وزیر صمت اعلام کرد؛

جدیت وزارت صمت در هوشمندسازی بخش‌های معدنی و صنعتی

محمد قره‌داغلی -وزارت صنعت،معدن‌وتجارت به همراه شرکت‌های ملی صنایع مس و فولادمبارکه با معاونت علمی ریاست جمهوری، سندهای مختلف همکاری در زمینه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی امضاء کرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، عباس علی‌آبادی؛ وزیر صمت، در این مراسم با اشاره به همکاری بین معاونت علمی و وزارت صمت برای رسوخ […]

محمد قره‌داغلی -وزارت صنعت،معدن‌وتجارت به همراه شرکت‌های ملی صنایع مس و فولادمبارکه با معاونت علمی ریاست جمهوری، سندهای مختلف همکاری در زمینه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی امضاء کرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، عباس علی‌آبادی؛ وزیر صمت، در این مراسم با اشاره به همکاری بین معاونت علمی و وزارت صمت برای رسوخ هوشمندی و نوآوری به صنایع کشور، گفت: به دنبال اتصال صنایع دانش‌بنیان به صنایع کوچک کشور هستیم تا از ظرفیت‌های صنایع بزرگ در وهله اول برای حل مشکلات و سپس برای خلق آینده استفاده کنیم. علی‌آبادی؛ با اشاره به اینکه جهان امروز دنیای تحول است، گفت: ما باید به سمت عقل و هوشمندی برویم و هوشمندی یعنی نوآوری؛ صنایع ما باید در مسیر آینده حرکت کنند؛ این در حالی است که همچنان در گذشته هستیم و برای حرکت در مسیر آینده می‌بایست هوشمندسازی را دنبال کنیم. وی با بیان اینکه استفاده از نوآوری و فناوری برای تسلط بر علم و آینده بر داخلی‌سازی مقدم است، ادامه داد: در گذشته بر این باور بودیم که باید در مسیر ساخت داخل حرکت کرد اما آن‌چه امروز اهمیتی بسیار بالا دارد، حرکت در مسیر عقل است و باید به سمت هوشمندی و نوآوری حرکت کرد؛ نوآوری از داخلی‌سازی مهم‌تر است و برای حرکت در مسیر آینده، ورود به بازار و پیدا شدن متقاضی مهم‌تر از داخلی‌سازی است. باید با استفاده از نوآوری و هوشمندی، خود را بر عالم مسلط کنیم و راهبری هوشمندانه، مهم‌تر از هوشمندی است. شما باید به صورت هوشمندانه عالم را راهبری کنید. وزیر صمت، در بخش دیگری از سخنان خود، تأکید کرد: من روزی خوشحال می‌شوم که احساس کنم ما هوشمند هستیم و هرچیزی نشان هوشمندی نیست، بلکه حساسیت روی گلوگاه‌هایی که دشمنان برای ما تعیین کرده‌اند، نشانه هوشمندی خواهد بود. وزیر صمت، با بیان اینکه به دنبال اتصال صنایع دانش‌بنیان به صنایع کوچک کشور هستیم تا از ظرفیت‌های صنایع بزرگ در وهله اول برای حل مشکلات و سپس برای خلق آینده استفاده کنیم، افزود: از این دست اسناد همکاری در آینده بیش از گذشته منعقد خواهد شد و به دور از شعار و سخنرانی، این همکاری‌‌ها که منشأ آن همکاری بین معاونت علمی و وزارت صمت برای رسوخ هوشمندی و نوآوری به صنایع کشور است وارد مرحله اجرا شده‌اند. وی با اشاره به اینکه نگاه ما در وزارت صمت به موضوع هوشمندی در بخش‌های صنعتی، معدنی و تجاری معطوف است، اظهار داشت: اگر موضوع تولید داخل را پیگیری و برنامه‌ریزی می‌کنیم در صدد رفع گلوگاه‌ها با نگاه هوشمندانه هستیم؛ اگر در پی موضوع اشتغال هستیم به این دلیل است که اگر برای فرزندان خود ایجاد اشتغال نکنیم در آینده با مشکلات متعدد مواجه می‌شویم. همه این‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که از عنصر عقل به احسن وجه و هوشمندانه استفاده شده باشد و آن نوآوری است که محور اصلی همه حرکت‌های شماست.

موثقی‌نیا تأکید کرد: نهضت توسعه بخش معدن با سیاست‌های دولت سیزدهم

همچنین محمدرضا موثقی‌نیا؛ رئیس هیئت عامل ایمیدرو، در این مراسم تأکید کرد: با سیاست‌های جدید دولت سیزدهم و وزارت صنعت،معدن‌وتجارت و به تبع آن ایمیدرو، در تلاش هستیم برای آینده بخش معدن و صنایع‌معدنی، توسعه نهضت گونه داشته باشیم. موثقی‌نیا؛ افزود: در این جریان، بحث‌های نوآورانه و خلاقانه بسیار اهمیت دارد. چرا که دیگر نمی‌توانیم برای توسعه، به ابزار‌ها و روش‌های سنتی تکیه کنیم. معاون وزیر صنعت،معدن‌وتجارت که در نمایشگاه متافو سخن می‌گفت، تصریح کرد: امضای سندهای همکاری امروز، مسیر ما را برای ورود به این نهضت توسعه و پیشرفت هموار می‌کند. موثقی‌نیا؛ همچنین با اشاره به اهتمام مقام‌معظم‌رهبری به بخش معدن، گفت: این مسئله، وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند تا در حلقه‌های‌های مختلف معدن از اکتشاف تا محصولات نهایی بتوانیم یک نهضت توسعه‌ای ایجاد کنیم. گفتنی است که سندهای همکاری توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه صنایع فلزی و معدنی در نمایشگاه «ایران متافو» امضاء شد. همچنین تفاهم‌نامه در زمینه اقتصاد دانش‌بنیان و بومی‌سازی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت فولادمبارکه و ایمیدرو، تبادل موافقتنامه همکاری مشترک در زمینه هوشمندسازی معادن مس و تکمیل فناوری‌های وابسته بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وزارت صنعت،معدن‌وتجارت، ایمیدرو و شرکت ملی صنایع مس به امضاء رسید. امضای تفاهم‌نامه همکاری ساخت واحد ۱۰۰ هزار تنی برای فرآوری و نوآوری مواد معدنی هماتیتی به مگنتیتی به روش توسعه فناوری‌های RHF بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجتمع سنگان، هورمان صنعت شریف و شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولادمبارکه، از دیگر سندهای همکاری در حوزه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بود. بیستمین نمایشگاه بین‌المللی متالوژی (ایران متافو) با محوریت فولاد، صنایع‌معدنی، فلزات غیرآهنی، مس، آلومینیوم، روی، ریخته‌گری، قالب‌سازی، ماشین‌کاری، آهنگری، نسوزها، گروه‌های صنعتی و عملیات حرارتی با حضور فعالان این حوزه از ایران و دیگر کشورها، از سوم آذر در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی آغاز شده است که تا ششم آذر ماه ادامه دارد.