توسعه ستاره خلیج‌فارس، اولویت سال ۹۵

  مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با تأکید بر این که همه پروژه‌های موجود در صنعت پالایش اولویت اجرایی دارند، تصریح کرد که احداث خط لوله برای انتقال فرآورده‌های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس یکی از اولویت کاری این صنعت در سال ٩٥ خواهد بود. به گزارش ایسنا، عباس کاظمی اجرای خطوط لوله بندرعباس – […]

 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با تأکید بر این که همه پروژه‌های موجود در صنعت پالایش اولویت اجرایی دارند، تصریح کرد که احداث خط لوله برای انتقال فرآورده‌های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس یکی از اولویت کاری این صنعت در سال ٩٥ خواهد بود.

به گزارش ایسنا، عباس کاظمی اجرای خطوط لوله بندرعباس – رفسنجان، آبادان – ری و سبزآب – ری را از جمله اولویت‌های اصلی طرح‌های خط لوله شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در سال ٩٥ برشمرد و گفت: تسریع در توسعه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس و طرح توسعه پالایشگاه بندرعباس از دیگر اولویت‌های کاری سال ٩٥ خواهد بود.

وی با اشاره به تأکید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران بر اجرای پروژه‌های کاهش مازوت در پالایشگاه‌های بندرعباس، اصفهان و تبریز گفت: سهامداران این پالایشگاه‌ها باید برای تسریع در اجرای این پروژه‌ها همکاری و تلاش بیش‌تری داشته باشند.

به گزارش وزارت نفت، پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس طی یک دهه از عمر خود فراز و نشیب‌های زیادی را طی کرده است، عامل اصلی این تأخیر‌‌ها غلبه نگاه سیاسی بر مسایل اجرایی در ادواری از توسعه طرح بوده است، که خوشبختانه در دولت جدید، مسیر اولیه اجرای طرح هموار شده و عملیات با سرعت و کیفیت مطلوب به پیش می‌رود.

با راه‌اندازی کامل فاز نخست این پالایشگاه، تأمین بنزین مورد نیاز کشور تا پایان سال، خودکفایی در تولید این محصول راهبردی محقق می‌شود.

براساس برنامه‌ریزی ارایه شده به وزارت نفت، پس از راه‌اندازی فاز نخست این طرح، فازهای دوم و سوم این پالایشگاه نیز زود‌تر از زمان اعلام شده در فواصل ۴ ماهه در مدار تولید قرار خواهد گرفت.

پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده براساس خوراک میعانات گازی شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوییل، گاز مایع و سوخت جت در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس در حال ساخت است.

 

خوراک مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یک خط لوله به طول بیش از ٣٨۸ کیلومتر از منطقه گازی پارس جنوبی تأمین خواهد شد.