تزریق ۷٫۲ میلیارد متر مکعب گاز به میدان آغاجاری

از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه تزریق گاز به میادین نفتی ایران با افزایش ۲۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبه رو بوده است. به گزارش فارس از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه تزریق گاز به میداین نفتی ایران با افزایش ۲۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبه‌رو بوده […]

از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه تزریق گاز به میادین نفتی ایران با افزایش ۲۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبه رو بوده است.

به گزارش فارس از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه تزریق گاز به میداین نفتی ایران با افزایش ۲۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبه‌رو بوده است به‌طوریکه براساس آمار و اطلاعات رسمی از سوی شرکت ملی گاز ایران در این مدت بالغ بر ۱۰٫۵ میلیارد مترمکعب گاز به میادین نفتی تزریق شد.

از این میزان تزریق، میدان نفتی آغاجاری بیش‌ترین حجم را به خود اختصاص داده است. در طول ۷ ماه گذشته ۷٫۲ میلیارد متر مکعب گاز به این میدان نفتی تزریق شد و پس از آن میادین نفتی کرنج و کوپال به ترتیب ۲٫۶۴ و ۰٫۶۷ میلیارد متر مکعب گاز بیش‌تریبن تزریق گاز را به خود اختصاص داده‌اند.

میدان نفتی آغاجاری از میادین نفتی مستقل ایران است که در شهرستان آغاجاری و در فاصله ۹۰ کیلومتری از جنوب شرقی اهواز، در استان خوزستان قرار دارد.

میدان آغاجاری در سال ۱۳۱۵ توسط شرکت نفت ایران و انگلیس کشف شد و در سال ۱۳۱۷ به بهره‌برداری رسید.

این میدان از شمال با میدان نفتی کرنج، از جنوب با میدان نفتی رامشیر، از شرق با میدان نفتی پازنان و از غرب با میدان نفتی مارون همجوار است. حجم ذخیره درجای نفت خام این میدان معادل ۲۸ میلیارد بشکه برآورد می‌شود. هم‌اکنون ظرفیت تولید نفت خام میدان آغاجاری به‌طور متوسط معادل ۳۰۰ هزار بشکه در روز است و ظرفیت تزریق گاز به این میدان نیز روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب است، که گاز مورد نیاز آن، از طریق خطوط لوله از میدان پارس‌جنوبی تأمین می‌شود.

عملیات حفاری اکتشافی نخستین بار در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی در مخزن آسماری میدان نفتی آغاجاری آغاز شد، ولی یک دهه بعد، در سال ۱۳۱۵ وجود ذخایر نفت و گاز در این میدان توسط شرکت نفت ایران و انگلیس به اثبات رسید و بلافاصله عملیات احداث تأسیسات فرآورش و بهره‌برداری آغاز شد.

دو سال بعد تولید نفت خام از طریق چاه شماره۳ آغاجاری شروع شد و نخستین محموله نفتی میدان آغاجاری در سال ۱۳۲۳ توسط خط لوله به آبادان ارسال شد. در سال ۱۳۲۹ میدان نفتی آغاجاری از طریق ۱۶ حلقه چاه، معادل نیمی از حجم فرآورده‌های نفتی ایران را تولید می‌کرد. در سال ۱۳۳۶ تعداد چاه‌های فعال تولیدی در این میدان به ۲۳ حلقه رسید.

 

تا سال ۱۳۳۷ بیش از یک میلیارد بشکه نفت خام از میدان آغاجاری استخراج شده بود. در سال ۱۳۴۳ شمار ۶۹ حلقه چاه نفت در این میدان فعال بود. تزریق گاز در میدان آغاجاری از سال ۱۳۸۸ آغاز شده است در حال حاضر ظرفیت تولید این میدان به‌طور متوسط معادل ۳۰۰ هزار بشکه در روز است.