هانیه قنادزاده ـ عجیب است که در زیباترین و پربارشترین فصل سال یعنی پاییز، باز هم خبر آتشسوزی جنگل به گوش میرسد! آتش بزرگترین دشمن جنگل بوده و زیانهای وارده از آن در درجه اول، زیان به جامعه جنگل میباشد. در آتشسوزیها بزرگترین حفاظت، سعی در کوچک نگاه داشتن سطح آتشسوزی است و حفاظت از […]
هانیه قنادزاده ـ عجیب است که در زیباترین و پربارشترین فصل سال یعنی پاییز، باز هم خبر آتشسوزی جنگل به گوش میرسد! آتش بزرگترین دشمن جنگل بوده و زیانهای وارده از آن در درجه اول، زیان به جامعه جنگل میباشد. در آتشسوزیها بزرگترین حفاظت، سعی در کوچک نگاه داشتن سطح آتشسوزی است و حفاظت از زیان این آفت و بهکار گرفتن تکنیکهای مختلف و خاموش کردن جنگل قبل از انتشار آن، بزرگترین هدف جنگلبان میباشد. آتشسوزی در جنگل بهخاطر موقعیت مناطق جنگلی که اغلب محیطی باز میباشد، بهصورت آزاد و بدون اینکه با مانعی برخورد کند، انتشار پیدا میکند و به هر طرف پیشرفت کرده و در جهتهای مختلف آتشسوزی ادامه پیدا میکند. كارشناسان برآورد كرده اند در صورتی كه روند تخریب جنگل ها به شكل فعلی ادامه یابد، تا ۵۰ سال دیگر، نقطه سبزی در ایران نخواهد ماند! منطقه گیلان، جنگل ها و درختان بهعنوان یکی از مهم ترین سامانههای حیات بشر، جایگاه انکارناپذیری در تأمین رفاه، آسایش و سعادتمندی جوامع بشری دارند، اما تا زمانی که واقعیت های ارزش جنگل را درک نکنیم، شاهد آتش سوزی ها و تخریب ها و… خواهیم بود. کافی است تنها به یکی از مستندات بانک جهانی درباره ارزش هر درخت توجه کنیم. ارزش تنها یک درخت از نظر چوب و تنه و ارزش زیبایی شناختی و تلطیف هوا و اقلیم و منابع آب و جلوگیری از فرسایش خاک و صدها ارزش دیگر را چند میلیون دلار محاسبه کردهاند. اگر از مسئله مهم ارزش جنگل ها که متأسفانه در سطوح مختلف سازمانی و نهادی و مردم این مواهب به درستی شناخته نشدهاند، بگذریم؛ در همه تخریب ها و قطع شدن درختان جنگل ها و آتش سوزی ها و هر آنچه به جنگل زدایی مربوط می شود، عوامل متعددی تأثیرگذارند. موضوع اول بیاحتیاطی و سهل انگاری ما استفاده کنندگان از طبیعت و منابع طبیعی و عرصه های جنگلی است. هرچند بیاحتیاطی و سهل انگاری به گفته مسئولان امر، درصد بالایی از تخریب جنگل ها را دربر می گیرد، اما نباید موضوع قاچاق و مافیای چوب و ارزش اقتصادی چوب برای بخشی از تعدی کنندگان را نادیده فرض کنیم. آتشسوزی جنگلها دهههاست که اتفاق میافتد و از جنگلهای زاگرس گرفته تا هیرکانی و… از این بلای آسمانی در امان نیستند.
آتشسوزی در ۸۰ هکتار از عرصههای جنگلی گیلان
همانطور که گفته شد؛ خبر آتشسوزی جنگل در همه جا منتشر شده است. در همین رابطه، سرپرست منابع طبیعی گیلان، از وقوع آتشسوزی در ۸۰ هکتار از عرصههای جنگلی استان خبر داد و گفت: تاکنون عرصههای جنگلی ۱۰ شهرستان درگیر حریق شده است. سیدمازیار رضوی؛ در گفتگو با مهر، با اشاره به آخرین جزئیات آتشسوزی در جنگلهای گیلان، اظهار کرد: وزش باد و افزایش دما و گاهی سهلانگاری مردم، سبب شده تا عرصههای جنگلی گیلان از دوران گذشته درگیر آتشسوزی باشد. وی از وقوع حریق در ۸۰ هکتار از عرصههای جنگلی گیلان خبر داد و افزود: این آمار آتشسوزی در ۱۰ شهرستان گیلان به وقوع پیوسته است و در برخی نقاط همچنان ادامه دارد. سرپرست منابع طبیعی گیلان، با اشاره به جزئیات حریق در جنگلهای تالش، بیان کرد: با تلاش و فعالیت نیروهای مردمی و یگان حفاظت منابع طبیعی، آتش به جز عرصههای جنگلی تالش، مابقی نقاط گیلان مهار شده است. رضوی؛ با تأکید بر لزوم صیانت از عرصههای جنگلی و منابع طبیعی، اضافه کرد: نقش مردم در حفظ و صیانت از عرصههای جنگلی کمنظیر است. وی با اشاره به شرایط جوی خاص پاییز و وزش بادهای گرم، افزود: مردم و مسافرین تا حد امکان در عرصههای جنگلی آتش روشن نکنند و در صورت روشن کردن آتش نسبت به خاموش شدن کامل آن اطمینان حاصل کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.