مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن عنوان کرد

عدم رعایت مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمانی در ساخت‌وساز‌ها

گروه راه‌وشهر‌سازی – مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن، با بیان اینکه یکی از مهم‌‌ترین دستاورد‌های نگهداشت ساختمان، افزایش طول عمر ساختمان و کاهش هزینه‌های دوباره کاری است، گفت: باید دست افراد غیرحرفه‌ای از کار ساخت و حتی نگهداری و تعمیر ساختمان کوتاه شود. چرا که باعث ایجاد هزینه‌های غیرمتعارف در این بخش می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، […]

گروه راه‌وشهر‌سازی – مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن، با بیان اینکه یکی از مهم‌‌ترین دستاورد‌های نگهداشت ساختمان، افزایش طول عمر ساختمان و کاهش هزینه‌های دوباره کاری است، گفت: باید دست افراد غیرحرفه‌ای از کار ساخت و حتی نگهداری و تعمیر ساختمان کوتاه شود. چرا که باعث ایجاد هزینه‌های غیرمتعارف در این بخش می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضا جواهری؛ در نشست خبری مدیریت نگهداشت ساختمان، گفت: عدم رعایت مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمانی باعث می‌شود هزینه‌های سنگینی بعد از گذشت چند سال به مالک ساختمان و خریدار جهت تعمیرات تأسیسات وارد می‌شود. به گفته وی، رعایت مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان در شناسنامه فنی و ملکی ساختمان وجود دارد اما متأسفانه به این موضوع و نظارت بر اجرای آن اهمیتی داده نمی‌شود و الزام قانونی برای اجرای آن وجود ندارد. مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن، با بیان اینکه خدمات در حوزه ساختمان گاهی توسط افراد غیرحرفه‌ای انجام می‌شود باعث ایجاد هزینه‌های غیرمتعارف می‌شود، اظهار داشت: به همین جهت سازندگان باید صلاحیت لازم را برای اجرای داشته تا از ورود افراد غیرحرفه‌ای به حوزه ساخت‌و‌ساز جلوگیری شود. مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن، اظهار کرد: باید صلاحیت ساخت‌و‌ساز به افراد متخصص داده شود و از سوی دیگر اجرای کامل مقررات ملی ساختمان و شناسنامه فنی و ملکی ساختمان به صورت کامل در ساخت‌و‌ساز‌ها رعایت شود. وی درخصوص عمر مفید ساختمان‌ها، گفت: عمر مفید ساختمان‌ها باید براساس طراحی ساختمان‌ها در مقابله با زلزله در نظر گرفته شود و زمانی که ساختمانی فرسوده می‌شود به دلیل آن است که ساختمان‌ها به‌درستی نگهداری نشده است. در ادامه، علی شیبانی؛ رئیس انجمن مهندسان راه وساختمان، گفت: یکی از عوامل بازدارنده در حوزه رعایت محبث ۲۲ مقررات ملی ساختمان بحث تأمین مالی و سرمایه‌گذاری است و در صورتی که نگهداشت ساختمان و کنترل سیستمی در پروژه‌های ساختمانی به صورت کامل رعایت شود شاهد معافیت‌های مالیاتی و کاهش عوارض ساختمانی و بیمه‌های ساختمانی برای سازندگان خواهیم بود و در صورتی که این قانون به‌درستی اجرا نشود، شاهد از دست رفتن منابع و سرمایه‌ها و از سوی دیگر ابزارهای تنبیهی خواهیم بود. وی تصریح کرد: باید کارفرمایانی که در حوزه ساخت‌و‌ساز شهری مرجع صدور پروانه‌های ساختمانی هستند که باید به سمت اجرای کامل مقررات ملی ساختمان و مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان برویم و باید نهادهای اجتماعی را برای اجرای این مبحث قانونی هماهنگ کنیم. شیبانی؛ اظهار داشت: در حوزه نگهداشت ساختمانی متأسفانه هنوز جایگاه شایسته‌ای برای آن‌ها تبیین نکرده‌ایم و باید برای حفظ سرمایه‌های مردم وحفظ سرمایه‌های ملی و ایجاد صرفه اقتصادی این موضوع را دستگاه‌های متولی از جمله وزارت راه‌وشهرسازی در اولویت خود قرار دهند. وی افزود: باید مقررات و ضوابط شهرسازی برای ایجاد ساختمان‌های پایدار را در دستور کار خود قرار دهیم.

مقررات نگهداشت ساختمان در کشور مغفول مانده است

همچنین حسین کرمانیان؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران و رئیس اجرایی نگهداشت ساختمان، گفت: مبحث ۲۲ مقررات ساختمان در کشور مغفول مانده است و مجلس در این زمینه مصوباتی داشته است اما متأسفانه شاهد بی‌توجهی به موضوع نگهداشت ساختمان‌ها در کشور هستیم. وی افزود: بسیاری از پروژه‌های ساختمانی در کشور به دلیل عدم توجه به موضوع نگهداری ساختمان بعد از ساخت ر‌ها شده‌اند که این امر حاکی از عدم رعایت مبحث ۲۲ در پروژه‌های ساختمانی است. وی اظهار داشت: شاخص‌های اصلی رشد اقتصادی کشور در حوزه ساختمان و مسکن است و اما شاهد آن هستیم که در کشور‌های توسعه نیافته عدم نگهداشت مسکن باعث وارد شدن خسارت‌های زیادی شده است. وی افزود: باید گام بزرگی در کشور به‌عنوان موضوع ملی برای حفظ سرمایه‌ها‌ برداریم.