۵۰ درصد فعالان اصناف کشور واردکننده شده‌اند

رییس پیشین اتحادیه چرم طبیعی‌ و لوازم کفش از واردات محصولات چرم و لوازم کفش به صورت قاچاق در حجم گسترده به کشور خبر داد و گفت: در این بین با وجود حجم بالای قاچاق تولید‌کنندگان تولیدی را تعطیل کرده و به واردکننده کالا به کشور تبدیل شده‌اند. اکبر سیدصالحی در گفت‌و‌گو با میزان با […]

رییس پیشین اتحادیه چرم طبیعی‌ و لوازم کفش از واردات محصولات چرم و لوازم کفش به صورت قاچاق در حجم گسترده به کشور خبر داد و گفت: در این بین با وجود حجم بالای قاچاق تولید‌کنندگان تولیدی را تعطیل کرده و به واردکننده کالا به کشور تبدیل شده‌اند.

اکبر سیدصالحی در گفت‌و‌گو با میزان با بیان این‌که رکود در تمامی بخش‌های چرم و لوازم کفش شدید است، اظهار‌کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان لوازم چرم تولید را ر‌ها کرده و علی‌رغم حمایت‌های دولت همچنان بیش‌تر بخش‌های این صنف در رکود به سر می‌برد.

وی افزود: همچنان تولید کشور در رکود عمیق قرار دارد و واحدهای تولیدی در حال تعطیلی هستند، همچنین با توجه به وابستگی صنف لوازم کفش به تولید و حجم واردات به کشور این واحد‌ها در وضعیت مناسبی نداشته و با افزایش نرخ تورم و مخارج تولید و وضعیت معاش مردم تولیدکنندگان از تولید صرف‌نظر می‌کنند.

سیدصالحی در ارتباط با ورود کفش‌های قاچاق از مرزهای رسمی به کشور گفت: قاچاق این محصول از مرزهای رسمی وارد کشور می‌شود و اکثر این محصولات به دلیل ارزان بودن مخارج تولید در کشور چین از این کشور وارد می‌شود و تأثیر منفی زیادی بر روی واحدهای تولیدی می‌گذارد.

وی گفت: کفش و لوازم چرمی کالایی نیست که بتوان آن‌را از چشم گمرک دور نگه داشت و فقط از طریق همکاری کارگران دولت و گمرک این امر امکان‌پذیر خواهد بود.

رییس پیشین اتحادیه چرم طبیعی ‌و لوازم کفش ادامه‌داد: با وجود حجم بالای واردات به کشور تولیدکنندگان به علت صرفه اقتصادی نداشتن تولیدات خود دست از تولید بر داشته و خود به وارد‌کنندگان این محصولات پیوسته‌اند.

وی با اشاره به تعطیلی واحدهای تولیدی و واردکننده شدن سرمایه افراد به بخش واردات، تصریح‌کرد: حدود ۵۰ درصد از افرادی که واحدهای صنفی خود را تعطیل کرده‌ و یا به این شغل مشغول هستند با سفر به کشورهایی مانند چین به واردکننده محصولات چرم و لوازم کفش تبدیل شده‌اند.

این فعال صنفی افزود: در گذشته بازار داخلی از طریق کاسب‌های کوچک و متوسط نیازهای داخل را تولید و بازار را اداره می‌کرد اما در حال حاضر این واحد‌ها کارایی مناسبی نداشته و صاحبان سرمایه میلی برای تزریق پول به این واحد‌ها ندارند و بیش‌تر این افراد رو به سمت واردات آورده‌اند.

 

سیدصالحی در انتها به فروش محصولات ساخت چین در واحدهای صنفی پرداخت و گفت: واحدهای صنفی با فروش محصولات چینی با سود بالا و قیمت خرید پایین تنها به فکر کسب سود از این کالا‌ها هستند و هیچ‌گونه تصوری از کمک به اقتصاد کشور ندارند.