هانیه قنادزاده ـ میگویند سفر زندگی در مسیر افسون مهری است که بر دل مینشیند. همه ما با این مصرع سعدی آشنا هستیم که بسیار سفر باید رفت تا پخته شود خامی و امروزه این مصرع سعدی در طی مقالات علمی معتبر ثابت شده است؛ از دیرباز سفر رفتن توصیه میشده است. همه ما با […]
هانیه قنادزاده ـ میگویند سفر زندگی در مسیر افسون مهری است که بر دل مینشیند. همه ما با این مصرع سعدی آشنا هستیم که بسیار سفر باید رفت تا پخته شود خامی و امروزه این مصرع سعدی در طی مقالات علمی معتبر ثابت شده است؛ از دیرباز سفر رفتن توصیه میشده است. همه ما با این مصرع سعدی آشنا هستیم که بسیار سفر باید رفت تا پخته شود خامی و امروزه این مصرع سعدی در طی مقالات علمی معتبر ثابت شده است؛ از دیر باز سفر رفتن توصیه میشده است. فواید سفر کردن امروز بر کسی پوشیده نیست و بسیاری از روانشناسها و روانپزشکها به تأثیر سفر بر روان انسان پرداختهاند و سفر باعث میشود که یک فرد برای زندگی خود و جامعه مفیدتر باشد. از گذشتههای دور نیز خوب است بدانید که بسیاری از دانشمندان به سفر میرفتند. و امروزه آثار با ارزشی به جای گذاشتهاند. در طول تاریخ ایران کسانی چون ابنسینا نابغه پزشکی جهان، ابوریحانبیرونی، خواجه نصیرالدینطوسی، سعدیشیرازی و صدها شخصیت مهم تاریخی، علمی، فرهنگی بر فواید سفر کردن تأکید داشتهاند.
هزینههای گران مسافرت کردن
همه ما وقتی تصمیم میگیریم راهی سفر شویم، اولین چیزی که ذهنمان را درگیر میکند، هزینههای سفر هستند. حتی تصمیمگیری در مورد مقصد سفر هم تا حدی به محاسبه هزینهها برمیگردد. افزایش هزینه حملونقل، یکی از عوامل مهم در کاهش مسافرت ایرانیهاست. این افزایش هزینه باعث شده است که سفر برای بسیاری از مردم مقرونبهصرفه نباشد و در نتیجه، میزان مسافرت آنها کاهش یابد. براساس گزارش مرکز آمار ایران، تنها در سال ۱۴۰۱، متوسط هزینه سفر در ایران حدود ۲۵ درصد افزایش یافته است. این افزایش هزینه در همه گزینههای حملونقل، از جمله حملونقل هوایی، ریلی و جادهای، مشاهده شده است. سهم تفریح و سرگرمی در سبد هزینههای مردم از سال ۱۳۹۶ که ۲٫۹ بوده، در سال ۱۴۰۲ به زیر یک درصد یعنی هشتدهم درصد رسیده است!
سفر از سفره تهرانیها حذف میشود!
براساس آخرین گزارشها، سفر رفتن هم از سفره تهرانیها حذف خواهد شد! نیمنگاهی به هزینه تورهای گردشگری و ارقام مستند در آن و مقایسه آن با درآمد حدوداً ۲۰میلیونی ماهانه یک خانوار، نشان میدهد برای این خانوادهها هزینهای برای سفر نمیماند. حداقل به صورت ماهانه این مسافرت خانوار ایرانی مقدور نیست مگر اینکه یک خانواده حاضر باشد کل پسانداز یک سال را فقط برای یک تور هزینه کند و خود را در مقابل موارد پیشبینی نشده مثل بیماری، تعمیرات و… آسیبپذیر سازد. در این شرایط منطقی است که بخشی از مخاطبان تورها ریزش داشته باشند و به سفرهای شخصی روی آورند و باز خانواده برای کاهش هزینه به سمت چادرخوابی گرایش پیدا کند. همین موضوع ایجاب میکند متولی گردشگری در عین پرداختن به مقوله سرویسهای بهداشتی که بهتازگی آن را در مرکز توجه قرار داده، سراغ اولویت اصلی خود یعنی سفر ارزان برود که یکی از راهکارهای آن همان دو روزه بودن تعطیلات آخر هفته است. پژوهشهای بسیاری در رابطه با میزان مسافرت جامعه ایرانی انجام شده، هرچند شاخصهای این اندازهگیریها تا حدودی متفاوت بوده و همین تفاوت در تعاریف باعث شده، نتوان یک نظام استدلالی ثابتی را از این پژوهشها استخراج کرد. نکته مهم دیگر اینکه عموماً به شکلی شفاهی رفتن به مسافرت را هممعنا با سطح بالای رفاه میدانستند در صورتی که برای فهم درست از این سنجه باید به انگیزههای سفر هم پرداخت که در پژوهشهای مورد اشاره کمتر به آن توجه شده است. اما از سوی دیگر افزایش هزینهها باعث شده بسیاری از تورهای گردشگری هم با افزایش قیمت روبهرو باشند و البته در این موضوع آنقدر اغراق شده که گاهی هزینه یک سفر داخلی به جزیره کیش یا شهر شیراز برابر با سفر چند روزه خارجی بوده است.
دیدگاه بسته شده است.