز دوم طرح رصد و پایش اشتغال وزارت کار، درخصوص مصوبه افزایش سن بازنشستگی که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، گفت: مجلس شورای اسلامی یکسری اصلاحات را از گذشته در این حوزه انجام داده است که اساساً از سال سوم، برنامه عملیاتی و اجرایی شده است؛ این اصلاحات سنجهای، به منظور پایداری و تابآوری صندوقهاست. در حالحاضر ضریب پشتیبانی صندوقها بهشدت کاهش یافته و اگر با این روند پیش بروند، در آینده نزدیک صندوقها قادر به پاسخگویی به ذینفعان نخواهند بود، بنابراین مجلس شورای اسلامی در مراحل پایانی رسیدگی به لایحه برنامه هفتم اصلاحاتی را انجام داد که از طریق رسانهها به استحضار مردم رسید. با این وجود اما برخی نمایندگان مجلس موافق افزایش سن بازنشستگی و در مقابل عدهای نیز مخالف آن بودند. بهطوریکه علی باباییکارنامی؛ در مخالفت با این بند، آن را مغایر با اصل سه قانون اساسی دانست و در عین حال نیز، گفت که در این بند سن بازنشستگی برای گروههای مختلف شاغلان افزایش پیدا کرده است. قطعاً تصویب این بند تبعات اجتماعی به همراه خواهد داشت و باعث ایجاد نگرانی در شاغلان میشود. از طرف دیگر شیوه پرداخت حقوق و دستمزد را برهم میزند. در این بند فرمول پیچیدهای برای تعدادی از شاغلان در نظر گرفته شده و سن بازنشستگی را افزایش دهد. در نهایت نمایندگان مجلس با این بند از لایحه برنامه هفتم برای افزایش سن بازنشستگی موافقت کردند؛ حال باید منتظر ماند و دید که آیا شوراینگهبان نیز نظر مثبتی درخصوص آن خواهد داشت یا خیر؟
دیدگاه بسته شده است.