انتقاد نایب رییس اتاق ایران از اقتصاد رانتزا نایب رییس اتاق ایران گفت: مسیرها و روشهای رانتزا در اقتصاد کشور، بر فضای شفاف رقابتی سایه انداخته است. پدرام سلطانی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما اظهارکرد: تا زمانی که در اقتصاد ما رانت باشد، نباید انتظار داشته باشیم فعالیتهای اقتصادی به سمت رقابت و […]
انتقاد نایب رییس اتاق ایران از اقتصاد رانتزا
نایب رییس اتاق ایران گفت: مسیرها و روشهای رانتزا در اقتصاد کشور، بر فضای شفاف رقابتی سایه انداخته است.
پدرام سلطانی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما اظهارکرد: تا زمانی که در اقتصاد ما رانت باشد، نباید انتظار داشته باشیم فعالیتهای اقتصادی به سمت رقابت و بهرهروی سوق پیدا کند بلکه به سمت درونیسازی رانتها میرود.
وی اضافهکرد: بهبود بستر فقط مقرراتزدایی نیست بلکه حذف رانتهایی است که برای به دست آوردن آن گروهی با هم مسابقه میدهند و آن مسابقه بر بنگاههایی که میخواهند سالم کار کند، سایه میاندازد.
نایب رییس اتاق ایران گفت: در چند سال گذشته به دلایل مختلف از روزآمد کردن بنگاهها غافل ماندیم و فقط بخش کوچکی از بنگاههای تولیدی، به فناوریهای روز مجهز شدند، در این میان بیشتر بنگاهها خود را از تجهیز به فناوریهای روز، محروم کردند، فضای رقابتی هم چون مبهم بوده است، بنگاهها به سمت نوسازی نرفتند تا با تکیه بر مزیتهای نسبی، تولید و رقابت کنند.
سلطانی با بیان اینکه در بستر نامساعد، همواره بهرهبرداری در مقایسه با بستر مساعد، بسیار پایینتر است، گفت: در اقدامات بنگاهی نیاز داریم با بهرهگیری از فناوریهای روز با اعمال مدیریت نوآوری و خلاقیت و بهرهگیری از مهارتهای روز مدیریتی بتوانیم تنگناها و گلوگاهها را شناسایی و در سطح مدیریت عملیات در حد امکان رفع کنیم.
سلطانی درباره روند اجرایی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: دولت و همه قوا نسبت به وظایف خود درباره اقتصاد مقاومتی جلسات فراوانی برگزار کردند اما به نظر میرسد دولت در تله جلسهگیر افتاده است یعنی در فرایندهای تصمیمگیری، نتیجه ملموسی برای حل مشکلات محیط کسب و کار در این ۹ ماه به دست نیامده است.
وی گفت: تلاشهای فراوانی انجام شده و وعدههای خوبی هم داده شده حتی تصمیمهای بسیار خوبی در ستاد اقتصاد مقاومتی گرفته شده است، اما در مرحله اجرا و عمل، کمتر توفیق میبینیم.
وی با بیان اینکه انتظار ما از دولت با همراهی مجلس و قوه قضائیه این است با رویکرد حل مشکل، بستر را مقاومتی کنند، ادامه داد: در حوزه تأمین اجتماعی، ماههاست که بخش خصوصی نارضایتی خود را اعلام میکند و قولها هم داده شده اما حتی یکی از این قولها برآورده نشده است، در حوزه نظام تأمینمالی، دولت و بانک مرکزی برنامههای بسیار خوبی را معرفی و تدوین کردهاند اما این سازوکار، روان و هدفمند نیست و نتوانستیم نتیجه لازم را به دست آوریم.
سلطانی افزود: آنچه که در این مدت در اتاق ایران انجام دادیم تحلیل بندهای اقتصاد مقاومتی در کمیسیونهای تخصصی و ارایه راهکارها و پیشنهادها برای نحوه اجرایی کردن بود و سندی را در کوتاهترین زمان منتشر و برای مسؤولان ارسال کردیم و معتقدیم برای اجرای هر یک از این بندها اقدامات پیشنهادی باید انجام شود.
سلطانی گفت: اتاق ایران نهاد مشاورهای به ۳ قوه است و اختیار انجام کارهای اجرایی در مسیر اقتصاد مقاومتی نداریم البته در بعد مقاومتی کردن بازیگر که همان بنگاههای تولیدی است وظیفه ما این است بخش خصوصی و فعالان اقتصادی را ترغیب کنیم واقعیتهای خود را با واقعیتهای اقتصاد مقاومتی متناسب کنند.
وی افزود: اذعان داریم که مهارتهای مدیریتی در بخش خصوصی باید بیش از این باشد تا بتوانیم بازیگر جهانی عرصه اقتصاد و تولید باشیم زیرا بهترین بازیگر اگر در بستر و زمین نامساعد باشد، امکان دارد با حرکت و سرعت بیشتر، آسیب به خود را بیشتر کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.